ponedeljek, 18. julij 2011

Vhodna vrata - kaj je trend?

Vhodna vrata so izredno pomembna pri gradnji stanovanjske hiše. Ne glede na to, da gre za najbolj prepoznaven znak preden vstopite v hišo in je tudi element varnosti, kar pomeni, prvič ščiti nas pred vlomilci in drugič zavaruje naš intimni prostor pred motečimi elementi zunanjosti. Pri izbiri vhodnih vrat moramo biti torej pozorni na več dejavnikov, kakšna je sestava jedra vhodnih vrat, kakšen je zaklepni mehanizem, kakšna je teža vhodnih vrat, kakšna je garancijska doba, kako je z montažo vhodnih vrat. Vsi ti elementi so zelo pomembni, ko se odločamo za nakup vhodnih vrat.

Oblikovanje nima meja

Vhodna-vrata-3

Vhodna vrata so lahko oblikovana na različne načine. Tako poznamo navadna enokrilna vhodna vrata ali v nekaterih primerih tudi vhodna vrata z dodatnim elementom na eni strani ali na obeh straneh. Trenutno so največji trend vhodna vrata, ki so oblikovana v preprostih geometrijskih vzorcih in kombinirana s steklom. Možno je izbirati tudi med različnimi barvnimi kombinacijami, kjer moramo biti pozorni, da kombiniramo bravo vhodnih vrat z barvo fasade, ker ne želimo, da bi ena ali druga barva toliko izstopali, da bi se nas vsi zapomnili po neujemanju naših barv.

Varnost na prvem mestu

Vhodna-vrata-4

Večina vhodnih vrat je danes opremljena z varnostnim mehanizmom, ki onemogoča vlom v našo hišo. Vendar pa velja poudariti, da se tudi vlomilci sčasoma izobrazijo o novih varnostnih sistemih zato moramo slediti posodobitvam in se občasno obrniti na proizvajalca zaklepnega mehanizma, če moramo biti pozorni na kakšen element, ki bi lahko oslabil varnost vhodnih vrat

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar