sreda, 1. november 2017

Pohorsko vreme je koristna informacija za ljubitelje aktivnosti na prostem

Pohorsko vreme je koristna informacija za ljubitelje aktivnosti na prostem. Kakšno vreme se obeta v prihodnosti je najbolj zanimivo za vse, ki nameravajo Pohorje obiskati za daljši čas ali prihajajo iz bolj oddaljenih krajev.

Naravno okolje ponuja bistveno drugačne pogoje bivanja ob idealni vremenskih razmerah, kot ob deževnem in drugem neugodnem vremenu. Mnogim je trenutno vreme tudi referenca, ki govori ali je Pohorje smiselno obiskati ali poiskati kakšno drugo alternativo. Dežne vremenske razmere ali razmere, ki kažejo na padavine so zagotovo neugodne. Najbolj za oddaljene obiskovalce ali tiste, ki se nameravajo na predalpski planoti zadrževati več časa. Za tekače in druge podobne rekreativce vreme ni tako ključnega pomena, saj je Pohorje blizu. Najbolj aktivne rekreativce tudi razmere, ki napovedujejo dež ne motijo pretirano. Imajo opremo, so utrjeni, znajo pa tudi oceniti negativne vplive. Dež za krajše aktivnosti, kot je tek ni tako ključnega pomena, kot za nekaj ur trajajoč pohod. Deževno vreme ali napoved padavin za območje predalpskega hribovja Pohorje nam prikazujejo številni viri informacij.

Izbira je odvisna predvsem od izkušenj ter dostopnosti. Vir, ki je vreme na območju predalpskega hribovja Pohorje v preteklosti vedno dobro ocenil, mnogi stalno uporabljajo in jim je referenca. V sodobnem času v ospredje prihajajo spletne napovedi, ki omogočajo bolj neposreden dostop do trenutnih razmer ter prognoz. Trenutne razmere so lahko dobesedno trenutne, lahko pa gre za vremenske informacije z uro ali ustreznim drugim zamikom. Prognoze se izdelujejo preko modelov, ki omogočajo prikaz temperatur, padavin in drugih vremenskih značilnosti za določeno območje v preteklosti. Posebno dostopne so izvedbe, ki omogočajo pridobivanje vremenskih napovedi preko mobilnih naprav. V tem primeru imamo dobro vremensko napoved praktično pri roki vsak trenutek. Vir oziroma spletno stran izberemo sami glede na izkušnje ali priljubljenost, nekateri vedno pogledajo več virov. Ugodno pohorsko vreme ali vremenska napoved je za mnoge rekreativce ključna informacija.
https://www.rogla.eu/si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar