četrtek, 7. april 2016

Vrtne garniture, dajejo pečat okolici

Vrtne garniture ustvarjajo in tvorijo zunanjiizgled doma . Obiskovalci bodo pobliže spoznali vrtne garniture predvsem v toplejših delih leta. Zato so elementi, ki dajejo okolici pomemben pečat. V mnogih primerih so tudi klasika, brez katere si okolice ne moremo predstavljati, iskati alternative pa bi bilo blago rečeno smešno. Tako si verjetno nihče ne predstavlja, da namesto vrtne garniture postavimo na njeno mesto neprimerne alternative.



Saj nam ni čisto vseeno kaj izberemo. Okolica doma ima svoje estetske stvarne, izvedbene in druge značilnosti. V okolje klasičnega tipa tako ne sodijo kakršne koli vrtne garniture, ampak klasičnemu tipu primerne. Enako velja za sodobne pristope ureditve, kjer nima smisla izbrati klasične oblikovalske prijeme in izvedbe, ampak skladne s sodobnimi trendi. Zato velja biti pri izbiri pozoren. Najlažja izbira bo za vse, ki so v preteklosti že imeli vrtne garniture, iščejo pa zamenjavo. V takem primeru bo izbira v veliki meri podobna najboljšim izkušnjam iz preteklosti. Pri prvi izbiri, pri zamenjavi ambienta, ureditvi okolice na novo in v drugih primerih pa je dilem več. Kdor nima natančne ideje, ima v igri več možnosti ali je kakorkoli drugače v dvomih, lahko pogleda primere dobre prakse v bližnji ali daljni okolici. Z ogledom v živo bo lahko ocenil pravilnost svoje odločitve, ali pa mu bo ogled omogočal, da bo njegovo prvotno izbiro nadgradil z lastnostmi, ki se po ogledu zdijo primerne. Poleg samega izgleda je dobro vprašanje, kaj bo potrebno po nakupu vrtne garniture, da bo izgled še dolgo časa enak ali podoben kot ob nakupu.

Materiali, izvedbe in druge lastnosti zahtevajo na eni strani veliko ali več vzdrževanja, na drugi pa malo ali praktično nič. Les tako zahteva več vzdrževanja kot plastične mase, kamen pa ne zahteva praktično nobenega vzdrževanja, ampak zgolj čisto osnovno in preprosto čiščenje. Praktično zanemarljivo, če vzamemo za primer vrtne garniture iz plastičnih mas ali lesa.


Ni komentarjev:

Objavite komentar