petek, 22. april 2016

Optimizacija uporabniške izkušnje, ohraniti obisk

Optimizacija uporabniške izkušnje ima namen ohraniti obisk . Obisk spleta je odvisen od več dejavnikov. Uporabniku lahko optimizacija uporabniške izkušnje naredi obisk bolj zanimiv in privlačen. Obiskanost spleta je odvisna od uporabnika, njegovih spletnih navad , spletnih aktivnosti ter razvitosti spleta, ponudbe spleta in drugih dejavnikov.



Uporabnik je lahko na spletu prisoten več ali manj časa. V primeru, da je prisoten več časa ima optimizacija uporabniške izkušnje več možnosti. Obratno so v primeru manjšega časa trajanja obiska uporabnika možnosti temu primerno manjše. Spletne navade so od primera do primera različne. Nekateri uporabljajo splet z namenom razvedrila ali drugih predvsem neprofesionalnih aktivnosti. drugi imajo obratno predvsem profesionalne aktivnosti ter manj obiskov z namenom razvedrila in zabave. Obstajajo pa seveda še številna druga razmerja med profesionalnimi in neprofesionalnimi aktivnostmi. Med temi aktivnostmi optimizacija uporabniške izkušnje ne vidi posebnih razlik v osnovnih značilnosti, bolj zanimive so druge značilnosti. Spletne aktivnosti niso odvisne od samega uporabnika, odvisne so tudi od trga, tradicije, urejenosti področja spletnih aktivnosti in drugih značilnosti. Na določenem trgu ali območju ima možnost za izvajanje spletnih aktivnosti uporabnik večje, na drugem pa manjše, na nekaterih praktično nobene oziroma izredno majhne. Govorimo seveda o podobnih ali primerljivih aktivnostih in njihovi kakovosti. V manj razvitih območjih je potrebno za doseganje primerljivega učinka uporabiti dodatno aktivnost, kar poveča stroške ter posledično naredi aktivnost manj privlačno. Zanimiva se zdi zgolj v primerih, ko druge opcije ni ali je kljub dodatni aktivnosti še vedno najbolj ugodna.

V takih primerih optimizacija uporabniške izkušnje mora upoštevati te razlike, sicer so njene aktivnosti račun brez krčmarja. Obisk bo brez upoštevanja te razlike iz neznanega razloga majhen ali ne bo dosegal ciljev, kljub številnim naporom in izvedenim aktivnostim. Z upoštevanjem razlik pa ima optimizacija uporabniške izkušnje obratno možnost, da z uvedbo sprememb doseže svoj cilj. Optimizacija uporabniške izkušnje je pomembna spletna aktivnost.

četrtek, 14. april 2016

Masivni les je najboljša izbira za brunarice

V kolikor želimo imeti neko stvar kar čim bolj kvalitetno narejeno, moramo pri izdelavi uporabiti tudi čim boljše materiale. Prav nič drugače ni, ko so brunarice tisto, kar želimo izdelovati oz. graditi. Masivni les je tisti material, ki je za gradnjo oz. izdelavo brunarice najbolj kvaliteten material. Masivni les za brunarice se pridobiva iz debel kvalitetne jelke ali smreke, ki se imenuje tudi picea abies. 



Namreč ti dve vrsti lesa imata najbolj primerno gostoto debla, kar je najpomembneje za kvalitetno izvedbo konstrukcije brunarice. Najprimernejša debelina debel je v premeru med 190 mm in 230 mm, saj v kolikor brunarice gradimo s takšno debelino debel, praktično ne potrebujemo nobene dodatne izolacije, kar velja tako za Slovenijo, kot praktično tudi za celo Evropo. S to debelino debel bomo imeli tudi optimalno razmerje pri uravnavanju vlažnosti prostora naše brunarice. Rešitev za to, da insektom in vodi onemogočimo vdor v same brunarice, pa se skriva v načinu spajanja debel oz. brun, in sicer mora ta biti vodoraven način, ki je hkrati tudi zelo všečen in dekorativen element pri sami gradnji naše brunarice. Iz masivnega lesa pa se da oblikovati tudi različne zunanje videze same brunarice, saj so lahko rezani tako, da je zunanji izgled raven ali pa zaobljen, kot so sama debla oz. bruna. 

Torej, praktično je vse odvisno od nas, kaj si želimo in kaj je nam osebno najbolj všeč. Obstajajo podjetja, ki se bodo povsem prilagodila našim potrebam in željam ter tudi takšna, katerih strokovnjaki nam bodo znali svetovati, kaj je za nas najbolj primerno.

torek, 12. april 2016

Slab spanec, preventiva koristi

Slab spanec je v sodobnem času pogost začetek obolenj, ki imajo hujše posledice če jih ne pravočasno zdravimo. Zaskrbljujoče je dejstvo, da slab spanec pogosto prizadene več oseb v razvitem svetu, kot v drugih delih sveta. Vzrokov zato je več, njihovo poznavanje pa pripomore k odpravljanju morebitnih težav. Velik del vzrokov odpade na prehrano, zdravila, telesno težo, gibanje ter številne druge vzroke, ki v drugih delih sveta niso problem.



Prehrana je v mnogih drugih delih sveta bolj zdrava, saj je v veliko primerih še vedno pridobljena po postopku iz narave v lonec. Kar pomeni, da takšne osebe natančno vedo kaj zaužijejo, sestavine pa so sveže. Slab spanec v tem primeru odpade, saj iz izkušenj vedo, kaj v prehrani k njemu prispeva. V sodobnem svetu pa je prehrana bolj problematična s tega vidika. Sveža prehrana v sodobnem svetu je domena bodisi samo pridelave ali pa ozke ponudbe, ki pa ni dostopna širšemu krogu prebivalstva. Slab spanec ima lahko vzrok v prehrani, ki splošno obremenjuje proces prebave, ter onemogoča počitek. Zdravila vplivajo na hitrejše in učinkovitejše odpravljanje bolezni, imajo pa tudi stranske učinke. Hkrati farmacija ponuja razne izdelke, ki imajo točno določene učinke, spet z številnimi stranskimi učinki. V drugih delih sveta so zdravila bistveno manj dostopna, velik delež pa predstavlja tudi ljudsko zdravilstvo preko raznih naravnih zdravil in ljudskega izročila. Slab spanec je lahko posledica jemanja zdravil, katerih stranski učinki so motnje spanja.

 Telesna teža in gibanje je poseben problem razvitega dela sveta. Ker imamo prevozna sredstva in možnost prevoza, pri katerem nam ni potrebno porabiti omembe vredne energije, na vsakem koraku, ga uporabljamo. V manj razvitem delu sveta te možnosti ni, zato je več gibanja že pri premagovanju vsakdanjih razdalj. Posledično je več gibanja, telesna teža pa se s tem bistveno bolje uravnava. Slab spanec je pri tem odsoten, saj ima človek večje potrebe po počitku oziroma regeneraciji. Slab spanec je težava.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/sindrom-kronicne-utrujenosti.html

ponedeljek, 11. april 2016

Fitnes oprema konstantna in pravilna uporaba

Fitnes oprema je koristna, ko je konstantna in pravilna uporaba prisotna. Fitnes oprema koristi doseganju splošno ali specifično boljši rezultatov zgolj pod enim samim pogojem. To je konstantna in pravilna uporaba, prilagojena vsem zahtevam. Zahteve so od primera do primera različne. Začetnikom bo s tega vidika fitnes oprema najbolje razložena, če imajo omogočeno demonstracijo. Možnosti nudi predvsem fitnes center .



Med obiskovalci so tako rekreativci kot športniki, še bolj nazoren prikaz pa nudijo vaje, ki so bodisi splošne ali pa specifične. Fitnes oprema lahko videno pri izbir upošteva tako, da bo izbira individualno pravilna. Konstantna uporaba pomeni, da se uporablja neprestano. To ne pomeni nujno vsak dan, vsekakor pa pogosto. Dnevna uporaba ni napačna, vendar pri specifičnih vadbah ni nujno potrebna. Predvsem je dnevna uporaba domena oseb, ki željo imeti splošno dobro kondicijo, niso pa usmerjeni k doseganju točno določenih ciljev. Uporabniki, ki so k temu doseganju usmerjeni ne uporabljajo nujno vsak dan, ker imajo bodisi druge obveznosti, program vadbe pa lahko predpisuje tudi počitek. Zavedati se je potrebno, da je tudi počitek del treninga. Služi obnavljanju zmogljivost in sposobnosti, katere bodo zato v času potrebe na splošno boljše. Kako pogosto naj bo fitnes oprema uporabljena, je stvar na eni strani osebne izkušnje in odločitve, na drugi pa je lahko tudi strokovno priporočena.

Danes ni redkost strokovna pomoč pri začetnikih oziroma osebah, ki imajo manjše ambicije. Začetniki se zavedajo pomena dobre osnove, tisti, imajo manjše ambicije pa pravilnosti izvedbe. Dobra osnova omogoča doseganje boljših rezultatov v prihodnosti, praktično se z osvojenim osnovnim znanjem v prihodnosti zgolj nadgrajuje osvojeno. Pri tistih, ki imajo manjše ambicije, pa je pomembno, da si z manjšim obsegom aktivnosti ne škodijo. Do napak prihaja, pomembno je zavedanje, da lahko vodijo do resnih težav. Fitnes oprema mora biti zato poleg tega pravilno uporabljena. Fitnes oprema naj bo izbrana optimalno.

http://superge.si/Fitnes/

nedelja, 10. april 2016

Finančni trgi, ponudba in povpraševanje

Finančni trgi soočajo posameznike, organizirane institucije ali njihove predstavnike, ki zamenljiva sredstva ponujajo ali iščejo . Razviti finančni trgi omogočajo predvsem enostaven in pošten poslovni odnos. V tem primeru so to sredstva, po katerih povprašujemo ali jih nudimo. Vsako dobro poslovno okolje ima enostaven in pošten dostop do najbolj iskanih oziroma ustreznih sredstev.



S tem omogočajo finančni trgi razvijanje ekonomije, gospodarstva in blagostanja določenega okolja. Kdor ima podjetniško idejo, lahko v takem okolju razmeroma hitro pride do njene uresničitve. Ob seveda zavedanju, da prejete pravice pomenijo tudi sprejetje obveznosti. Poštenost pa pomeni, da bo tisti, ki je sredstva nudi, dobil skladno z dogovorom vse pripadajoče pravice. Od okolja do okolja so finančni trgi različni. Razlike ni težko ugotoviti, potrebno je zgolj najti enak ali primerljiv primer, ter oceniti kakovost določene aktivnosti. V uspešnem in razvitem okolju bo oseba, ki ima podjetniško idejo oziroma jo aktivno uresničuje, hitro prišel do potrebnih sredstev. V manj uspešnem in razvitem pa bistveno težje. Vsak izgubljen dan v tem primeru šteje, saj se v enem delovnem dnevu lahko zgodijo številne spremembe. Primeri dobre prakse od nas niso oddaljeni, imamo jih praktično pred nosom. Dobri finančni trgi imajo tudi tradicijo, kar pomeni, da se določene osebe zanje praktično vedno odločajo, ko so bodisi v vlogi ponudbe ali v vlogi povpraševanja. V osnovi so finančni trgi dolgoročni ali kratkoročni. Kratkoročni so denarni trgi, dolgoročni pa kapitalski. Denarni trgi so za ponudbo oziroma povpraševanje zanimivi zaradi velike likvidnosti in kratke dobe zapadlosti. Tipični predstavniki denarnega trga so komercialni zapisi.

Dolgoročni so predvsem primeri trgovanja z delnicami in obveznicami. Na njih sodelujejo različni udeleženci, od posameznikov do institucij. Trg je pomemben za zbiranje sredstev, oplemenitenje sredstev ter številne druge cilje udeležencev. O tem kako uspešen je, lahko izvemo na razne načine. Finančni trgi so pomemben pokazatelj učinkovitosti določenega okolja.

http://www.alta.si/Izobrazevalne_vsebine/financni_trgi

četrtek, 7. april 2016

Vrtne garniture, dajejo pečat okolici

Vrtne garniture ustvarjajo in tvorijo zunanjiizgled doma . Obiskovalci bodo pobliže spoznali vrtne garniture predvsem v toplejših delih leta. Zato so elementi, ki dajejo okolici pomemben pečat. V mnogih primerih so tudi klasika, brez katere si okolice ne moremo predstavljati, iskati alternative pa bi bilo blago rečeno smešno. Tako si verjetno nihče ne predstavlja, da namesto vrtne garniture postavimo na njeno mesto neprimerne alternative.



Saj nam ni čisto vseeno kaj izberemo. Okolica doma ima svoje estetske stvarne, izvedbene in druge značilnosti. V okolje klasičnega tipa tako ne sodijo kakršne koli vrtne garniture, ampak klasičnemu tipu primerne. Enako velja za sodobne pristope ureditve, kjer nima smisla izbrati klasične oblikovalske prijeme in izvedbe, ampak skladne s sodobnimi trendi. Zato velja biti pri izbiri pozoren. Najlažja izbira bo za vse, ki so v preteklosti že imeli vrtne garniture, iščejo pa zamenjavo. V takem primeru bo izbira v veliki meri podobna najboljšim izkušnjam iz preteklosti. Pri prvi izbiri, pri zamenjavi ambienta, ureditvi okolice na novo in v drugih primerih pa je dilem več. Kdor nima natančne ideje, ima v igri več možnosti ali je kakorkoli drugače v dvomih, lahko pogleda primere dobre prakse v bližnji ali daljni okolici. Z ogledom v živo bo lahko ocenil pravilnost svoje odločitve, ali pa mu bo ogled omogočal, da bo njegovo prvotno izbiro nadgradil z lastnostmi, ki se po ogledu zdijo primerne. Poleg samega izgleda je dobro vprašanje, kaj bo potrebno po nakupu vrtne garniture, da bo izgled še dolgo časa enak ali podoben kot ob nakupu.

Materiali, izvedbe in druge lastnosti zahtevajo na eni strani veliko ali več vzdrževanja, na drugi pa malo ali praktično nič. Les tako zahteva več vzdrževanja kot plastične mase, kamen pa ne zahteva praktično nobenega vzdrževanja, ampak zgolj čisto osnovno in preprosto čiščenje. Praktično zanemarljivo, če vzamemo za primer vrtne garniture iz plastičnih mas ali lesa.


sreda, 6. april 2016

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, ščiti pred negativnimi posledicami

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi preprečuje negativne posledice . Vsaka zaposlena oseba mora na svojem delovnem mestu izvajati točno določene aktivnosti in dosegati rezultate. S tem namenom je zaposlena, zato delodajalec pričakuje izvajanje vseh zadanih nalog. Pričakuje pa se tudi profesionalen odnos in spoštovanje, za vse hujše oblike kršitev pa je namenjena izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi.



Vse kar je zahtevano v prid dobrega profesionalnega odnosa je zapisano bodisi v splošno znanih zakonih, predpisih in podobno, lahko pa so tudi individualno določene. Individualno jih določita delodajalec in zaposleni. Pri tem gre lahko za določila, ki veljajo za zgolj eno osebo, lahko pa gre za več oseb, ki opravljajo podobne naloge. To hkrati pomeni, da mora delodajalec prav tako izpolnjevati vse svoje delovne obveznosti , ki so določene v splošno ali individualno . Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani zaposlenega pomeni, da te obveznosti ni izpolnjeval. V praksi so možne kršitve dolžnosti na tako strani zaposlenega kot delodajalca del vsakdanjika. Kar ne pomeni, da se dogajajo vsak dan na enem delovnem mestu, ampak med vsemi zaposlenimi in vsemi delodajalci. Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi omogoča, da se izognemo morebitnim posledicam. Na stani delodajalcev so pogoste kršitve predvsem ne izplačevanje plač, diskriminacija na delovnem mestu, nadlegovanja, ne zagotavljanje varnosti ter podobne nepravilnosti. Vse te kršitve ne pripomorejo k dobremu odnosu med delodajalcem in zaposlenim, povzročajo slabo vzdušje ter na splošno prinašajo številne negativne posledice. Zaposleni, ki trpi za takšnimi kršitvami dolžnosti s strani delodajalca ima v osnovi dve možnosti.

Lahko zahteva vse pripadajoče pravice , druga možnost je redna ali izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi ter išče novo zaposlitev. Iskanje pripadajočih pravic je težavno povsod tam, kjer splošno vladajo neurejene zadeve. Pravo nasprotje pa je povsod tam, kjer si vsi prizadevajo, da to takšnih dejanj sploh ne bi prišlo. Zato je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi znak, da je nekaj hudo narobe. Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi je nasprotje dobrih poslovnih odnosov.

http://mojazaposlitev.si/delodajalci/nasveti/kako-odpustiti-delavca-v-skladu-z-zakonom/

sobota, 2. april 2016

Smučanje za otroke, samostojno ali strokovno vodeno

Smučanje za otroke ima lahko samostojno ali strokovno vodstvo . Samostojno ali strokovno vodeno smučanje za otroke je osvajanje smučarskega znanja ter mnogim osebam znana dilema. Za začetnike, ki dobesedno prvič stojijo na smučeh je zagotovo boljša izbira strokovno vodenje. Razlogov za je cela vrsta.



Kot prvo od prvih smučarskih metrov in zavojev dalje počnejo vse pravilno, s tem pa si ustvarijo odličen temelj smučarskega znanja. Smučanje za otroke lahko kasneje skladno z željami, možnostmi in potrebami, gradi dalje in nudi možnost vzpona med najboljše. Obratno se pri samostojnem učenju lahko pojavijo številne napake. Smučanje za otroke nima tolikšen problem v napačnem izvajanju, ki je človeku prirojena lastnost. Večji problem, je da se starih navad težko odvadi. Kot prvi znan rek, kar se Janezek nauči, to Janezek zna. To pomeni, da bomo kasneje morali v uvajanju popravkov otrokovega smučarskega znanja vlagati neprimerno več, kot, če bi se od začetka dalje pravilno naučili. V tem času, pa vsi, ki so vsaj v osnovah osvojili vse potrebno znanje in potrebne veščine pod strokovnimi nadzorom, lahko že osvajajo nove veščine in znanja. Razlike se večajo z na eni strani težjim dojemanjem vseh, ki se morajo osnov naučiti, na drugi pa večjim dojemanjem vseh naprednih znanj bolj nadarjenih. Ko postavimo na tehtnico lastnosti ene ali druge izbire odločitev za izbrano smučanje za otroke ne bo zahtevna. Znanje in veščine pa pripomorejo tudi k večji varnosti smučanja, kar dodatno pomeni manjšo možnost poškodb med samim učenjem, kot tudi v prihodnosti.

 Saj smučanje za otroke na eni strani poskrbi, da so začetniki strokovno vodeni, kar pomeni, da je za njihovo varnost poskrbljeno, del učnega programa pa je namenjen tudi varni smuki. Sledna ne bo koristila zgolj njim, ampak praktično vsem smučarjem. Smučanje za otroke ima namen opravljanje težav, s katerimi se srečujejo praktično vsi oziroma mnogi začetniki.