ponedeljek, 23. maj 2016

Senčniki, pestra ponudba

Senčniki so pestra ponudba materialov, izvedb, barv in številnih drugih lastnosti. Njihova osnovna naloga je, da nas zavarujejo pred sončnimi žarki. Glede na izvedbe lahko senčniki pred sončnimi žarki varujejo različno intenzivno. Sončni žarki lahko s tem ustvarijo pod njimi različno svetlobo in s tem različno vzdušje.



Izbira je nadalje pogojena z nekaj osnovnimi zahtevami in možnostmi. Kot prvo moramo imeti prostoru ustrezno velikost. Praktično to pomen, da na manjši balkon ne sodijo ogromni senčniki namenjeni veliki terasi. Razmisliti moramo tudi o praktičnosti. Manjši balkon bo mogoče bolj učinkovito, predvsem pa praktično zaščitila recimo markiza, veliko teraso pa razne kompleksnejše izvedbe. Primerna velikost je nujna za učinkovito zaščito in uporabo. Izvedbe so prav tako pomembne. Da so senčniki uporabni potrebujejo podporo, ta pa je izvedena na več načinov. V vsakem primeru mora zagotavljati stabilnost konstrukcije v zahtevanih vremenskih pogojih. Če je to začasna uporaba je konstrukcija lahko manj kompleksna, koristno pa je tudi, da se enostavno pospravi. Na ta način so senčniki namenjeni predvsem začasni uporabi. Ko se vremenski pogoji poslabšajo jih enostavno pospravimo, sami pa se umaknemo na varno, največkrat v notranje prostore. Bolj kompleksni senčniki bodo tudi ob poslabšanem vremenu lahko kljubovali, zato pa je njihova izvedba tej zahtevi primerna. Obstajajo pa izvedbe, ki so dober kompromis med eno in drugo možnostjo. Ob uporabi je zaščiti primerno površina razprta, ko vremenski pogoji uporabo ne dopuščajo, pa se površina zloži, vse skupaj pa je komaj opazno. Kar pomeni, da je tako kot bi enostaven senčnik odstranili in ga postavili na ustrezno mesto. Kaj bomo izbrali je torej odvisno od tega kaj pričakujemo in želimo.

 Pri tem je dobrodošlo, da razne oglase, slike, besedila in ostali propagandni material spregledamo, ter raje praktično preizkusimo različne ponudbe. Senčniki nam bodo na ta način nudili najboljši prikaz lastnosti v času uporabe, kot tudi v času, ko jih ne bomo uporabljali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar