četrtek, 14. april 2016

Masivni les je najboljša izbira za brunarice

V kolikor želimo imeti neko stvar kar čim bolj kvalitetno narejeno, moramo pri izdelavi uporabiti tudi čim boljše materiale. Prav nič drugače ni, ko so brunarice tisto, kar želimo izdelovati oz. graditi. Masivni les je tisti material, ki je za gradnjo oz. izdelavo brunarice najbolj kvaliteten material. Masivni les za brunarice se pridobiva iz debel kvalitetne jelke ali smreke, ki se imenuje tudi picea abies. 



Namreč ti dve vrsti lesa imata najbolj primerno gostoto debla, kar je najpomembneje za kvalitetno izvedbo konstrukcije brunarice. Najprimernejša debelina debel je v premeru med 190 mm in 230 mm, saj v kolikor brunarice gradimo s takšno debelino debel, praktično ne potrebujemo nobene dodatne izolacije, kar velja tako za Slovenijo, kot praktično tudi za celo Evropo. S to debelino debel bomo imeli tudi optimalno razmerje pri uravnavanju vlažnosti prostora naše brunarice. Rešitev za to, da insektom in vodi onemogočimo vdor v same brunarice, pa se skriva v načinu spajanja debel oz. brun, in sicer mora ta biti vodoraven način, ki je hkrati tudi zelo všečen in dekorativen element pri sami gradnji naše brunarice. Iz masivnega lesa pa se da oblikovati tudi različne zunanje videze same brunarice, saj so lahko rezani tako, da je zunanji izgled raven ali pa zaobljen, kot so sama debla oz. bruna. 

Torej, praktično je vse odvisno od nas, kaj si želimo in kaj je nam osebno najbolj všeč. Obstajajo podjetja, ki se bodo povsem prilagodila našim potrebam in željam ter tudi takšna, katerih strokovnjaki nam bodo znali svetovati, kaj je za nas najbolj primerno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar