nedelja, 24. januar 2016

Izračun plače, motivacijska vrednost

Izračun plače zaznamuje motivacijska vrednost . Motivacija je bila od nekdaj cenjena, veliko aktivnosti je bilo z njo boljših. Enako velja za izračun plače. Gre za klasičen pristop ocenjevanja , ki danes doživlja novo dinamiko. Zavedati se velja, da je izračun plače dobra izkušnja, ko doseže svoj cilj. Doseganje cilja pa je zagotovo lažje, če se zavedamo potenciala, katerega predstavlja izračun plače.



V današnjem času je značilnost trga dela v večjem deležu ponudbe napram povpraševanju. Pri večji ponudbi je prisotne več konkurence. Vsak si želi, da bi bil njegov izračun plače zanj ugoden in hkrati konkurenčen. V množici drugih ponudb bo izračun plače pomenil pomembno osnovo odločanja. Kar je pri izbiri ponudb zelo pomembno. Značilnost uspešnega kandidiranja je prav v izstopanju. Da bi to bolje razumeli se moramo postaviti na drugo stran. Vprašati se velja kako bi sami izbrali v množici ponudb. Zagotovo bi nas v množici povprečnih ali podpovprečnih ponudb navdušila izstopajoča. Kaj je ta izstopajoča ponudba je odvisno od primera do primera. Predvsem se izstopajoča ponudba razlikuje. Razlikovati se je možno po načinu komuniciranja, vsebini in po številnih drugih razlikah. Način komuniciranja je prevečkrat ujet v okvire. Kar pomeni, da se večina kandidatov zanese na načine, ki so v preteklosti prinašali pozitivne učinke. Vendar je od takrat minil čas, spremenjeni so mnogi dejavniki. Zato se velja ozreti na sodoben čas in preseči okvire. Tako se mnogi pri navajanju naslonijo na ponujene vzorce. Ti vzorci so sicer dobri, ko gre za pravilnost in formalnost predstavitve.

Vendar je past v dejstvu, da se za takšne načine odločijo tudi številni drugi kandidati. Zato velja oblikovati lasten vzorec oziroma način. Pri ponujenih načinih se lahko zgodi, da bo imel potencialni delodajalec pred seboj enake ali podobne ponudbe. Ki se bodo razlikovali zgolj v osebnih razlikah posamezne ponudbe. Izračun plače je način doseganja konkurenčnih prednosti.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar