petek, 25. marec 2016

Vzajemni skladi, ohranimo kupno moč

Vzajemni skladi imajo namen, da se kupna moč v investicijah ohranja. Vzajemni skladi so investicije, ki lahko dosegajo zelo različne učinke naložbe. Pri tem se velja zavedati nekaj preprostih dejstev. Vsak prihranek ima možne različne učinke, če prihranke oplemenitijo vzajemni skladi toliko večje. Možnosti prihrankov in oplemenitenja pa so velike. Kot prvo mora oseba oziroma naložbenik znati varčevati, kar pa kot vemo ni enostavno.



 Varčevanje vsak razume po svoje ter vsak po svoje varčevanje tudi izvede. Načeloma pa so privarčevana sredstva, razlika med odhodki in prihodki, ki ni bila namenjena trošenju. Kdor zna varčevati lahko ustvari veliko na enostaven način. Pri tem načeloma ni pomembno ali ima raje varčevanje v nogavici kot najbolj osnovno možnost ali številne druge možnosti, kot so vzajemni skladi. Splošno pa je znano, da želimo z varčevanjem ne le ohraniti določeno vsoto, ampak želimo, da ta vsota ohrani kupno moč čim dlje v prihodnosti. Kar praktično pomeni, da želimo z določeno vsoto kupiti enak izdelek ali storitve tako danes, kot v prihodnosti oziroma ob koncu naložbe. To dosežemo s tem, da se vsota veča skladno z inflacijo. Zato varčevanje v nogavici ni primerno, če želimo ohranjati kupno moč, vzajemni skladi na drugi strani ponujajo boljše rezultate. Poleg tega se nekatere možnosti na trgu kažejo s podobnimi lastnostmi, kot varčevanje v nogavici. Ker ne ustvarjajo želene kupne moči v prihodnosti.

 Ohranjanje kupne moči pa je po splošnem prepričanju le delno dosežen cilj. Večina naložbenikov si poleg tega želi z naložbo ustvariti dobiček, omogočajo ga izbrani vzajemni skladi. Kar pomen, da poleg ohranjanja kupne moči dosežejo določen presežek, ki se kaže kot donos naložbe. Investicija bo torej ohranjala kupno moč, kar pomeni, da bomo v prihodnosti pridobili primerljivo enako izdelkov ali storitev, hkrati pa bomo imeli nagrado v obliki dobička. Vzajemni skladi so ponudba, ki nam omogoča varno prihodnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar