sobota, 18. februar 2017

Savna za dva, finska, turška in infrardeča


Savna za dva je zdravju koristna pridobitev. Finska savna za dva je klasična savna , pozna jo praktično vsak. Zanjo je značilna temperatura do devetdeset stopinj ter nizka zračna vlaga. Primerna je za sproščanje mišic ter krepitev imunskega sistema. Z izločanjem znoja, savna za dva pomaga tudi pri čiščenju telesa. Svoje telo dnevno izpostavljamo negativnim učinkom, kot so slab zrak, slabe prehranske navade, stres ter drugi negativni učinki. Kdor želi dati poseben poudarek na kožo in dihalne organe, bo izbral različico z dodano učinkovino soli. Ljudje po solni finski savni zaznajo boljši spanec, lažje se umirijo, so bolj sproščeni, imajo več energije, njihov imunski sistem deluje bolje. Posebna izvedba je tudi panoramska finska savna za dva. Panorama v tem primeru ponuja razgled na Kamniško-Savinjske Alpe. Mnogi jo uvrščajo v največje atrakcije wellness centra Natura na Rogli. Učinki so lahko povečani z drgnjenjem s snegom ter zaključkom v masažnem bazenu. Ta je korak stan od panoramske finske savne, s tem pa je korak stran od nje na voljo popolna savna za dva. Turška savna na Rogli je v marsičem nasprotje klasične finske savne. Poglavitna razlika je, da ima turška savna za dva nižjo temperaturo ozračja ter višjo vlažnost. Najbolj učinkuje na dihala, lasišče in kožo. Priporočajo jo za lajšanje težav pri alergijah, krepitev imunskega sistema, izboljšanje krvnega obtoka ter pospeševanje prekrvavitve. Med najbolj učinkovite pa sodi infra rdeča savna za dva. Učinkovitost se kaže zaradi njenega učinkovanja pod kožo oziroma v globino. S tem se pospeši izločanje strupov, poveča se poraba kalorij. Izločanje strupov je do trikrat večje, občutno večja je tudi poraba kalorij. Priporočljiva je za revmo, artritis, kožna obolenja ter razne druge zdravstvene težave. Za večje učinke poskrbi kotiček z ledenimi kosmiči, ki nudijo dodatno osvežitev in prekrvavitev telesa v procesu savnanja. Savna za dva je izjemna priložnost za izboljšanje zdravja.

http://www.rogla.eu/si/zdravje-in-wellness

petek, 17. februar 2017

Poroka na prostem, začetek skupne poti


Poroka na prostem je lepo začeta življenjska pot . Organizirana poroka na prostem je življenjski 
dogodek , ki se za vedno vtisne v spomin zakonskemu paru ter svatom. Okolica Zreč ter Rogla sta idealni okolji za takšen dogodek. Območje občine Zreče ima značilen razgiban relief, ki sega od višine štiristo metrov do tisoč petsto metrov. Nižje ležeča pobočja so južni obronki Pohorja, Rogla pa predstavlja tipično okolje Pohorja. Dve različni nadmorski višini nudijo dve različni izkušnji ter možnost dodatne izbire. Višje ležeča Rogla bo idealna poroka na prostem, za vse ljubitelje svežega naravnega okolja. Tudi v vročih poletnih mesecih bo Rogla nudila za približno deset stopinj Celzija. Kar je prijetno za tako dogodek sam, kot tudi vse priprave. V okolju, kjer temperature komaj presegajo dvajset stopinj Celzija v najtoplejših dneh, poteka poroka na prostem v bolj sproščujočem in blagodejnem okolju. Klub naravnemu okolju, odmaknjenem od vrveža, je dostop hiter in enostaven. Terme Zreče nudijo na Rogli več možnosti za namestitev različnega števila svatov in drugih udeležencev poroke. Največja je Snežna dvorana, ki lahko gosti do sto osemdeset oseb, nekoliko manjša je dvorana v restavraciji hotela Planj. V novem hotelu Natura lahko gostijo do osemdeset oseb, koča na Jurgovem do osemdeset oseb, kamin soba v Stari koči pa do trideset oseb. V Termah Zreče lahko poroka na prostem gosti do dvesto gostov v Veliki dvorani, banketne sobe nudijo prostor za petdeset oseb, Atrij A la carte pa do trideset oseb. Ponudba obsega od popolne izvedbe, lahko pa je izbrana bolj individualna poroka na prostem . Izbirati je možno tudi obred v arhitekturno dovršeni cerkvi na Rogli, v farni cerkvi v Zrečah, v idilični pohorski vasici Skomarje ali na Brinjevi gori, ter civilni obred Poroka na prostem je možna v številnih možnih izvedbah, nevesta in ženin morata zgolj izbrati sebi najbolj primerno.

Tukaj

četrtek, 16. februar 2017

Čiščenje z čistilno napravo

Kaj sploh čistilna naprava je? To je infrastruktura, namenjena za čiščenje odplak, katere nato očiščene vrnemo nazaj v okolje. Gre za različne fizikalne, biološke in kemične načine čiščenja, kjer se voda očisti do te mere, da ni škodljiva za okolje. Cilj čiščenja je varovanje okolja pred težkimi kovinami Čiščenje odplak lahko po domače tudi imenujemo čiščenje odpadnih voda. Je postopek odstranjevanja onesnaževalcev iz odpadnih voda, odtekajočih vod in iz gospodinjstev. Cilj tega je proizvajati okolju varne tekočine in trdne odpadke v obliki obdelanega blata. Iz napredne tehnologije je sedaj že mogoče, da odplake ponovno uporabimo, saj odpadno vodo prečistimo v pitno vodo, edina država ki pa to vrsto tehnologije že izvaja pa je trenutno Singapur. Poznamo različne vrste čiščenja. Odpadne vode je potrebno očistiti tam, kjer nastajajo in sicer v greznicah, biofiltrih in v aerobnih sistemih za čiščenje. Poteka v treh fazah in sicer jih ločimo na primarno čiščenje, sekundarno čiščenje in terciarno čiščenje. Primarno čiščenje je proces čiščenja v mirujočem bazenu, kjer se trdni delci posedejo, olje pa splava na površje. Usedlino odstranimo, ostalo damo naprej k sekundarnemu čiščenju, ki odstrani biološko razgradljive snovi. Zahteva se ločevanje mikroorganizmov iz vode preden se zavrže ali pošlje v terciarno čiščenje, ki pa je najvišja stopnja čiščenja. Namen je da omogoči vrnitev vode nazaj v ekosistem. Voda se pred izpustom v reko, morje in podobno, kemično in fizično prečisti. Take vode se velikokrat uporabljajo za bogatenje podtalnice, oziroma v razne kmetijske razloge.


sreda, 8. februar 2017

Modna oblačila, prevetrimo garderobno omaro

Modna oblačila hrani naša garderobna omara . Pri izbiri obleke smo zahtevni, velikokrat pa se ravnamo tudi po določenih pravilih. Velikokrat je to moda, oblečemo tisto kar je modno. Zato po potrebi modna oblačila zamenjamo z novimi ali že pozabljenimi. Moda poteka v ciklusih, velikokrat staro postane spet modno. Kdor ima več samozavesti lahko pri tem ustvari svojo modo, z načrtno prevetritvijo garderobne omare. Namesto, da gledamo kaj je modnega na cesti, za osnovo izberemo svojo garderobno omaro. Svojo izbiro temeljimo na tem, kar je v naši garderobni omari. Nosimo modna oblačila iz garderobne omare, ki so najbolj primerna točno določenim trenutkom, protokolom, modi, vremenu ter drugim priložnostim. Odkrili bomo, da imamo velik in zelo bogat nabor ter možnosti. Hkrati nas bodo pozabljena modna oblačila spomnila kakšnega lepega trenutka v preteklosti. Prevetriti garderobno omaro pomeni tudi bolj podroben pogled v njeno globino, količino in kakovost. Ko imamo modna oblačila na sebi so občutki čisto drugačni, kot če so pospravljena v garderobni omari. Ne gre za zgolj dobre lastnosti, ampak včasih tudi slabe. Na oblačila in ostalo vsebino v garderobni omari prav tako deluje zob časa, včasih mu pomagajo molji ter razne druge nadloge. Zato ni presenečenje, da ugotovimo neuporabnost za modna oblačila ter nesmisel imeti jih v garderobni omari. Naredili bomo selekcijo, neuporabno izločili ter spoznali potrebno po zamenjavi. Ker bo obstoječa osebna garderoba uporabljena, bomo spoznali kaj bi veljalo spremeniti, dodati, odvzeti, nadomestiti, zamenjati ter podobno. Zato ter na račun številnih drugih lastnosti prevetritve garderobne omare, bomo v sezoni ali še prej izvedli korenito in koristno spremembo. Ni pomembno, da se garderobne omare zgolj polni in tlači. Pomembno je, da vemo kaj je v njih, kaj koristi ter, da je vse v garderobni omari koristno. Modna oblačila zahtevajo hkrati dinamičen in statičen pristop pri dopolnjevanju, izločanju ter osvežitvi osebne garderobe.


Luskavica, dednost, okolje, imunski sistem

Luskavica je pogojena z dejavniki okolja, genetskimi ter imunskimi dejavniki. Da nastane luskavica ima pomembno vlogo imunski sistem človeka. Ko je imunski sistem pretirano dejaven napade zdrave kožne celice, temu primerno se zdrave celice kopičijo. Njihova prevelika količina povzroči, da se kožne celice pretirano hitro pomikajo na površje kože. Odmrle celice se zaradi pospešenega procesa ne morejo dovolj hitro odstraniti, posledično se kopičijo na površini kože. Zaradi dejavnikov iz okolja, se luskavica pojavi pri manjšem procentu oseb. Znani dejavniki iz okolja so poškodbe kože, stres, okužbe ter nekatera zdravila. Poleg tega je luskavica pogostejša pri osebah, ki uživajo prekomerne količine alkohola, tobaka ter imajo nezdravo prehrano. Stres je pogosto prisoten ter hkrati pogosto prezrt vzrok, zaradi njega ni možna le luskavica, ampak cel niz drugih težav. Problem stresa je danes predvsem v napačnem dojemanju stresa. Ko izgovorimo besedo stres, bo večina ljudi v okolici to razumelo kot negativno zadevo. Dejansko pa je stres tudi obrambni sistem človeka, ki varuje pred številnimi negativnimi vplivi iz okolice. Vsak dan opravljamo številne aktivnosti, ki jih tudi od osebe do osebe različno obvladamo. Tak primer je vožnja z avtomobilom ali kakšna druga podobna aktivnost. Nekateri so sposobni voziti v najrazličnejših pogojih sproščeno, drugi pa imajo pri določenih pogojih strah. Ta povzroča stres, ki pomeni aktiviranje sposobnosti človeka pred možnimi negativnimi posledicami vožnje v določenih pogojih. Stres bomo v takem primeru odpravili, če bomo odpravili strah pred negativnimi vplivi. To je možno doseči z vajo, učenjem ter na splošno bolj aktivnim ukvarjanjem s strahom. Dedno je luskavica prisotna pri približno desetini populacij, vendar je to področje še vedno zaznamovano s številnimi neznankami. Pri pregledih veliko oseb izjavi, da je luskavica v družini že prisotna. Zato na podlagi tega sklepamo o možnosti dednega dejavnika, številne raziskave pa kažejo da je luskavica prisotna zgolj pri približno tretjini te populacije.

https://fidimed.si/strokovni_clanki/koza/12/zdrava_koza/

torek, 7. februar 2017

Gorje ali gorjanski kot

Gorje ali gorjanski kot je skupina vasi in zaselkov v bližini Bleda. Območje občine Gorje sega od malega Triglava na nadmorski višin dva tisoč sedemsto metrov, na drugem koncu pa se nahaja blejski kot . skupno meri območje občine Gorje skoraj sto dvajset kvadratnih kilometrov veliko površino, katero naseljuje preko dva tisoč osemsto prebivalcev. V soseščini so Bled, Bohinjska Bela, Jesenice, Kranjska gora in Bohinj. Ime je oznaka za poseljeno višje ležeče območje. To območje velja tudi za zadnje naseljeno območje pod Triglavom. Imena krajev so povzeta po imenih gora v okolici. Višelnica v občini Gorje je svoje ime dobila zaradi svoje lege višje od središča. Zatrata je ime dobila na račun dejstva, da se nahaja za trato, Poljščica pa se nahaja za poljem. Podhom je ime dolguje legi pod hribom Hom, Krnica pa leži v tipični ledeniški obliki Krnici. Skupaj občino Gorje sestavlja enajst vasi, Zgornje Gorje veljajo za središče. Zgornje Gorje imajo župnišče, pokopališče, šolo, vrtec, poškodb, trgovine ter druge življenjsko pomembne pritikline. Po površini in številu največje so Spodnje Gorje. v občino Gorje sodijo še Mevkuž, Radovna, Perniki, Spodnje Laze, Zgornje Laze ter Grabče. Obočje je bilo poseljeno že v starejši kameni dobi. Takratni prebivalci so na tem območju našli ugodne življenjske pogoje, o obstoju življenja pa priča kamnito orodje. Arheologi so ga našli v jami nad Poljšico. Jama nad Polščico ima zanimivo ime, Poglejska cerkev. Značilnosti občine Gorje so združene v grb, ki vsebuje bogastvo reke Radovne, bogastvo gozda, lesa in rude ter tri večje gozdnate površine. Grb je oblikovan na ovalnem ščitu, po diagonali je od leve proti desni razdeljen z valovito modro barvo. Ta predstavlja reko Radovno ter njeno bogastvo vodnih virov in čistoče vodnega bogastva. Tri smreke predstavljajo večje gozdnate površine v Triglavskem narodnem parku : Pokljuko, Radovno in Mežaklo. Zvonec v grbu občine Gorje simbolizira razvoj lončarstva.

http://www.mojaobcina.si/gorje/

petek, 3. februar 2017

Nogomet za zdravega človeka


Nogomet lahko počne vsak zdrav človek . Motivacije za začetek so različne, nogomet najprej začnejo mnogi spoznavati v času šolanja. Telesna vzgoja ga izvaja po začrtanem programu, poleg njega so na njem tudi razni drugi športi ter gibalne aktivnosti. V času šolanja je človek mlad, gibanje mu ne povzroča težav ter se po aktivnosti brez težave in nezavedno odlično regenerira. Po koncu šolanja je nogomet velikokrat potisnjen na stranski tir, saj je šolanje bolj intenzivno ter krade čas drugim aktivnostim. Kljub temu obstaja delež oseb, ki v tem času nogomet izvajajo redno ter se v nekaterih primerih tudi udeležujejo večjih tekmovanj, prireditev in dogodkov. Največji izziv je nogomet v srednjih letih, ko mnogi začenjajo praktično znova. Od zadnje resne nogometne aktivnosti so minila leta ali desetletja, vse se začenja znova. Kondicije ni, oprema je osnovna, motivacija pa velikokrat usmerjena v izboljšanje gibalnih sposobnosti ter posledično splošno izboljšanje fizične in psihične kondicije. V nekaterih primerih postane nogomet aktivnost po priporočilu strokovnjakov, ki skrbijo za naše zdravje. Mnogi v tem obdobju postanejo zelo aktivni, spremeni se njihovo življenje, izboljšani so odnosi z drugimi ljudmi, zdravje deluje bolje. V jeseni življenja je nogomet prej izjema, kot pravilo. So pa prav zaradi tega osebe, ki tečejo v tem obdobju pravi junaki. Za nogomet na kratko nikoli ni prepozno, pomembno je naše splošno dobro zdravstveno stanje. Najpomembneje je imeti zdravo srce ter druge organe. Posledice aktivnosti vidimo razmeroma kmalu, saj se z aktivnostjo začne srce krepiti. Število utripov srca na minuto se poveča, posledično so telo in posamezni organi bolj oskrbljeni z krvjo obogateno s kisikom. Motivacija za vztrajanje je največkrat občutek, ki ga nogometaši opisujejo kot blagodejen učinek na zdravje. Ta občutek je posledica boljše oskrbe s krvjo obogatene s kisikom, ki se kaže v boljšem delovanju organov ter boljši funkcionalnosti telesa. Nogomet koristi vsakomur.

http://www.hervis.si/store/Oprema/Nogomet/c/2_fussballzubehoer

četrtek, 2. februar 2017

Sandali, udobna obutev


Sandali so udobna obutev . Iz številnih zgodovinskih virov je mogoče ugotoviti, da so sandali zelo stara obutev. Kar lahko uvrščamo med genialne izume, saj se do današnjih dni niso veliko spremenili. Danes imamo radi gumijast podplat ali kakšno podobno podlago, v davni zgodovini so podplat izdelali iz takrat najbolj dostopnih in primernih materialov. Podobno velja za pasove oziroma druge povezave podplata s stopalom. Poleg preprostosti in prilagodljivosti pri izdelavi, so sandali že pred tisočletji zagotavljali napredne lastnosti. Danes se zavedamo pomena zračenja obutve oziroma stopala, saj je tako zagotovljeno boljše počutje in posledično zdravje. To so sandali z odprto zasnovo omogočali že pred tisočletji. Ker so bile ceste, ulice in druge vsakdanje poti prašne, pa so je takšna obutev zahtevala bolj pogosto čiščenje stopal. S tem pa so sandali posredno zagotavljali več higiene oziroma večjo skrb za zdravje človeka. Stopala človeka so namreč pogosto zapostavljen del telesa, ker jih ne vidimo tako pogosto kot roke, v uporabi pa jim imamo vsaj tako pogosto. Človeška stopala niso zgolj pomembna za zdravje človeka, ampak tudi kažejo na morebitne zdravstvene težave. Stopalo preko raznih znakov kažejo na razne težave, s tem je bila seznanjena medicina že pred tisočletji. Danes se te stare modrosti pogosto obujajo, saj se človek v nekaterih osnovnih stvareh do današnjih dni ni bistveno spremenil. Skrb za stopala je vsekakor še vedno pomembna, čeprav si tega velikokrat iz takih ali drugačnih razlogov ne želimo priznati ter kaj več zanje storiti. Izbrani dobri sandali so dober korak v tej smeri, saj nas bodo z razgaljanjem stopal prisilili k povečani skrbi. Ker sandali razgaljajo naša stopala, bomo najprej poskrbeli za najbolj osnovne stvari. To so tiste stvari, ki jih sami ter ljudje v okolici najbolj opazijo oziroma so najbolj na očeh. Sandali so obutev, ki so jo poznali že naši davnih predhodniki pred oddaljenimi tisočletji.

Več

Gledanje tv preko interneta, hiter in enostaven pristop do vsebin

Gledanje tv preko interneta omogoča televizijske vsebine sprejemati hitro in učinkovito. Za takšno gledanje tv preko interneta se odločajo osebe, ki imajo čas gledanja omejen. Televizijski program je široka in pestra ponudba različnih vsebin, gledalce pogosto zanima zgolj točno določen del celotnega programa. Zato se mnogim zdi gledanje tv preko interneta nesmiselno v celoti. Želijo si ogledat zgolj del vsebine oziroma posamezen prispevek, to je del celote. Pri tem jim ni treba gledati celotne oddaje, ampak točno določen del. Takšno gledanje tv preko interneta je v mnogih primerih tudi omogočeno, pogosto so bolj pomembni izseki tudi izpostavljeni. Takšni prispevki so dolgi do nekaj minut, kar je zgolj del pol urne ali ustrezno daljše celotne oddaje oziroma celotne vsebine. V nasprotnem primeru bi gledanje tv preko interneta zahtevalo iskanje željen vsebine preko sistematičnega iskanja znotraj celotne oddaje. Iskanje pa je lahko usmerjeno na točno določene lokalne, državne, regionalne ali globalne teme. Te teme so na raznih medijih v nekaj dneh ali tednih izpostavljene ter pogosto na sporedu. Oseba, ki želi biti na tekočem, se odloči za gledanje tv preko interneta zgolj na to temo. Zato si zagotovi dostop ter ogled zgolj te teme. Ker je tema pomembna in vlada zanjo veliko zanimanja je velika verjetnost, da bo omogočen enostaven dostop. Največkrat je izveden z izpostavljenostjo dostopa na najbolj vidnih mestih. Gre za mesta, ki jih obiskovalec takoj opazi ter ne potrebuje dodatnega raziskovanja za gledanje tv preko interneta . Za mnoge je tak način tudi popoln ali delni prestop iz klasičnega gledanja televizijskega programa na sodobnejšega. Klasično gledanje televizijskega programa je za takšne uporabnike zastarelo, saj zahteva fizično prisotnost v času trajanja izbrane oddaje. Že nekaj minutna zamuda ogleda od začetka lahko pomeni izgubo pomembne informacije ali izgubo popolne informacije. Gledanje tv preko interneta nam nudi čisto drugačno izkušnjo, saj čas ogleda določamo sami.

Več

sreda, 1. februar 2017

Spletni marketing, tržne aktivnosti


Spletni marketing svoje tržne aktivnost izvaja na internetu oziroma spletu. Splet je osnova za spletni marketing, z njim je danes opremljenih že večina gospodinjstev v razvitem svetu. Slovenska gospodinjstva sodijo v razviti del sveta, odstotek opremljenosti s spletno povezavo ter sodobnimi komunikacijskimi sredstvi je visok. Zato lahko spletni marketing računa na uspešnost, ima pa tudi še velik razvojni potencial. Mnoga področja imajo možnost za večji delež prodaje, oglaševanja, komuniciranja ter drugih tržnih aktivnosti preko spleta. Velik pomen za spletni marketing imajo tudi podporne dejavnosti, saj imajo nekateri predmeti trženja stvarno obliko. Preko spleta jih zato ne moremo fizično dostaviti, to storijo izvajalci podpornih aktivnosti. Prav preko značilnosti njihovih aktivnosti lahko spoznamo razvoj ter potencial, ki ga spletni marketing ima. Obseg njihovih aktivnosti v mnogih primerih raste z razvojem in razvojem trženja preko spleta. Kdor trži izključno na klasičen način že v tem preprostem dejstvu vidi zamujene priložnosti, spletni marketing mu postane zanimiv. Prehod iz klasičnega trženja na spletno je lahko v bistvu zelo preprost, saj potrebuje podjetnik zgolj svojo ponudbo predstaviti na spletu, prodati ter jo dostaviti. Temu primerno svoj spletni marketing zasnuje preko obstoječe ali nove spletne strani. Danes ima spletno stran že skoraj vsak podjetnik, le redki spletne strani nimajo. Na spletni stani podjetnik objavi svojo ponudbo z vsemi potrebnimi informacijami ter določi pogoje poslovanja. Deloma so prilagojeni veljavnim zakonom države, v večji ali manjši meri pa jih lahko dodatno prilagaja samostojno. Primer samostojnega prilagajanja je plačilo, ki je lahko izvedeno na različne načine. V nekaterih primerih pa se mora prilagoditi spletnim navadam in običajem, ki jih je spletno poslovno okolje vzpostavilo v preteklosti. Spletne navede in običaji so lahko bolj ali manj različni v primerjavi z klasičnim načinom trženja. Spletni marketing je danes v nekaterih primerih široko dostopna možnost za vse, ki bi se radi preizkusili v trženju blaga in storitev.

https://www.red-orbit.si/storitve/