četrtek, 30. julij 2015

ZDA, velika država

ZDA so velika država . Država se razteza od Atlantika do Tihega oceana, ter od mrzle Aljaske do tople Floride na jugu. Vroča Florida je priljubljeno letovišče vseh, ki se želijo obogatiti z izkušnjo vročih poletji, ter zmernih zimskih temperatur. Narava je bogata tudi na drugih delih država. Geografskih značilnosti je mnogo.



 Značilnost teh odločnih dežel je, da komaj srečaš živo dušo. Velemesta so seveda vse kaj drguega. Vrvež je na vsakem koraku, hkrati pa je tudi vse pri roki. Obisk ene ali druge skrajnosti je povezan z željami turista. Lahko si zaželi eno ali drugo izkušnjo. Velemesta so namenjena predvsem tistim, ki jih takšna izkušnja zanima ali imajo poslovno ali drugo željo obiska. Znamenitosti so v velemestu tudi bolj koncentrirana. Tako lahko v enem dnevu vidi turisti bistven več, kot v bolj osamljenih predelih ZDA. Poleg vremenskih, geografskih značilnosti imajo ZDA tudi številne druge značilnosti. glede na razmeroma kratko zgodovino so se v različnih delih ZDA razvile drugačne kulture. Za ljubitelje starožitnosti so ZDA zanimive tudi zaradi ohranjanja nekaterih v Evropi že pozabljenih lastnosti vsakdanjika. Tako imamo v nekaterih delih ZDA prisotno govorico, ki je v Evropi izumrla že pred stoletji. V ZDA so jo prenesli evropski prišleki pred stoletji. Ker je živela skupnost izolirana, jezik pa so prenašali iz roda v rod, se je jezik na ta način ohranil do današnjih dni.

Tako je zanimivo slišat nekatera narečja različnih evropskih jezikov ohranjena in na ta način živa. Seveda pa je dežela omogočala tudi razne druge posebnosti življenja. Obisk je vsekakor zanimiv, odločitev za potovanje pa lahko sprejeta tako brez Velko razmišljanja, kot s skrbnem načrtovanje. Počitnice v hipu si želijo predvsem neobremenjeni turisti, ki so tudi vešči raznih sodobnih načinov komunikacije. Tako si lahko počitnice prilagajajo na sto in en način. ZDA je vsekakor dežela vredna ogleda in obiska.

http://agencija-oskar.si/zda/

Ni komentarjev:

Objavite komentar