nedelja, 22. marec 2015

Varčevanje kot darilo, lepo presenečenje

Varčevanje kot darilo je presenečenje, ki ga človek zelo ceni v prihodnosti. Darila so sestavni del življenja. Sami smo darila podarjali, sami smo darila prejemali. Iz teh izkušenj se oblikuje misel, da je težko izbrati pravo darilo oziroma je izbrati pravo darilo umetnost predvidevanja. Danes je že zelo pogosta praksa, da se namesto darila obdarovancu da denar. Varčevanje kot darilo je temu načinu obdarovanja zelo blizu. Obdarovancu namenimo varčevanje kot darilo. Kar pomeni, da bomo za določeno obdobje namensko varčevali z vlaganjem manjših vsot.



Obdarovanec bo po izteku varčevanja s privarčevanimi sredstvi prosto razpolagal podobno, kot z darilom v obliki denarja ali darilnega bona. Varčevanje kot darilo je podobno kot darilo v obliki denarja ali darilnega bona, način obdarovanja pri katerem praktično ne moremo zgrešiti. Način obdarovanja pri katerem ne moremo zgrešiti je varčevanje kot darilo, ker si z določeno privarčevano vsoto obdarovanec kupi kar želi oziroma investira poljubno. V primeru drugih daril je največkrat obdarovanec prisiljen imeti lastnosti darila, četudi mu niso všeč ali niso najbolj koristne. Varčevanje kot darilo mu obratno omogoča, da si izbere oziroma omogoči dobrino, katera mu je najbolj všeč oziroma mu po lastni presoji najbolj koristi. Dobrodošlo je takšno varčevanje, ker omogoča pridobitev večje vsote na enostaven in dostopen način.

Z več manjšimi vložki se na eni strani osebi, ki varčuje, osebni proračun praktično ne zmanjša, s časom pa na tak način omogoča ustvarjanje velike vsote. Z drugo besedo : velika vsota na dostopen način ali na način, ki ne obremenjuje osebnih financ varčevalca. Varčevanje kot darilo je poleg univerzalne primernosti obdarovancu, zelo primeren tudi za varčevalca. Ker se namensko odpoveduje denarju za lastne dobrine, je takšno varčevanje tudi zelo plemenito. V veliki verjetnosti, bo to obdarovanec tudi razumel in ga bo temu primerno varčevanje kot darilo razveselilo bolj, kot če bi dobil v dar katero koli drugo darilo.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar