sobota, 2. april 2016

Smučanje za otroke, samostojno ali strokovno vodeno

Smučanje za otroke ima lahko samostojno ali strokovno vodstvo . Samostojno ali strokovno vodeno smučanje za otroke je osvajanje smučarskega znanja ter mnogim osebam znana dilema. Za začetnike, ki dobesedno prvič stojijo na smučeh je zagotovo boljša izbira strokovno vodenje. Razlogov za je cela vrsta.



Kot prvo od prvih smučarskih metrov in zavojev dalje počnejo vse pravilno, s tem pa si ustvarijo odličen temelj smučarskega znanja. Smučanje za otroke lahko kasneje skladno z željami, možnostmi in potrebami, gradi dalje in nudi možnost vzpona med najboljše. Obratno se pri samostojnem učenju lahko pojavijo številne napake. Smučanje za otroke nima tolikšen problem v napačnem izvajanju, ki je človeku prirojena lastnost. Večji problem, je da se starih navad težko odvadi. Kot prvi znan rek, kar se Janezek nauči, to Janezek zna. To pomeni, da bomo kasneje morali v uvajanju popravkov otrokovega smučarskega znanja vlagati neprimerno več, kot, če bi se od začetka dalje pravilno naučili. V tem času, pa vsi, ki so vsaj v osnovah osvojili vse potrebno znanje in potrebne veščine pod strokovnimi nadzorom, lahko že osvajajo nove veščine in znanja. Razlike se večajo z na eni strani težjim dojemanjem vseh, ki se morajo osnov naučiti, na drugi pa večjim dojemanjem vseh naprednih znanj bolj nadarjenih. Ko postavimo na tehtnico lastnosti ene ali druge izbire odločitev za izbrano smučanje za otroke ne bo zahtevna. Znanje in veščine pa pripomorejo tudi k večji varnosti smučanja, kar dodatno pomeni manjšo možnost poškodb med samim učenjem, kot tudi v prihodnosti.

 Saj smučanje za otroke na eni strani poskrbi, da so začetniki strokovno vodeni, kar pomeni, da je za njihovo varnost poskrbljeno, del učnega programa pa je namenjen tudi varni smuki. Sledna ne bo koristila zgolj njim, ampak praktično vsem smučarjem. Smučanje za otroke ima namen opravljanje težav, s katerimi se srečujejo praktično vsi oziroma mnogi začetniki.

Ni komentarjev:

Objavite komentar