torek, 12. april 2016

Slab spanec, preventiva koristi

Slab spanec je v sodobnem času pogost začetek obolenj, ki imajo hujše posledice če jih ne pravočasno zdravimo. Zaskrbljujoče je dejstvo, da slab spanec pogosto prizadene več oseb v razvitem svetu, kot v drugih delih sveta. Vzrokov zato je več, njihovo poznavanje pa pripomore k odpravljanju morebitnih težav. Velik del vzrokov odpade na prehrano, zdravila, telesno težo, gibanje ter številne druge vzroke, ki v drugih delih sveta niso problem.



Prehrana je v mnogih drugih delih sveta bolj zdrava, saj je v veliko primerih še vedno pridobljena po postopku iz narave v lonec. Kar pomeni, da takšne osebe natančno vedo kaj zaužijejo, sestavine pa so sveže. Slab spanec v tem primeru odpade, saj iz izkušenj vedo, kaj v prehrani k njemu prispeva. V sodobnem svetu pa je prehrana bolj problematična s tega vidika. Sveža prehrana v sodobnem svetu je domena bodisi samo pridelave ali pa ozke ponudbe, ki pa ni dostopna širšemu krogu prebivalstva. Slab spanec ima lahko vzrok v prehrani, ki splošno obremenjuje proces prebave, ter onemogoča počitek. Zdravila vplivajo na hitrejše in učinkovitejše odpravljanje bolezni, imajo pa tudi stranske učinke. Hkrati farmacija ponuja razne izdelke, ki imajo točno določene učinke, spet z številnimi stranskimi učinki. V drugih delih sveta so zdravila bistveno manj dostopna, velik delež pa predstavlja tudi ljudsko zdravilstvo preko raznih naravnih zdravil in ljudskega izročila. Slab spanec je lahko posledica jemanja zdravil, katerih stranski učinki so motnje spanja.

 Telesna teža in gibanje je poseben problem razvitega dela sveta. Ker imamo prevozna sredstva in možnost prevoza, pri katerem nam ni potrebno porabiti omembe vredne energije, na vsakem koraku, ga uporabljamo. V manj razvitem delu sveta te možnosti ni, zato je več gibanja že pri premagovanju vsakdanjih razdalj. Posledično je več gibanja, telesna teža pa se s tem bistveno bolje uravnava. Slab spanec je pri tem odsoten, saj ima človek večje potrebe po počitku oziroma regeneraciji. Slab spanec je težava.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/sindrom-kronicne-utrujenosti.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar