petek, 20. maj 2016

Srce zahteva red v življenju

Srce potrebuje življenjski red . Življenjski red je optimalno ravnovesje vseh človekovih aktivnosti. V življenju moramo velikokrat vzpostaviti ravnovesje, zaradi njegovega predhodnega porušenja. Veliko pomaga srce razumeti. Lahko ga razumemo na več načinov. Dnevni tempo in število opravil je velik, na začetku polni energije se jih lotevamo.



 Vendar se marsikaj ne izide oziroma ne gre po predvidenih načrtih. Zato začnemo prvotni načrt spreminjati s tem, da prilagajamo situacijo danim razmeram skladno z možnostmi. To pomeni, da aktivnosti, ki bi morale biti v vrstnem redu začnemo prelagati, pogosto opravljati pospešeno. Postopoma se stvari zapletejo v tolikšni meri, da zadevo več ne obvladujemo. Najbolje bi bilo, da bi srce razumeli preko omejitev obremenitve. Vendar velikokrat raje iz raznih razlogov vztrajamo, posledično pa težave zgolj kopičimo. Dokler to počnemo nekaj dni je vse v najlepšem redu, ko začnemo obremenjevanje vleči v nedogled vstopimo v začaran krog. Najbolj pomembno pri vseh takšnih in podobnih težavah je, da se zavedamo pomena, ki ga ima srce. Ovira, ki pri mnogih osebah ob tem stoji je strah, da stvari ne bodo opravljene. Primer kako napačno je takšno razmišljanje nam kažejo naprave, ki nam dnevno lajšajo opravila. Podobno kot mi imajo optimalne in maksimalne obremenitve. V primeru, da iz takega ali drugačnega razloga funkcij ne zmorejo več izvajati, se delovanje ustavi iz varnostnih razlogov. Ker smo napravi ukazali izvesti več kot jih je sposobna izvesti, se po varnostnem protokolu ustavi. Kar pomaga je, da ga ponovno zaženemo, s tem se vrne na izhodišče, stvari spet tečejo po utečenih tirnicah.

Podobno bi moral človek razumeti srce. Zmanjšanje obremenitve ni lenoba ali karkoli podobnega, ampak zgolj upoštevanje obremenitev za boljše opravljanje aktivnosti. V primeru, da tega ne storimo zgolj vztrajamo v slabših rezultatih. Zato je bolje, da srce bodisi optimalno obremenjujemo ali krepimo. Zavedati se moramo trajnejših težav, ki jih srce in njegovo prekomerno obremenjevanje lahko sproži.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/srce_in_zile/29/iz_narave_za_srce_in_ozilje/

Ni komentarjev:

Objavite komentar