nedelja, 12. junij 2016

Vrtne garniture, uporabniška izkušnja

Vrtne garniture lahko pomaga dobro izbrati uporabniška izkušnja . Slednja je bodisi naša ali tuja, pomaga pa dobro izbrati vrtne garniture nam ali drugim osebam. Naša uporabniška izkušnja je najboljša v primeru, ko gre za osebni nakup . Takrat so izkušnje neposredne, vse dobe lastnosti ter tiste, ki bi jih veljalo spremeniti smo ne le izkusili, ostale so nam v spominu.



 Zato temu primerno delimo vso ponudbo na dobro in manj primerno. Tiste vrtne garniture , ki so se izkazale za dobre bomo takoj postavili v ožji izbor. Obratno pa bomo vse ponudbe, katere so se izkazale kot vredne izboljšav, dali na stranski tir. To je možno storiti tudi preko tujih izkušenj, ki so v tem primeru za nas tuje reference. Razlika je le v tem, da vrtne garniture niso tako neposredno doživete . Pomenijo pa dobro vodilo pri izbiri ter tudi kasnejšem pridobivanju naših uporabniških izkušenj. Velikokrat pri izbiri zremo v aktualni čas, ter hkrati pozabljamo na prihodnost. Nove vrtne garniture so nam všeč, pozabljamo pa se vprašati kako bo z izbranimi lastnostmi v prihodnosti. Če imamo izkušnje z njimi bomo vedeli, da bodo v prihodnosti imele predvidene lastnosti. Ker imamo izkušnje jih bomo ocenili z veliko verjetnostjo. To velja tudi v primeru, ko sklepamo preko tujih referenc vrednih zaupanja. Obratno pa vrtne garniture s katerimi nimamo lastnih izkušenj ali tujih referenc, ne moremo na tak način oceniti v prihodnosti.

V tem primeru si lahko pomagamo z izkušnjami na drugih področjih. Lastnosti so lahko podobne drugim izdelkom, če jih bomo uporabljali podoben način, lahko pričakujemo izkušnjam primerno uporabo. Nekaj pa nam ponudi tudi logično sklepanje. Ker bo uporaba povezana z vplivi iz okolice, lahko sami vemo, da so določeni materiali, izvedbe ter druge lastnosti, nanje bolj ali manj odporni. Vrtne garniture izberemo dobro z oceno všečnih lastnosti v času uporabe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar