ponedeljek, 29. februar 2016

Kolesarstvo je lep šport

Kolesarstvo je lep šport . Človekovo aktivno življenje ni nekaj samoumevnega, ampak zavestna odločitev, ki jo je potrebno uresničevati dan za dnem. Bistvo napredka je prav v konstanti pravilnih aktivnosti. Velikokrat se na žalost zgodi, da konstanto želimo prevarati in jo nadomestiti. Kolesarstvo konstanto dosega takrat, ko napredujemo postopoma. Organizem se na ta način lahko postopoma prilagodi spremembam ter tako izboljšuje. Obratno z iskanjem nadomestil sprožamo odpor organizma.



Primer so občasne aktivnost z večjo intenzivnostjo. Ker oseba iz takega ali drugačnega razloga ni izvajala aktivnosti konstantno z optimalno intenzivnostjo želi to nadomestiti. Tako, da v krajšem času izvede več aktivnosti. Organizem se takšno kolesarstvo zavrača, ter se mu na razne načine upre. V ta namen izkoristi danosti, ki kot informacijo v raznih zaznavnih oblikah možganom sporoča, da je aktivnost preveč intenzivna. Informacije pri tem niso vedno takojšnje, lahko se kot posledica pojavijo naslednji dan. Kolesarstvo jih pozna kar nekaj klasičnih. Zaradi takšnih ali drugačnih poškodb oseba ni sposobna ponovitve aktivnosti. Večino težav take narave odpravi prav konstantna aktivnost. Intenzivnost in obremenitev organizma je pri tem optimalna, vsekakor pa manjša. Napredek pa v končni fazi večji. Ker se postopoma gradijo zmogljivosti in sposobnosti brez poškodb in nezmožnosti izvajanja napredka. Kolesarstvo je šport, kjer je vztrajnost ključnega pomena. Pri tem je zelo pomembna psihična moč in trdnost.

Napor možganom sporoča, da je potrebna prekinitev za dosego večjega udobja. Kar pa je potrebno premagati, saj je ravno v tem vsa modrost napredka in boljše kondicije. Brez njega pa je kolesarstvo bolj ali manj nekoristno, če govorimo o rekreaciji. Zato se velja vztrajnosti čim prej navaditi, ker bomo le tako napredovali in bili iz dneva v dan boljši. Vztrajnost lahko motiviramo na razne načine. Dobra motivacija so osebe, ki so dosegle veliko in so nam vzor. Tudi največji kolesarski mojstri oziroma, ki predstavljajo kolesarstvo v elitni izvedbi so bili nekoč začetniki.

sobota, 27. februar 2016

Growth hacking marketing, hitra rast

Growth hacking marketing ima med cilji pogosto zapisan pojem hitra rast . Na trgu to ni nič posebnega, praktično si vsak poslovnež želi hitrega zaslužka. Skladno z razvojem so danes te želje dobile nove možnosti. Informacijska dobanam je predvsem naredila bolj dostopna orodja za analizo vseh mogočih informacij. Slednje lahko growth hacking marketing s pridom izkoristi. Pristop je v tem primeru drugačen, pogostokrat nasproten dosedanjim uveljavljenim praksam.



In sicer preko vseh razpoložljivih informacij izvedeti, kaj potrošnika zanima do te mere, da trženjske aktivnosti ponudbe pri njem ne bodo povzročale negativnih odzivov. Ampak obratno, predvsem tiste, ki bodo koristile ponudbi. Potrebno pri tem je, da med vsemi dostopnimi informacijami dobit tiste, temu cilju najbolj koristijo. V tem primeru ima growth hacking marketing na voljo več možnosti. Informacije lahko pridobi naključno ter jih preko preizkusov oceni kot uporabne ali neuporabne. Ter se na podlagi tega odloči. Lahko pa growth hacking marketing že pred tem opravi selekcijo, ter se odloči preizkusiti zgolj najboljše. Razlike so predvsem v uspešnosti, kot tudi primernosti enega ali drugega načina. Naključno izbrane informacije za growth hacking marketing pomenijo eno od možnosti. V primeru, da je izbira prava v prvem ali zgodnjih poizkusih, lahko to pomeni prednost. Takšna odločitev pa ne ustreza vsem, predvsem to velja za growth hacking marketing, ki ne mara tveganja. Zaveda se, da je postopni način boljši. Vsako aktivnost za ta pristop pomeni izkušnjo več. Pristop je star nekaj let in ima kar nekaj primerov dobre prakse.

 Predvsem so to začetki danes znanih in uveljavljenih blagovnih znamk. V enem od znanih primerov je bilo dovolj, da so uporabnika nagradili z koristjo, potem, ko je pridobil novega uporabnika. Na ta način se je število uporabnikov v letu dni izjemno povečalo. Vsekakor pa bistveno bolj, kot pri klasičnih prijemih, katere je ista blagovna znamka uporabila pred tem. Growth hacking marketing je priložnost.

http://www.red-orbit.si/blog/inorbit15-andraz-stalec-growth-hacking-your-way-success

sreda, 24. februar 2016

Opisi produktov v spletni trgovini

Vodenje spletne trgovine ni enostaven posel a če ta posel cveti, vodje kaj kmalu začnejo razmišljati o širitvah na tuje trge. Poleg papirjev in pogodb s prevozniki je prvi korak za širitev v tujino prevajanje same trgovine. Prevod v angleščino je lahko naša vstopnica na evropski trg, ki je sicer sestavljen iz mnogo različnih jezikov. Ker pa angleško govori velika večina Evropejcev je angleščina nujna v zgodnji fazi. Glede na zanimanje trga pa nato sledi še prevajanje v druge jezike.



Problem se pojavi pri opisih artiklov, katerim lastniki ponavadi ne posvečajo preveč pozornosti a bi jo morali predvsem zaradi uporabniške izkušnje in pa optimizacije strani za brskalnike. Priporočeno je, da imajo artikli unikatne opise in le-ti niso prekopirani od proizvajalca. Če imate naprimer proizvajalca iz Nemčije ni primerno, da na strani objavite tehnične podrobnosti v nemščini, predvsem pa ne dobesedno skopirane od tistih, ki vam jih pošlje proizvajalec. V takšnem primeru se je najbolj primerno v začetku odločiti za prevajanje iz nemščine v slovenščino in nato, ob širitvi v tujino prevesti slovenske prevode opisov v tuje.


Če že z angleško stranjo začnemo kar dobro prodajati v Nemčiji ali pa Italiji in Franciji smo lahko prepričani, da bo prevod vsebin lahko  še dodatno povečal prodajo. Poleg prevoda pa moramo ob tem poskrbeti, da je stran tehnično izpravna tudi za brskalnike kot so google. Predvsem je pomembno, da strani vsebujejo tako imenovano oznako rel=«alternative«, ki brskalnikom za določeno stran pokaže, da ta obstaja tudi v drugem jeziku na drugem naslovu.

sobota, 20. februar 2016

Najbolj kvalitetni tlakovci so betonski tlakovci


 Vse kar je povezano z novim domom in okolico, mora biti seveda kvalitetno in zelo dobro narejeno in seveda po zelo ugodni ceni. Če se odločamo za polaganje tlakovcev, vsekakor rabimo najbolj kvalitetne tlakovce, ki nam bodo v ponos in zagotovo bomo prepričani v to, da bodo zelo dolgo obstojni. 



Če niste prepričani, kaj je najbolj primerno, ko se lotimo polaganje tlakovcev, naj zagotovim, da so pravilna odločitev ravno betonski tlakovci, saj so resnično kvalitetni, cenovno ugodni in predvsem zelo lepi. Betonski tlakovci tudi omogočajo možnost izbiranja barve in velikosti, kar pomeni, da ko bo polaganje tlakovcev končano, se bo vaša okolica popolnoma ujemala z vašim domom in da boste končno lahko ponosni na to, kako lepo dvorišče imate. Morate pa vedeti, da polaganje tlakovcev ni najbolj enostavno in da zahteva svoj čas in trud, da se delo dobro zaključi. Namreč to se dela v dveh fazah, namreč prva in hkrati najpomembnejša faza je utrjevanje terena, nato šele pride na vrsto polaganje, na koncu pa ne smemo pozabiti še na fugiranje. S pripravo oz. utrjevanjem terena, si zagotovimo dobro nosilnost terena ter preprečimo zadrževanje deževnice med tlakovci.

 Po tej fazi pa sledi polaganje tlakovcev na fino podlago, ki se vedno začne na spodnji strani dvorišča. Ko se polaganje tlakovcev zaključi, pa kot sem omenil je le še fugiranje in vaša okolica je popolna ter urejena. Hkrati imajo tlakovci veliko prednost v tem, da če se slučajno v prihodnje odločite za kakšen nov telekomunikacijski priključek, sta izkop in namestitev nazaj zelo enostavna.

Ko kupujete pohištvo, preverite za morebitne akcije


Pohištveno galanterijo danes nujno potrebuje čisto vsak, ki živi v svojem stanovanju. Tudi če je stanovanje opremljeno, po vsej verjetnosti potrebujete kak kos pohištva, ker bi radi kaj spremenili. Ker pa cene pohištva niso ravno najnižje, pa je vedno zelo dobro pogledati kakšne posebne ugodne cene. Tako akcija pohištva sploh ni izjema. Nudijo jo praktično čisto vsi ponudniki. 



Znani pohištveni saloni sicer pošiljajo reklame, tako da lahko točno vidite, katero pohištvo je v akciji, medtem ko mizarji, ki izdelujejo pohištvo po meri, tega ne počnejo, temveč objavljajo akcijsko ponudbo po navadi kar na svoji spletni strani. Če že imate izbrano pohištvo, ki bi ga radi kupili ali pa vam je mizar izrisal skico tistega, kar bi radi kupili, pa se vam cena zdi previsoka, hkrati pa imate čas za nakup, vam vsekakor predlagam, da spremljate pri izbranem ponudniku objave in morda se pojavi akcija pohištva, ki ga želite kupiti. Sicer imate pri mizarjih večjo možnost za tak popust, saj saloni po navadi daj v znižano ponudbo tisto pohištvo, po katerem ni povpraševanja ali pa je že tako zelo staro, da je že skoraj izven mode in po njem niti ni več povpraševanja kaj še le zanimanja. 

Lahko pa takšno akcijsko ponudbo izkoristite tudi za nakup, ki ste ga želeli opraviti, hkrati pa vam ponujeno pohištvo ustreza in to tako glede dizajna kot tudi glede kakovosti. Na kakovost namreč nikakor ne smete pozabiti, saj mora le – ta vseeno ustrezati, sicer se bo poceni nakup v nekaj letih izkazal za dragega. 

petek, 19. februar 2016

Vrtno pohištvo, klasika ali sodobnost

Vrtno pohištvo ima lahko sodobne lastnosti , niso pa redki primeri, ko se zgleduje po uveljavljenih lastnostih iz preteklostih. Sodobne lastnosti so tiste, ki jih vrtno pohištvo v preteklosti ni imelo. Nekatere ni težko prepoznati že na prvi pogled. Gre za vrtno pohištvo, ki je narejeno iz sodobnih materialov, oblike so nove, barve in druge lastnosti so novost na trgu. Nasprotje temu je klasično vrtno pohištvo.



V tem primeru so oblike, barve in druge lastnosti že znane iz preteklosti. Klasična ali sodobna zasnova je posledica več dejavnikov. Pri sodobni gre za razvijanje zasnov iz preteklosti, iskanje novih možnosti na trgu, poizkuse uveljavljanja novosti in številne druge. Proizvajalec, ki ponuja takšno vrtno pohištvo predvsem ima možnosti in jih tudi s pridom izkorišča. Klasično vrtno pohištvo je lahko odraz uveljavljenega poslovanja, katero se ne spreminja skozi čas. Proizvajalec je s takšnim pristopom na trgu uspešen, kar je zanj dovolj dober razlog, da na klasičnem pristopu vztraja. Poleg tega gre lahko za poslovno odločitev, ki se zaveda tveganja z novimi, spremenjenimi pristopi. Predvsem to velja za večje spremembe. Manjše spremembe so velikokrat tudi pri klasičnih zasnovah prisotne. Gre za prilagajanje razvoju, ki določene elemente klasične zasnove ukinja in nadomešča z novimi. Odločitev za eno ali drugo ponudbo velikokrat temelji na vsem, kar smo se naučili iz preteklosti. Sodobno najpogosteje sodi v okolje novih gradenj ali obnov v sodobnem slogu. Klasična ponudba je na drugi strani idealna za obnove v starem slogu ali pa preprosto priseganje na takšno ponudbo.

Dobra izbira bo predvsem tista, katera nas bo z uporabnimi in drugimi lastnostmi navduševala v prihodnosti. V pomoč pri izbiri so predvsem praktični preizkusi ter informacije o uporabi skozi čas. Praktične preizkuse nudijo že ponudniki, uporabne informacije pa predvsem uporabniki. Vrtno pohištvo bomo bolje izbrali, če bomo vedeli, kaj lahko glede njegovih lastnosti pričakujemo v prihodnosti.

sobota, 13. februar 2016

Prodaja podjetja, pravice in dolžnosti

Prodaja podjetja v veliko primerih zahteva strokovno svetovanje . Strokovno svetovanje je potrebno, ker prodaja podjetja ne pomeni le pravic, ampak tudi številne dolžnosti novega lastnika. Te mora novi lastnik izpolniti skladno z dogovorom, ki ga oblikuje prodaja podjetja. Iz prakse poznamo številne primere, ko je prodaja podjetja, prinesla novemu lastniku številne obveznosti.

V primerih dobre prakse je bila prodaja podjetja glede dolžnosti novega lastnika v celoti transparentna. Kar pomeni, da je novega lastnika prodaja podjetja preko dolžnosti jasno zavezala k njihovem izpolnjevanju. Obstajajo pa žal tudi primeri, ko so bile te obveznosti bolj ali manj prikrite, ter so pomenile negativno presenečenje za novega lastnika. Zato je pomembno strokovno svetovanje. Glavni cilj tega svetovanja je v prepoznavanju vsega, kar prinaša nakup podjetja. Sam nakup je motiviran na različne načine. nanaša pa se predvsem na pridobivanje koristi, ki jih ima podjetje kot celota ali le del celote podjetja. Tako ima lahko podjetje v svoji posesti številne opredmetene kot tudi neopredmetene dele lastnine. Ki v mnogih primerih veljajo za kupca več, kot nakupna cena ali vrednost preostalega. Pri tem gre lahko za razne oblike ekskluzivnosti. Ta ekskluzivnost pomeni možnost pridobivanja večje dodane vrednosti, kot bi bila sicer moča. Poleg tega ekskluzivnost v mnogih primerih pomeni takojšnjo konkurenčno prednost. Praktično bi lahko govorili o monopolu točno določene aktivnosti ali značilnosti podjetja. Slednje so velikokrat znane predvsem lastniku, ki želi z njimi razširiti svoj poslovni interes.

 Strokovnjaki v tem primeru koristijo predvsem pri oceni koristi napram investicije. Kupec želi, da se investicija v predvidenih okvirih oceni. Sicer zanj ni primerna oziroma je nesmisel. Strokovnjaki pri prodaji ali nakupu lahko koristijo tudi na številen druge načine. Postopki so velikokrat zahtevni v številnih podrobnosti, katere poznajo in obvladujejo le osebe, ki se z njimi ukvarjajo iz dneva v dan. Prodaja podjetja zahteva strokovni pristop in izvedbo.

Več

sreda, 10. februar 2016

Italija, odlična ponudba

Italija je odlična ponudba zimskih in letnih počitnic . Tako zimske kot letne počitnice so za človekovo zdravje in kakovost življenja zelo pomembne. Živimo v času, ki je hiter in velikokrat neprizanesljiv do našega zdravja. Kar se je dobro zavedati pravočasno in si privoščiti odmor. Sliši se noro, marsikomu nezaslišano. Vendar bi naključni obisk zdravnika z rutinskim pregledom hitro pokazal negativne posledice hitrega življenjskega tempa. V zimskem času to tudi sami občutimo preko negativnih posledic nizkih temperatur, v urbanih naseljih pa tudi slabega zraka, meglenih dni in podobnega.



Nezavedno se z vztrajanjem v takih pogojih slabšajo naše sposobnosti in zmožnosti. Kako bi bilo drugače lahko ugotovimo tako, da obiščemo deželo Italija za krajši ali daljši čas. Dežela velja za pojem dobrega življenja. Kar pomeni užitke na vseh področjih. Od smučanja in drugih oblik rekreacije, preko pestrega zabavnega življenja izven smučišč, pika na I pa je odlična hrana na vsakem koraku. Že vikend v takšnem prijetnem okolju, polnem svežega zraka, bi nam koristil. Poleg tega Italija nudi tudi aktivnejšo različico vikenda, obarvano z zimskimi športi ali izleti s sprehodi na višje ležečih zasneženih pobočjih. Koristi takega bivanja se pokažejo kmalu. Zadrževanje na nižjih temperaturah zraka omogoča, da se obrambni mehanizem okrepi in izboljša. Če temu dodamo še športne aktivnosti, dodamo dobrim učinkom izboljšanje delovanja celotnega organizma z boljšo kondicijo. Ob povratku bomo učinke čutili predvsem kot večjo pripravljenost za nove izzive v prihodnosti.

Italija ima smučišča locirana predvsem na območju Alp. Nekaj pa tudi v drugih delih države. Alpska smučišča govorijo o navezanosti na nam znan alpski svet. Sloveniji je Italija soseda. Kar poleg mnogih skupnih obmejnih območji s podobno kulturo in vsakdanjikom, pomeni podoben pogled na rekreacijo ter prosti čas. Dodatna prednost je v smučiščih, ki so na dosegu roke. Italija preko dobrih povezav omogoča dostopnost tudi na bolj oddaljenih smučiščih. Italija nudi smučarsko sladko življenje.

Rentno varčevanje, odločitev prihodnosti

Rentno varčevanje je odločitev prihodnosti . Dnevno sprejemamo nešteto odločitev. Vsaka od odločitev ima večinoma več možnosti, ki prinašajo tako različne izvedbe, kot tudi različne rezultate. Možnosti so vse dostopne opcije. Izvedbe so skladno z njimi drugačne. Temu primerno pa so različni tudi rezultati. Z izbiro določene opcije izberemo hkrati tudi izvedbo in rezultate. Vsako od opcij moramo gledati kot celoto. Pogosto se dogajajo razočaranja, ker izbrana opcija ni bila ocenjena preko celote oziroma vseh lastnosti.



Zato se takim razočaranjem izognemo ali s kakovostnim načinom ocenjevanja, ki upošteva vse lastnosti, ali pa izberemo tisto v kar smo prepričani. Kakovostno ocenjevanje zahteva poleg realne ocene vseh dejavnikov tudi strokovnost. V primeru, da nam je tuja se lahko obrnemo na strokovno pomoč. Kdor rad samostojno odloča, pa lahko izbere tisto opcijo, ki jo je sposoben samostojno kakovostno ocenit. Ena od možnosti je rentno varčevanje. V bistvu gre za enostavno, vendar učinkovito naložbo. Z časovno ter naložbeno enakomerno obremenitvijo na dolgi rok ustvarimo načrtovan donos. Lastnosti, ki jih ima rentno varčevanje so zato pregledne in razmeroma enostavne. Najpomembnejše so dolgoročnost, frekvenca, višina plačila, nazor in zmanjšano tveganje. Dolgoročnost pomeni, da varčujemo na daljši rok z namenom doseganja določenega cilja. Prednost je manjša obremenitev, večino lastnosti lahko dobro načrtujemo in imamo temu primeren nadzor, sami sebe pa ne ogrožamo. Pred odločitvijo za rentno varčevanje je možno dobiti vse potrebne podatke. Frekvenca in višina vplačila sta ena ključnih podatkov, ki omogočajo načrtovanje naložbe.

Med frekvencami je najpogostejša mesečna, višina vplačila je pa od primera do primera različna. S tem nam rentno varčevanje omogoča spoznati, kakšna je izvedba ter kakšne so njene značilnosti. Preko njih pa je moč spoznati, kakšne cilje nam lahko uresničimo. Na ta način smo prepričani, da bo rentno varčevanje naša dobra odločitev Rentno varčevanje je postopno, varno in pregledno doseganje zastavljenih varčevalnih ciljev.

četrtek, 4. februar 2016

Pluta, naravna alternativa

Pluta je naravna alternativa . Naravna alternativa je pluta, ker v ponudbi konkurirat mnogim alternativam iz umetnih snovi. Obremenitev okolja že nekaj časa pomeni grožnjo za človeštvo. Zato se vedno bolj zavedamo uporabnosti naravnih materialov kot je pluta. Kar pomeni, da pluta pridobiva na pomenu, čim pri izbiri dodamo zahtevo po varstvu okolja. Zato tudi ne preseneča dejstvo, da sodi pluta v ožji izbor vseh, ki jim je mar za naravno okolje svojih potomcev.



Ker je pluta v uporabi že veliko časa, se je skozi čas razvijala uporaba. Tako imamo danes na voljo številne napredne lastnosti, ki uporabnike dodatno motivirajo pri uporabi naravnih snovi. Tudi mnoge zasnove današnjih bivalnih prostorov dajejo veliko prednost naravnim materialom. Gre za motivacijo, ki je podprta s številnimi dognanji in zavedanji. Naravni materiali so veliko bolj prijazni na pogled, prijetni pa so tudi do vseh ostalih čuti. Počutje je zato veliko bolj prijetno, s tem se sprošča veliko bolj pozitiva energija v okolici. Poleg tega ni zanemarljivo dejstvo, da bivanje na daljši rok prinaša še veliko drugih pozitivnih učinkov. Zavedati se moram, da se na daljši rok med drugim odvija proces staranja. Slednji je pri naravnih snoveh veliko bolj prijazen do okolja. Saj je v naravnem okolju usklajenost procesa staranja veliko večja, kot pri alternativah, katero predstavljajo umetni materiali. Verjeno najslabša je kombinacija deloma naravnih in deloma umetnih snovi pri procesu staranja. Zato velja pri izbiri biti pozoren. Če imamo radi naravne materiali, ter želimo imeti njihove dobre učinke na daljši rok, je pomembno biti pozoren na proces staranja.

Ta mora biti usklajen, s tem se pridobi številne dobre učinke. Te učinke v času nakupa velikokrat ne moremo prepoznati, prepoznamo pa jih na primerih uporabe v daljšem časovnem obdobju. Ker je takih primerov v naši okolici veliko, lahko prepoznamo kako se bo izbrana pluta predvidoma skozi proces staranja obnašala na daljši rok.

http://floor-experts.si/pluta/wicanders-pluta