torek, 12. julij 2016

Psihološki problemi in rešitve

Psihološki problemi so težava, ki jih lahko zdravo okolje odpravlja. Zdravo okolje je vsako okolje, kjer so psihološki problemi odsotni oziroma se jih aktivno odpravlja. Kaj natančno je zdravo okolje je nemogoče odgovoriti splošno, ker so različna okolja, ljudje in drugo. Na splošno pa lahko rečemo, da gre za okolje, kjer statistika kaže, da so psihološki problemi manj prisotni kot v drugih okoljih. Razločevanje dobrih in slabih okolji ni nekaj novega, izum sodobnega časa.



Pred nekaj stoletji je z napredkom znanosti postalo jasno, da negativni vplivi okolja povzročajo razne bolezni. Primer takih okolji so bila prenatrpana mesta. V njih ni bilo takšnih higienskih pogojev, kot so danes, ampak so bolezni dobesedno prežale pred vrati domov. Zato so tisti, ki so si lahko privoščili, omislili življenje izven teh okolji. Bodisi za krajši, bodisi za daljši čas. Danes so okolja v marsičem drugačna, predvsem je več zdravih okolji kar se osnovnih higienskih pogojev tiče. Velik problem predstavlja dinamika življenja, ter psihološki problemi kot njihova posledica. Še tako čisto in zdravo okolje ne pomaga nič, če človek z dinamiko življenja pretirava. Sodobno okolje je zelo kruto okolje, v njem je tekmovalnost, vsi želijo biti zmagovalci, drugo mesto je že poraz. Posledica tega je, da imamo nekaj zmagovalcev, veliko večino pa poražencev. Med težavami poražencev so velikokrat prisotni psihološki problemi.

Teh težav na drugi strani nimajo osebe, ki se znajo aktivno izključiti iz takega okolja. Možnosti za preživetje so tudi izven teh okolji velike, treba se jih je predvsem zavedati, predhodno pa postaviti na lastne noge kot radi rečemo. To je mogoče z izobraževanjem, usposabljanjem ter na splošno delati na sebi in zase. Profesionalno aktivnost za katero smo usposobljeni ni nujno opravljati v tekmovalnem krogu, lahko jo opravljamo tudi izven njega. Prednost so odsotni psihološki problemi zaradi odsotnosti tekmovalnosti. Psihološki problemi so težava sodobnega časa.

https://www.vzajemna.si/sl/zdravje/moje-zdravje/psiholoski-problemi-kronicne-bolecine

Ni komentarjev:

Objavite komentar