sreda, 16. december 2015

Jahorina, modra izbira

Jahorina je moda izbira . Dobra odločitev je Jahorina, ker nudijo dober oddih , kakovostno smučanje in čudovito počitniško izkušnjo. Okolica nam je znana, starejšim generacijam sicer bolj kot mladim. Gre za prijetno smučarsko središče, ki lahko ponudi zanimivo in prijetno smučanje ter odlično počitniško izkušnjo. Kar je pomembno za vse, ki jih Jahorina zanima kot okolje bivanja. Okolje bivanja je osnova, na kateri Jahorina gradi svojo ponudbo. Osebam, katerim je Jahorina izkušnja, ne bi zamenjali lokacijo za nič na svetu. Mnogi, ki nimajo te izkušnje so velikokrat presenečeni in hkrati radovedni, zakaj Jahorina tradicionalne goste tako privlači. Okolica je kot rečeno ena od prednosti. Omogoča jim prijetno bivanje in smučanje, izbira pa velikokrat tudi ni naključje, ampak ima tehtne razloge. Način bivanja v prostem času je danes izbran posebno dobro. Redkeje je način bivanja naključni izbor.



Prosti čas je danes na drugi strani cenjen, zato ne želimo izgubljati časa z raznimi odločitvami, ki zahtevajo več časa. Tako si mnogi izbiro olajšajo s tem, da si ustvarijo točno določen standard. Bivanje v prostem času izven kraja stalnega bivanja mora biti urejeno po tem standardu. To pomeni, da ima točno določene lastnosti. Čas potovanja je ena od pomembnih lastnosti. Nekateri imajo čas počitnic prijetno s koristnim razširjen preko celotne sezone. V ta namen si izberejo kraj bivanja na počitnicah, ki zahteva malo časa za premagovanje razdalje od kraja stalnega bivanja. S tem so v kratkem času na počitnicah z vsemi prednostmi in ugodnostmi. Ker se takšne počitnice največkrat odvijajo preko vikenda in drugih dela prostih dni, je to ne le dobrodošla, ampak praktično nujna lastnost. Z večjo oddaljenostjo bi takšne počitnice izgubile svojo bistveno prednost. Ker bi bil potreben čas za premagovanje razdalje večji, s tem ne bi bile več tako odlične, kot v primeru krajše razdalje. Poleg oddaljenosti je pomembno pri izbiri kraja bivanja na počitnicah paziti še na številne druge lastnosti. Od njih je odvisna kakovost naše počitniške izkušnje. Zelo pomembno pri vseh bivanjih izven domačega okolja je udobje doma. Jahorina to možnost nudi, ponudbo pa postavlja v na posebno mesto med drugimi ponudbami.

Bivalne enote se med seboj razlikujejo. Med njimi najdemo apartmaje, hotele, penzione in druge ponudbe, ki v najboljši možni meri predstavljajo vse tisto, kar imamo na drugačen način zagotovljeno na našem kraju stalnega bivanja. Vse druge bivalne enote omogočajo kakovostno bivanje. Izbrane bivalne enote se od primera do primera razlikujejo. Nekatere imajo gostje radi zaradi občutka domačnost, ki je zagotovljena v vsakem primeru. Tudi če gre za osnovne izvedbe je občutek domačnosti boljša kot v primeru drugih konkurenčnih ponudb. Tako apartmaji, hoteli, penzioni ali druge bivalne enote lahko zagotovitvijo iskan občutek domačnosti. Predvsem zaradi zasnove ponudbe, ki jo izbrani apartmaji, hoteli, penzioni ali druge ponudbe nudijo. Zato apartmaji, hoteli, penzioni ali druge ponudbe veljajo kot zanimive za vse, ki cenijo občutek domačnosti. Izbira je od osnovnih izvedb razširjena na zelo različne lastnosti. Oblikujejo jih ponudniki oziroma gostje. Lahko pa se seveda izbere tudi predvidene standardne izvedbe. Izbira je zelo pomembna, saj so le tako apartmaji, hoteli, penzioni ali druge ponudbe primerni. Kako izbrati pravilno se sprašujejo mnogi, ki so jim apartmaji, hoteli, penzioni ali druge ponudbe med seboj praktično enake. Veliko dobrih informacij ponudijo izkušnje ali preizkus. Za to so najboljše izkušnje, ki so podane nepristransko. Takrat lahko ugotovimo kateri elementi ponudbe so nam ustrezni, kateri so nam odveč. Zelo pomembna je tudi dostopnost vseh elementov ponudbe. Pri tem je lahko izbira v veliko primerih prilagojena na eni željam gosta. V vsakem primeru pa je za Jahorino značilna barvitost ponudbe, ki jo ponujajo vsem obiskovalcem. Hkrati pa z barvitostjo navdušujejo tudi vse, katerim smučišče še ni bila počitniška izkušnja . Obiskovalcem je smučišče priljubljeno iz več razlogov. V prvi vrsti velja izpostaviti bivanje v naravnem okolju na sodoben način. To pomeni, smučišče nudi vse, kar od naravnega okolja pričakujemo.

Hkrati pa nas ne omejujejo od pritiklin sodobnega življenja. Sodobni ljudje smo navajeni živeti na urejen način, zato to želimo imeti na vsakem kraku. Združitev z naravnim okoljem ponuja čudovito izkušnjo. Izbira je danes velika. Predvsem to velja za osebe, ki imajo takšno izkušnjo. Za druge pa bo potrebno zbrati informacije, da se o bogastvu ponudbe prepričajo na lastne oči. Informacije, ki so dobrodošle in koristne, so v prvi vrsti tiste, katere temeljijo na izkušnjah ter izpovedi brez raznih komercialnih ali drugih motivacij. Prepoznamo jih na razne načine. Vir informacij nam je lahko znan že iz drugih primerov. Dobre informacije iz preteklosti nam dajejo upanje, da bo tudi tokrat informacija dobra in bo koristila naši izkušnji. Možnosti seveda s tem niso izčrpane. Osebe z izkušnjami obstajajo tudi na sodoben način. Moramo pa jih najti in med njimi izbrati tiste, ki dejansko lahko nudijo dobro informacijo. Sprva nam takšno iskanje lahko povzroča težave, vendar s časom pridobimo dober občutek iskanja dobrih informacij in njihovega ločevanja dobrih informacij od slabih. Največkrat nas zanima osebno dobra ponudba. To je ponudba, ki je v celoti ali največji možni meri prilagojena našim zahtevam. Bivanje izven domačega kraja ima lahko različne načine. Nekateri želijo pri tem imeti vse, kar imajo doma, drugi pa ustvarijo drugačne pogoje in lastnosti bivanja. Razlike so velikokrat pozitivne in zaželene spremembe. Jahorina, planina v Bosni in Hercegovini pripada dinarskemu gorstvu. Najvišja točka sega skoraj dva tisoč metrov pod nebo.

Smučišče odlikuje debela snežna odeja. Smučarske steze se raztezajo na dolžini dvajset kilometrov. Smučarska sezona traja skoraj dvesto dni v letu. Kar praktično pomeni, da lahko smučamo od oktobra do maja. Smučišče je že tradicionalno znano po tekmovalnih dogodkih in prireditvah, v sodobnem času pa postaja tudi priljubljeno smučišče. Oddaljenost je primerljiva z drugimi smučišči v Alpah, prometne povezave so dobre. Posebnost smučišča je, da imajo posebno starejše generacije smučarjeva manj jezikovnih ovir, kot je to značilno za nekatera druga smučišča na območju Alp izven Slovenije. Tako lahko pričakujemo boljšo ponudbo, kot na drugih območjih Alp. Predvsem zaradi dejstva, da nam zaradi odsotnosti jezikovnih ovir, ni težko sporočiti kaj želimo dodatno k obstoječi ponudbi, ter kaj bi radi pri obstoječi ponudi spremenili. Jahorina je dobrodošla sprememba naše tradicionalne izbire smučišč.

http://www.skifun.si/bih/jahorina/

Ni komentarjev:

Objavite komentar