nedelja, 31. januar 2016

Možgani, vrednost razuma

Možgani zahteva, da se zavemo, kaj je dejanska dodana vrednost človeškega uma. Zdravje je naše največje bogastvo. Rek, pri katerem možgani niso izjema. Večinoma so možgani prepoznani splošno, kot center nadzora telesa. Zdravi smo toliko, kolikor se temu možgani posvečajo. Če cenimo zdravje možgani pri tem v polnosti sodelujejo. Zavedati se predvsem velja, da izkoriščeni možgani niso statični, ampak aktivni.





Velikokrat je učinkovito že pozitivno razmišljanje. Naše dnevne aktivnosti so naša odločitev. Del teh aktivnosti je obveznih, veliko pa je takih, ki niso obvezne ampak so iz takega ali drugačnega razloga na naši listi opravil. Zavedati se velja težav, ki jih lahko povzročajo. V tem pogledu je dobrodošlo zavedanje naših sposobnosti in zmožnosti. Ter meja naših sposobnosti. In seveda posledic, katere prinaša naše pretiravanje preko meja naših lastnih sposobnosti. Samo zavedanje tega je lahko že prvi korak k rešitvi. Kar ne zmoremo nam lahko škodi. V veliko primerih tudi dejansko škodi. Pri neobveznih aktivnostih se nam v tem pogledu nudijo dve rešitvi. Te aktivnosti lahko ali izboljšamo tako, da jih bomo sposobni obvladati. Ali pa jih črtamo s svojega seznama. V primeru, da težav nismo sposobni obvladati tako, da svoje aktivnosti izboljšamo. Ker so neobvezne aktivnosti bomo z njimi lahko prav tako preživeli. Z njihovim črtanjem s svojega seznama pa bomo ustvarili za svoj organizem več časa za počitek in regeneracijo. Zavedanje pomena počitka in regeneracije je pomembno. Vsak organizem potrebuje počitek po izvedenih aktivnostih. Prav tako pa tudi regeneracijo.

V nasprotnem primeru lahko nastanejo različne težave. Ker se organizem ne more ustrezno spočiti in regenerirati, začne sam ukrepati. To pa velikokrat pomeni za nas negativne posledice. Potrebno se je zavedati, da organizem ni nič drugega kot stroj ali naprava. Za stroj ali napravo dobro vemo, da ima svoje omejitve. Zato se velja zavedati, da velja isto tudi za organizem. Možgani lahko to razumejo in aktivno izkoristijo potencial, ali pa ostanejo neizkoriščeni.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar