sreda, 29. april 2015

Vodni stolpec, indikator vodotesnosti

Vodni stolpec je indikator vodotesnosti . Vodotesnost je lastnost, ki jo pri mnogih oblačilih zahtevamo in želimo. Vodni stolpec nam sporoča pomemben podatek o vodotesnosti. Sporoča nam nivo vodnega pritiska, ki ga tkanina lahko zdrži. Potem, ko je nivo vodnega pritiska večji, tkanina pritiska ne more zdržati, zato začne puščati. Vodni stolpec je zato zelo pomemben podatek. Osebe, ki jih vodni stolpec zanima, so aktivni v raznih profesionalnih aktivnostih ali prostočasnih aktivnostih, kjer je prisoten dež, mokrota ter drugi podobni pogoji.



Vodni stolpec je dobro izkusiti v praksi. Ker so načini in pogoji uporabe različni, vodni stolpec ni nuno enako reprezentativen za vse uporabnik. Vodni stolpec prepoznan v praksi je najboljše vodilo nakupa. Vodilo nakupa lahko pripomore k dobri izkušnji v prihodnosti. Oblikovanje vodila nakupa je prepuščeno uporabniku oziroma kupcu. Največkrat se pri izbiri lastnosti odločamo po lastni presoji. Slednja temelji na izkušnjah iz preteklosti. V primeru, da oblačila določene vrste kupujemo prvi, nam izkušnje ne morejo koristiti. To pa zato, ker izkušenj preprosto ni. Pri takih zadregah se je modro obrniti na ljudi, ki nam nudijo kakovostne informacije. Poleg ljudi, so dobre informacije na voljo v nekaterih medijih. Vendar je potrebno izbirati informacije iz kakovostnih medijev. Nekateri mediji so lahko bogati z informacijami, katere imajo čisto drugačen namen in motiv. Občutek suhosti je pri vseh človeških aktivnostih, katere potekajo v mokrih, deževnih, vlažnih in vseh podobnih pogojih zelo pomemben.

Dobro počutje lahko omogoča k boljšemu dosegu profesionalnih ali prostočasnih aktivnosti. Občutek suhosti je v pogojih vlage, dežja in mokrote še toliko bolj pomemben. Človek mora v teh pogojih veliko pozornosti posvetiti drugim lastnostim in pravilnostim svojih aktivnosti. V teh pogojih je nevarnost poškodb večja, kot v pogojih, ko je okolica suha in ni prisotna vlaga, dež ali mokrota. Vodni stolpec nas lahko loči od premočenosti do kosti, kar lahko pomeni resne težave.

http://www.superge.si/infoportal/kategorija/tehnologija/kaj-pomeni-vodni-stolpec.html

torek, 28. april 2015

Sokovnik po naši meri

Sokovnik kupujemo tak, da individualne lastnosti postavimo v ospredje. Ob nakupu imajo pri dobri izbiri individualnih lastnostih prednost kupci, ki so sokovnik v preteklosti praktično že uporabljali. Nov sokovnik kupujejo iz različnih razlogov. Star sokovnik je lahko že odslužil sovjemu namenu, sokovnik lahko ni več dovolj zmogljiv, lahko gre za prenovo kuhinje oziroma prostora, kjer se sokovnik nahaja ter ni več prostoru primeren ter podobno. Vse takšne praktične lastnosti so zelo dobrodošle ob nakupu.



Sokovnik, ki je individualno primeren ima največji možni nabor lastnosti prilagojen kupcu. V prvi vrsti iščemo sokovnik, ki bo na ustrezen način pripravil sok iz točno določenega sadja, zelenjave in podobnega. Način priprave soka je lahko zelo različna. Zato moramo izbrati tistega, ki nam lahko pripravi sok po naših željah in pričakovanjih. Priprava soka mora biti tudi praktična in enostavna. V kuhinji imamo tudi različne elemente, ki med drugim določajo najbolj primeren prostor za sokovnik. Tako lahko izbiramo sokovnik tudi skladno s prostorskimi zmožnostmi in zahtevami. Najbolj zadovoljni bomo, ko se bo skladal z okolici v vseh oblikovnih in drugih lastnostih. Poleg tega je pomembno, da ne ovira funkcionalnosti ostalega v okolici, hkrati pa tudi okolica ne sme ovirati uporabo sokovnika. Vse te lastnosti dobro poznajo vsi, ki so sokovnik že uporabljali. Mogoče je zato modro obiskati osebe, ki sokovnike imajo, ter praktično videti, kako se sokovnik vklaplja v okolico. Predvsem so pomembna spoznanja o morebitnih nepravilnostih ujemanja z našim okoljem.

Dobrodošlo je, da imamo ob tem možnost prikaza uporabe in delovanja. Takrat bomo na najboljši možni način dobili predstavo o tem, kako je z ujemanjem in vklapljanjem sokovnika z okolico. Dober nakup je v tem primeru že praktično pravilo. Nemogoče je po taki predstavitvi zgrešiti nakup. Lahko si takšne predstavitve samo želimo, veseli smo če smo jo pred nakupom lahko deležni. Sokovnik je dobrodošla pomoč mnogim aktivnostim našega življenja.

http://www.bigbang.si/ozemalniki-citrusov/sana-sokovnik-omega-krom-557166

nedelja, 19. april 2015

Facebook oglaševanje veča dostopnost

Facebook oglaševanje omogoča, da je spletna dostopnost potencialnih kupcev realnost. Spletna dostopnost, ki jo Facebook oglaševanje zasleduje, je danes večja kot nekoč. Facebook oglaševanje temu primerno išče nove kupce oziroma interesente oglaševanih vsebin. Novi kupci , ki jih Facebook oglaševanje želi privabiti, so različni od klasičnih kupcev. Klasični kupci so danes vedno manj zanimiva skupina ljudi za oglaševalce.



Facebook oglaševanje obrano velja za sodobno oglaševanje, ki je zanimivo zaradi obiska uporabnikov spleta. Socialna omrežja danes združujejo že veliko število uporabnikov spleta. Njihovo število se bo s časom zgolj večalo. Facebook oglaševanje bo imelo temu primerno večje možnosti. Prihodnost, ki jo bo Facebook oglaševanje doživelo, je predvsem sprememba generacij. Na spletu se danes pojavlja manjše število generacij kot bo to značilno za prihodnost. Spremenila se bo tudi starostna struktura obiskovalcev spleta. Temu primerno, bodo postala oglaševanja na spletu različna. Mlajši obiskovalci spleta, ki prevladujejo danes imajo svoje značilnosti. Predvsem pa imajo za oglaševalce in tržnike točno določene lastnosti. Te lastnosti so dobre in manj dobre. Dobra lastnost mlajših obiskovalcev spleta je, da so odzivni na spremembe oglaševanih vsebin. Tako lahko zlahka najdejo spremenjeno oglaševano vsebino. Manj dobra lastnost mlajših generacij uporabnikov spleta je v tem, da imajo manjšo kupno moč.

Z večanjem števila obiska in spremembo starostne strukture se bo to spremenilo. Na splet bodo vstopale tudi osebe, ki imajo glede na mlajše obiskovalce, večjo kupno moč, hkrati so pa tudi manj intenzivni spremljevalci sprememb oglaševanja. Zato se bo moralo temu primerno prilagoditi tudi oglaševanje na spletu. Oglaševanje na spletu bo moralo biti bolj kakovostno, če bo imelo cilj, da doseže uporabnike, ki niso tako kot mlajše generacije, dovzetne za spremembe. Dobro oglaševanje bo nudilo bolj zanimive in priljubljene oglaševalske prejeme, ki so predvsem bolj zanimivi za starejše generacije. Facebook oglaševanje bo v prihodnosti doživljalo spremembe, ki jih danes bolj kot ne le slutimo.

http://www.red-orbit.si/storitve/facebook-oglasevanje

Španija dežela sonca

Španija je dežela sonca . Dežela sonca je ime, katerega je Španija več kot upravičeno pridobila. Iberski polotok, kjer se Španija nahaja je izredno bogato obsijan s soncem. Španija ozemeljsko zaznamuje Iberski polotok. Le skrajni zahodni del Iberskega polotoka pripada sosedi Portugalski. Španija se zaradi naravnih danosti ponaša z bogato zgodovino izkoriščanja možnosti, ki jih poleg narave nudi tudi klim.



Sodobna Španija je razmeroma mlada država. Nastala je pred nekaj manj kot štirimi desetletji. Sicer pa je Španija država z zelo bogato zgodovino. V kolonialnih časih je bila pomorska velesila . Njeno ladjevje in pomorščaki so človeštvu pomagali odkrivat neznane svetove. Evropa je preko njih svoj vpliv razširila na praktično vse konce sveta. Prisotnost španske kulture je v nekaterih delih sveta možno še danes opaziti. Španija je danes članica Evropske unije. Država meji na Portugalsko na zahodu, na severu meji s Francijo in Andor. Del ozemlja Španije pa se ne nahaja na evropskem kontinentu, ampak v Afriki, nekaj pa tudi v Atlantskem oceanu. Geografsko, kulturno, klimatsko in drugače, je Španija zelo raznolika dežela. Sever države je nekaj čisto drugega kot jug dežele ali obala Atlantika. Zelo raznolike lastnosti, so privedle tudi do raznolikih vsakdanjikov, kultur, ter vseh drugih razlik. Te se v zadnjih letih odražajo tudi v zahtevah predstavnikov posameznih delov države, po večjem obsegu samostojnega odločanja.

Glavno mesto Španije je Madrid. Nahaja se v centralnem delu države. Mesto šteje tri milijone prebivalcev, razteza pa se na površini več kot šesto kvadratnih kilometrov. Skupaj s širšo urbano okolico šteje Madrid šest in pol milijona prebivalcev. V metropolitanskem območju Madrida pa prebiva več kot sedem milijonov prebivalcev. Pomembna španska mesta so še Barcelona, Valencia ter mnoga druga večja mesta. Njihova lega in tipične aktivnosti so botrovale k njihovem nastanku in razvoju. Španija je dežela na iberskem polotoku, ki predstavlja pomemben del Evropske unije.


petek, 17. april 2015

Varčevanje, manj skrbi za jutri

Varčevanje omogoča varčevalcu manj skrbi za jutri. Manj skrbi varčevanje prinaša z zagotavljanjem finančne varnosti. Finančna varnost omogoča varčevalcu, da lahko za določeno obdobje živi brez dohodkov, lahko se odreče bolje plačanemu delu na račun večje kakovosti zasebnega življenja ter pridobi mnoge druge koristi. Za takšno odločitev je potrebno tako varčevanje, kot premišljen življenjski slog. Varčevanje se lahko ustvari na razne načine. Lahko gre za golo odpovedovanje dobrinam, lahko pa gre za premišljeno izbiranje dobrin.



Varčevanje je v tem primeru optimalen način porabe, ki se navezuje na odlično razmerje med prihodki in odhodki. Prihodki in odhodki so lahko v različnih časovnih obdobjih drugačni. Zato mora biti varčevanje optimalno oziroma lastnostim prihodkov in odhodkov prilagojeno. Varčevanje ne sme biti statično, ampak dinamično. Statično varčevanje je konstanten del dohodka, ki se ne porabi ampak prihrani za prihodnost. Dinamično varčevanje, pa lahko prihrani enkrat več, drugič manj. Zelo dobrodošel je ta način razmišljanja in ravnanja, saj nudi večjo kakovost življenja. V času, ko je potrebno več porabiti za boljšo kakovost življenja, se enostavno temu primerno optimalno več porabi. Ko je potreb manj, se lahko prihrani več in s tem uravnovesi preteklo večjo porabo. Človek ima danes vedno bolj dinamično življenje, zato mora biti temu primerno tudi ravnanje z denarjem v aktualnem času.

Poleg tega mora varčevalec razmišljati tudi na dolgi rok. Nekatere dobrine so lahko dosegljive zgolj z dolgoročnim varčevanjem, ali pa gre za razmišljanje o finančnih potrebah čez določeno obdobje. V prvem primeru imamo varčevanje za dobrine višje cenovne vrednosti, v drugem primeru pa gre za potrebe kot so šolanje otrok, pokojnina in podobne potrebe v prihodnosti. Prihranki morajo vedno imeti dober namen, oblikovani morajo biti optimalno in preudarno. Manj porabe še ne pomeni nujno manj kakovosti življenja, lahko Varčevanje lahko ustvari boljšo kakovost življenja v aktualnem času, kot tudi v prihodnosti.

četrtek, 16. april 2015

Prevajanje besedil, pomaga komuniciranju

Prevajanje besedil lahko pomaga komuniciranju . Komuniciranju pomaga prevajanje besedil, ker pripomore k odpravljanju komunikacijskih ovir. Komunikacijske ovire nastopijo takrat, ko se dve osebi ne moreta razumeti. Prevajanje besedil pripomore, da se pisno sporočanje lahko izvrši. Sporočanje preko pisane besede ni edini način prevajanja. Prevajanje besedil je le del prevajalske aktivnosti. Ljudje komuniciramo na različne načine. Pisno komuniciranje je le en način. Drugi način je govor. Prevajanje govorjene besede je tolmačenje.



Za tolmačenje je značilno, da je bistveno bolj intenzivno in aktivno, kot prevajanje besedil. Posebno bolj intenzivno in aktivno je tolmačenje kot prevajanje besedil, ko je hitrejša dinamika sporočanja. Posebno hitro in kakovostno mora biti tolmačenje pri pogovoru dveh ali več oseb. Zahtevnost se povečuje skladno s splošnimi zahtevami prevajanja. Splošna besedila so za tolmačenje bolj preprosta, kot tolmačenje strokovnih besedil. Tolmačenje splošnih besedil je tudi bistveno bolj razširjeno, predvsem v najbolj osnovnih različicah. Najbolj osnovne različice tolmačenja splošnih besedil se uporabljajo v splošnih pogovorih. Veliko takšne komunikacije srečamo na območjih, kjer se stikata dve ali več jezikovnih skupin. Zahtevnejše in bolj strokovno tolmačenje se za razliko od osnovnega vrši na raznih predstavitvah, dogodkih, sejmih in podobnih dogodkih. Največkrat gre za strokovna besedila s področja raznih panog, ki jih predstavitve, dogodki, sejmi in podobni dogodki predstavljajo. Področje panog pozna precej strokovnih in posebnih izrazov, ki jih splošno prevajanje oziroma splošna sposobnost tolmačenja ne more pravočasno in dovolj kakovostno izvesti.

Zato se tolmačenje strokovnih izrazov zaupa prevajalcem, ki poleg jezika poznajo tudi stroko, na katero se tolmačenje nanaša. Dinamika in zahteve so od primera do primera tolmačenja različne. Najbolj zahtevno je tolmačenje na politični, državni in podobnih ravneh. Slab prevod, počasen prevod ter druge oblike slabe kakovosti tolmačenja so v tem primeru nedopustne, saj lahko nastane velika škoda v zelo različnih pojavnih oblikah. Prevajanje besedil je ena od mnogih prevajalskih aktivnosti.

ponedeljek, 13. april 2015

Nespečnost ima več vzrokov

Nespečnost ima lahko več vzrokov . Človek potrebuje spanje. Dobro spanje mu omogoča zagotavljanje nekaterih življenjsko pomembnih funkcij. Spanje omogoča predvsem počitek telesnim funkcijam ter sposobnostim, hkrati pa lahko v času spanja opravi nekatere pomembne funkcije. Nespečnost je v prvi vrsti motnja spanja. Motnja spanja ali nespečnost lahko nastane zaradi mnogih razlogov. Nekatere razloge za nespečnost lahko odkrijemo sami.



Nespečnost se lahko pojavi zaradi nekaterih preprostih razlogov. Človek se lahko v času pred spanjem preobilno nahrani, lahko ga pestijo razne napetosti, velikokrat se nespečnost pojavi kot odziv na nemirnost pred dogodki naslednjega dne in mnogo drugega. Nespečnost se lahko v preprostih oblikah odpravlja predvsem z bolj zdravim načinom življenja. Spanje je pomemben del vsakega dne, zato se je potrebno na spanje temu primerno pripraviti. V prvi vrsti velja pravilo, da se pred spanjem ne najemo obilno. Zadnji obrok je potrebno zaužiti nekaj ur pred spanjem. To organizmu omogoča, da pred spanjem zaključi večino aktivnosti povezanih s prebavo. Tako bo prebavni sistem lahko med spanjem miroval, kar pomeni z drugo besedo, da bo deležen počitka. Dober spanec bo tako v večini primerov zagotovljen, predvsem v primerih, ko vzrok tiči v nepravilni prehrani. Zelo pomembno za spanec je tudi redno spanje v enakomernih in časovno podobnih terminih. Človeški organizem si glede na človekove aktivnosti sam prilagodi določene funkcije.

Tako se z leti življenja oblikujejo določene navade, ki jih je težko preseči. Spanje je ena takih navad. Ljudje imamo različne spalne navade. Velja zgolj pogledati koliko časa kdo spi in v katerih obdobjih dneva spi. Ljudje lahko spimo daljši ali krajši čas. Poleg tega v različnih časovnih terminih odhajamo spat ter se ob različni urah prebudimo. Navade določenega človeka glede spanja so tako lahko stalnica. Spremembe lahko prinesejo nekatere aktivnosti. Nespečnost je težava, ki je v nekaterih primerih rešljiva na enostavne in preproste načine.

sobota, 11. april 2015

Možgani center živčevja

Možgani so center živčevja . Center živčevja so možgani pri vretenčarjih in večini nevretenčarjev. Le redke vrste nevretenčarjev nimajo možganov. To so predvsem ožigalkarji, odrasli plaščarji, iglokožci, spužve. Možgani skrbijo za centralni nadzor telesa . Delujejo na druge dele telesa s tvorbo mišične aktivnosti in z izločanjem hormonov. Možgane sestavljata dva tipa celic. Dva tipa celic, ki sestavljata možgane so nevroni in glialne celice.



Njihova naloga je, da nudijo strukturno in presnovno podporo. Hkrati so nevroni in glialne celice tudi izolatorji ter usmerjevalci razvoja. Nevroni veljajo za najpomembnejše celice možganov. Centralni nadzor omogoča hiter in usklajen odziv na spremembe v okolju. Možgani spremembam v okolju lahko reagirajo na različne načine. V celoti možgani še niso raziskani. Zanimive so predvsem raziskave na področju razvoja ter nastanka določenih človeških sposobnosti. Čeprav so možgani že dodobra raziskani nas v prihodnosti čakajo še zanimiva odkritja. Možgani bodo tako v prihodnosti znanstvenike z različnih področji še vedno zaposlovale. Odkritja, ki se bodo v prihodnosti zvrstila bodo pomenila nov napredek na področju zdravja, znanosti, razvoja sposobnosti in podobno. Nekateri izsledki današnjih raziskav kažejo, da je možnosti za hitrejši in boljši človeški razvoj še veliko. Napredek se lahko doseže že v otroškem obdobju razvoja. Za večji napredek niso potrebne posebno zahtevne metode, ampak le nekoliko spremenjeno učenje oziroma postopek učenja. Botrujejo jim nove raziskave na področju delovanja možganov.

Z raziskavami ugotavljajo, da se določene sposobnosti v možganih hitreje razvijajo, če se zavedamo možnosti. Testiranja so pokazala velik napredek pri otrocih, ki so bili deležni novih metod učenja. Zagotovo pa to ne bo edini napredek. Veliko napredka se obeta tudi na zdravstvenem področju. To potrjujejo zadnja odkritja in napredek na mnogih področjih. Velko k razvoju poleg tega lahko prispeva tudi sam posameznik. Zavedati se mora, da so možgani edinstveni, hkrati pa so lahko tako odlični, kolikor odlična je skrb za njihov napredek.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/mozgani/

petek, 3. april 2015

Kampiranje na Hrvaškem ima zanimivo zgodovino

Kampiranje na Hrvaškem zaznamuje zanimiva zgodovina . Kampiranje na Hrvaškem razumemo kot način življenja, kjer ljudje lahko preživijo dopustniški vsakdanjik. Seveda je pestra izbira za marsikaterega turista sladka preizkušnja. Kampiranje na Hrvaškem je možno v mnogih, krajih, ki so vsak po svoje zanimivi in posebni. Turizem se je v njih razvijal postopoma. Napredek turizma je prinesel šele val družbenih sprememb, ki je izviral iz preporoda evropske kulture. Skladno s tem so nastale mnoge spremembe vsakdanjega življenja na področju Evrope. Ljudje so se začeli vedno bolj zavedati pomena svobode in prostega časa.



Tako so kot domine propadale okostenele ureditve in izbire prostega časa, nekoč uveljavljena načela in mnogo drugega. Postopoma se je človek začel zavedati, da ima vedno več svobode na dosegu roke. Potrebno jo je zgolj doseči in uresničiti. Veliko sprememb je omogočalo kampiranje na Hrvaškem. Prvi korak je kampiranje na Hrvaškem dosegalo z zavedanjem naravnih danosti. Najprej je kampiranje na Hrvaškem začelo uspevati v krajih z zavedanjem priložnosti, ki jih tak način turizma prinaša. Naravno okolje je prvi magnet, ki ga kampiranje na Hrvaškem lahko ponudi turistom. Turisti so se časom primerno začeli tudi zavedati zdravilnega učinka, ki ga prinaša kampiranje na Hrvaškem. Zdravila za mnoge bolezni tičijo prav v naravnih danostih kot so voda, sonce in zrak. Izkoriščanje naravnih danosti je za mnoge obogatitev turizma ter prepričanje v pravo izbiro letovanja.

Kampiranje na Hrvaškem je postopoma postala turistična destinacija , kjer je bilo moč kakovostno bivati v različni obdobjih leta. V veliki meri so njegovo razvijanje pogojevale zahteve turistov iz dežel, kjer ima dobro okolje bivanja veliko privržencev. Slednji se še posebej dobro zavedajo kakovosti življenja in naravnih danosti, ki jih v svojem domačem okolju ali širši regiji ni v tako velikem in pestrem izobilju. Kampiranje na Hrvaškem je s časom pridobilo privržence tudi iz mnogih bolj oddaljenih krajev.