petek, 20. maj 2016

Kolesarstvo, izboljšuje življenje

Kolesarstvo nam lahko izboljšuje življenje . Življenje kolesarstvo izboljšuje predvsem z redno aktivnostjo. Pod redna aktivnost ljudje razumejo zelo različne načine uporabe. Lahko gre za način prevoza v toplejših delih leta, ko lahko nadomesti vse druge, predvsem motorizirane načine prevoza. Rekreacijsko kolesarstvo je lahko dobesedna oznaka za aktivnost s katero se ukvarjamo. Lahko pa gre zgolj za dopolnitev druge rekreacije. Služi kot dopolnilna aktivnost, katere namen je izboljšati drugo, recimo ji osnovno.



To je rekreacija s katero se največ ukvarjamo, kolesarstvo pa jo dopolnjuje. Po treningu te rekreacije potrebujemo počitek, z namenom obnovitve sposobnosti. Omogoča ga kolesarstvo, pri tem pa recimo pospešimo krvni obtok in koristne procese, lahko pa obremenitev prenesemo na druge mišice. Nekaterim je ta aktivnost že zlezla pod kožo in jim je praktično samoumevna, niso redki primeri, ko jo velikokrat izberejo kot alternativno. Ostalim je težje razumeti pojem redna aktivnost, ovire so profesionalne aktivnosti ter druge aktivnosti, razni predsodki in druge ovire. Vse ovire pa je mogoče premagati, zbrati je potrebno le dovolj moči in volje. Profesionalne in druge aktivnosti ne trajajo vedno, če želimo bomo brez težav našli prosti čas . Začetniki ga tudi ne potrebujejo veliko, saj bodo že v razmeroma kratkem času, dan za dnem lahko dosegali večji napredek. S tem obstaja tudi možnost, da jim kolesarstvo postane všeč in jih bo to motiviralo pri nadaljnjem napredku. Začetnikom velja priporočiti tudi zmernost, ki je podobno kot pri drugih podobnih aktivnostih ključ do uspeha.

 V primeru pretiravanja se lahko poškodujemo, s tem pa oviramo napredek ali si povzročimo druge neprijetne posledice pretiravanja. Dobiti občutek za optimalno obremenitev je pomembno. Mogoče bo koristilo zavedanje, da je jutri nov dan in je za dober napredek najbolj koristna ponovitev aktivnosti. V primeru, da kolesarstvo prinese preobremenitev, naslednji dan ponovitev bodisi ne bo mogoča bodisi bo ovirana z utrujenostjo ali bolečinami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar