sreda, 8. november 2017

Pohodni čevlji, obutev vsake garderobne omare

Pohodni čevlji so obutev, ki jo mora imeti vsaka osebna garderoba. Živimo v času, ki ga zaznamuje hiter življenjski ritem. Čas za sproščanje in regeneracijo si moramo vzeti, velikokrat priboriti svojemu zdravju v korist. V takih primerih je priljubljena aktivnost hoja, dobri pohodni čevlji so prav tako zdravju koristni, kot sama pohodniška aktivnost. Z njo imamo zagotovljen varen korak, s tem pa se varujemo pred neposrednimi in posrednimi negativnimi vplivi na osebno zdravje.

Posredni in neposredni negativni vplivi med hojo

Hoja je toliko zdrava rekreacija, kolikor primerno smo zanjo opremljeni. Velik del varnosti odpade na obutev, preostanek nosijo oblačila, druga oprema ter tekočina in hrana na daljših poteh. Oblačila nas varujejo pred negativnimi vplivi, podobno druga oprema, tekočina pa je pomembna za preprečevanje dehidriranosti. Neposredni negativni vplivi se lahko z neprimerno obutvijo zgodijo zelo hitro. Tekaška obutev za asfaltne podlage ima na gozdnih poteh slab oprijem, padci ter poškodbe nog, rok ali drugih delov telesa nas lahko za lep čas onesposobijo opravljanja profesionalnih in prostočasnih aktivnosti. Za takšne podlage so primerni pohodni čevlji, investicija ni zahtevna. Vsekakor pa manjša, kot posledice nesposobnosti opravljanja profesionalnih dejavnosti zaradi padca ali drugih poškodb.

Zato se pred začetkom hoje izogibajmo rutinskega obuvanja vsega, kar nam je na dosegu roke. Posebno primerni so pohodni čevlji v jesenskih dneh in zimskih dneh, ko so tla pogosteje spolzka kot sicer.
pohodna obutev za moške Salomon

V jesenskih mesecih k nošnji pohodnih čevljev botruje obilica dežja, pozimi pa so nevarni predeli, kjer se preko noči ustvari slana. Za lažje trene so dodatno v ponudbi pohodni čevlji, ki so lahko tudi casual obutev za hladnejše ali mokrejše dele leta. Za mokrejše dni so primerni pohodni čevlji z nepremočljivo membrano, z estetskega vidika pa ponudbo zlahka uskladimo z ostalimi deli garderobe. Zračni materiali in udobje dodatno mnogim tako prija, da so tovrstni pohodni čevlji zelo pogosto v uporabi.


Ni komentarjev:

Objavite komentar