sreda, 10. februar 2016

Italija, odlična ponudba

Italija je odlična ponudba zimskih in letnih počitnic . Tako zimske kot letne počitnice so za človekovo zdravje in kakovost življenja zelo pomembne. Živimo v času, ki je hiter in velikokrat neprizanesljiv do našega zdravja. Kar se je dobro zavedati pravočasno in si privoščiti odmor. Sliši se noro, marsikomu nezaslišano. Vendar bi naključni obisk zdravnika z rutinskim pregledom hitro pokazal negativne posledice hitrega življenjskega tempa. V zimskem času to tudi sami občutimo preko negativnih posledic nizkih temperatur, v urbanih naseljih pa tudi slabega zraka, meglenih dni in podobnega.



Nezavedno se z vztrajanjem v takih pogojih slabšajo naše sposobnosti in zmožnosti. Kako bi bilo drugače lahko ugotovimo tako, da obiščemo deželo Italija za krajši ali daljši čas. Dežela velja za pojem dobrega življenja. Kar pomeni užitke na vseh področjih. Od smučanja in drugih oblik rekreacije, preko pestrega zabavnega življenja izven smučišč, pika na I pa je odlična hrana na vsakem koraku. Že vikend v takšnem prijetnem okolju, polnem svežega zraka, bi nam koristil. Poleg tega Italija nudi tudi aktivnejšo različico vikenda, obarvano z zimskimi športi ali izleti s sprehodi na višje ležečih zasneženih pobočjih. Koristi takega bivanja se pokažejo kmalu. Zadrževanje na nižjih temperaturah zraka omogoča, da se obrambni mehanizem okrepi in izboljša. Če temu dodamo še športne aktivnosti, dodamo dobrim učinkom izboljšanje delovanja celotnega organizma z boljšo kondicijo. Ob povratku bomo učinke čutili predvsem kot večjo pripravljenost za nove izzive v prihodnosti.

Italija ima smučišča locirana predvsem na območju Alp. Nekaj pa tudi v drugih delih države. Alpska smučišča govorijo o navezanosti na nam znan alpski svet. Sloveniji je Italija soseda. Kar poleg mnogih skupnih obmejnih območji s podobno kulturo in vsakdanjikom, pomeni podoben pogled na rekreacijo ter prosti čas. Dodatna prednost je v smučiščih, ki so na dosegu roke. Italija preko dobrih povezav omogoča dostopnost tudi na bolj oddaljenih smučiščih. Italija nudi smučarsko sladko življenje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar