sobota, 25. julij 2015

Optimizacija spletnih strani, izzivi časa

Optimizacija spletnih strani je dejavnost, katero motivirajo izzivi časa . Izzivi časa so bili v vsakem obdobju človekovega obstoja prisotni. Zgodovina nas uči, da si je človek vedno želel olajšati svoj vsakdanjik. Danes vsakdanji zaznamuje uporaba spleta . Splet seveda ni prepuščen samemu sebi. Ampak na splet vplivajo razni dejavniki. Tako imamo na eni strani uporabnike spleta, ki želijo pridobiti koristi ne glede na posledice, ter uporabnike, kateri skrbijo, da do posledic ne bi prišlo.



Največkrat je optimizacija spletnih strani vmes med koristniki in urejevalci spleta. Tako ima optimizacija spletnih strani pred seboj izziv. Naročniki željo, da optimizacija spletnih strani prinese točno določene rezultate, posledice jih ne zanimajo. Obratno pa je optimizacija spletnih strani prepuščena nadzoru tistih, ki željo, da bi na spletu vladar red ali organiziran kaos. Možnosti za delovanje ima zato optimizacija spletnih strani na eni strani neskončno, na drugi strani pa so omejene na različne načine. Možnosti ponuja optimizacija za iskalnike. Na splet uporabniki prihajajo z različnimi motivi in željami. Nekateri splet uporabljajo kot prostočasno aktivnosti, drugi kot profesionalno aktivnost, tretji kot aktiven hobi. Poleg naštetih je še veliko drugih načinov uporabe spleta. Dobra optimizacija za iskalnike se zaveda, da je uporaba povezana z iskanjem. Največkrat optimizacija za iskalnike zanima iskanje preko iskalnikov. Pri aktivnosti optimizacija za iskalnike želi kar najbolj natančno spoznati vzorce ter načine iskanja. Ena najbolj pomembnih stvari pri uporabi iskalnika je ključna beseda. Ključna beseda je pojem, kateri na kratko opisuje iskanje. Iskanje je lahko preko vlivanja tudi nadzorovano.

Ključna beseda generira točno določeno iskanje. To pomeni, da se bodo med zadetke iskanja uvrstile spletne strani, ki imajo najbolj primerno vsebino. Med drugim to ne pomeni le kakovostno vsebino, lahko imamo tudi vsebino, katera ni kakovostna. Optimizacija spletnih strani se zaveda, da je kakovostna spletna vsebina tista, ki se najprej ujema s tematiko spletne strani, hkrati pa nudi večjo kakovost kot sorodne spletne strani ali spletne strani z enako tematiko.


Ni komentarjev:

Objavite komentar