ponedeljek, 28. april 2014

Potovanje v ZDA


ZDA je dežela upanja in sanj. Star rek, ki je s časom nekoliko zbledel, dobiva nove razsežnosti in dimenzije Slovenci smo v ZDA svoj čas potovali s trebuhom za kruhom, v času krize delovnih mest in perspektiv delovnih ljudi, dan danes nas v ZDA zanimajo nakupi in znamenitosti, ki preko raznih medijev motivirajo naše želje in hotenja. ZDA je prostrana dežela, ki se razteza od Atlantika do Pacifika, ter mrzle Aljaske na severu in sončnega juga s Kalifornijo in Florido, je na račun raznolikega podnebja in geografskih značilnosti in znamenitosti, nudi ljudem, ki jih radovednost in želja po odkrivanju novega prek obzorji njihovega vsakdanjika, brez dvoma navdušila.

 Poleg naravnih znamenitosti so v ZDA kultura, vsakdanjik in navade različne od naših na sončni strani Alp, kar je voda na mlin odločitvi o odkritju in spoznanju novega, nedoživetega. Znamenitosti, kultura, vsakdanjik s seboj nosijo celo paleto dobrin, ki so zaradi ekonomske ter tudi uporabne narave, drugačne predvsem pa privlačne in tako same po sebi zanimive za spoznanje več in izkušnjo preizkusiti, imeti, izkusiti, za vse, ki jim pot čez lužo ne predstavlja oviro ampak izziv. Sama mesta, ceste, ulice ZDA so evropske razmere kratko malo Amerika. Že sama vožnja po njih je svojevrstno doživetje in izkušnja, ki kliče k doživetju. ZDA kot dežela svobode nudi pisan nabor možnosti doživetja, saj se lahko odločimo za organizirane oblike, kot samostojne, prosto po Prešernu.

Na drugi strani je razpon okolja, kulture zelo raznolik, saj lahko izbiramo od gosto poseljenih področji, kjer se na vsakem koraku nekaj dogaja, do osamljenih področji, odmaknjenih od človeškega vrveža in gneče, kjer bomo lahko doživeli spokojnost in mir naravnega okolja. Pot do ZDA se je od časa naših daljnih prednikov, ki so odhajali s trebuhom za kruhom spremenila v precejšnji meri. Še vedno moramo prečkati oceana, čas, stroški, kvaliteta potovanja pa se je bistveno spremenila. Nekoč bajno bogastvo, varčevanje in odrekanje za karto, se je do današnjih dni spremenilo v dostopno možnost, za del plače ali mesečnih dohodkov. Pot doZDA je na kratko povedano na dosegu roke.

Zanimiva potovanja najdete tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar