ponedeljek, 18. julij 2011

Montaža oken – katastrofa, kako jo preprečiti?

Ste eden tistih, ki se odločate za nakup novih PVC oken ali drugega stavbnega PVC pohištva kot so garažna vrata ali vhodna vrata, potem vam predstavljamo o razočaranju nad montažo PVC oken in kako jo preprečiti. Pred kratkim sem pri prenovi hiše prišel do faze, ko se človek mora odločiti med različnimi ponudniki PVC oken, kje bo okna naročil in posledično kako boi z montažo. Strošek nakupa PVC oken za srednje veliko hišo hitro znese med 5.000 in 8.000 evri, kar ni malo denarja. Vse super in prav dokler ne pridejo PVC okna in vhodna vrata montirati.

Montirati z občutkom! Le kaj je to občutek??

Pvc-okna-4

V kolikor gre za starejšo hišo je potrebno biti pozoren pri odstranitvi prejšnjih oken, ker pri nepazljivosti se kmalu lahko zgodi, da se poškoduje okenska špaleta, kar pa pomeni, da mogoče ne bo možno namestit zunanjih rolet in okoli PVC oken se naredi prava brazgotina, kar je nezaslišano in nas naročnike spravi v zelo slabo voljo, hkrati pa se izniči dobro mnenje, ki smo ga imeli s proizvajalcem.

Preglejte preden podpišete

Od monterjev PVC oken zahtevajte, da gredo z vami od okna do okna, da boste preverili pravilnost montaže, da na oknu ni vidnih poškodb, da so vsa okna pravilno nastavljena, da se ne sliši škripanju podoben zvoku. Zahtevajte od monterjev, da odstranijo vso nastalo umazanijo in da nastale pomanjkljivosti odpravijo. Zelo pomembno je, da so vsi elementi na PVC oknu pritrjeni, tudi navijalna »škatlica« za rolete. Pri žaluzijah pazite, da se ne bo pri montaži okno poškodovalo. Preverite tesnila PVC oken in zahtevajte popravilo v kolikor so to vidno izrabljena.

Pvc-okna-5

Ne podpisujte ničesar dokler ne boste popolnoma zadovoljni s kvaliteto PVC oken. Tukaj je izbranih le nekaj napotkov in nasvetov, kako ravnati v taki situaciji. Predlagam, da ste previdni in predvsem zahtevajte kvaliteto in korekten odnos.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar