torek, 24. november 2015

Sklepi, ogledalo osebe

Sklepi so osebno ogledalo . Vsak človek skrbi za svojo zunanjo podobo po lastnih prepričanjih in načelih. Ob tem sklepi niso izjema, so pa pomemben del zdrave osebnosti. Sama zdrava oseba je lahko od primera do primera različno razumljena. Ker imamo zato vso pravico. Vsekakor pa v nekaterih podrobnostih veljajo določena pravila. Tako imajo tudi sklepi svoja pravila optimalnosti. Tase razlikujejo od spola do spola, obstajajo pa tudi številne druge razlike. Tako sklepi v nekaterih primerih veljajo za učinkovite.



V drugih primerih, pa sklepi niso optimalni. Ker je podoba v javnosti pomembna, nekateri radi temu dodajo več kot drugi. Pri tem imajo vso svobodo, da počnejo kar hočejo. Omejitve jim na drugi strani postavlja narava. Vsako delovanje proti naravnemu se slej ali prej ne konča dobro. Zato je naravni pristop najboljši. To se kaže tudi v primerjavah, ki jih ponujajo sklepi optimalni z naravnim pristopom, ter drugi z več umetnih pristopov. Možnosti, ki jih imamo za en ali drug pristop je veliko. Zavedati se je potrebno posledic, ki jih nudi ena ali druga opcija. Možnosti tako imamo zastavljene v možnem in omejitvah. Potrebno je le še ustrezno aktivno delovati z intenzivnostjo in zavzetostjo. V primerih, ko prihaja do raznih težav se lahko obrnemo na strokovnjake, lahko pa si pomoč poiščemo sami. Možnosti za samo pomoč je veliko. Zavedati pa se moramo, da je naše strokovno znanje v veliko primerih omejeno. Samopomoč je zato učinkovita predvsem v pravilnem ravnanju ter odpravljanju raznih negativnih vplivov.

Strokovna pomoč je sicer dobrodošla, vendar v sodobnem času velikokrat iz številnih razlogov ni izrabljena. Krivcev je več. Delno gre za samo naravo, ki omogoča, da se lahko težave pomede pod preprogo. Vendar s tem delujemo dolgoročno, včasih pa tudi kratkoročno negativno. Zavedati se je potrebno, da odlašanje težav, ki jih prinašajo sklepi na prihodnost lahko prinese predvsem večje težave.

Ni komentarjev:

Objavite komentar