ponedeljek, 23. november 2015

Nakup novega računalnika

Imate prenosni ali namizni računalnik, ki pa vam zaradi starosti ne deluje več dobro. Vam vedno več nagaja z raznimi stvarmi, ki bi se jih rešili? Ena izmed možnosti je, da prenosni ali namizni računalnik odnesemo v popravilo k serviserju, ki se ukvarja s tem. Vendar popravila so zelo draga, zato se včasih bolj splača kupiti nov računalnik, ki bo bolje deloval, pa v prihodnjih letih ga bo tudi manjkrat treba odnesti na servis.

Vendar pri nakupu novega računalnika moramo biti zelo pazljivi, saj so dokaj dragi in bi nas napačna izbira lahko močno udarila po žepih, česar si pa ravno ne želimo. Spodaj si preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri nakupu. Ker pa je vrst računalnikov malo morje, se res težko odločimo za tistega pravega, ki bo čim bolje služil namenu. Razlikujejo se namreč po znamki, ceni, kakovosti, namenu uporabe, obliki,… Zato se pred nakupom vedno moramo o želeni napravi posvetiti tudi na spletu ali s kakšnimi strokovnjaki. Odločiti se moramo med prenosniki, ki so namenjeni uporabi vsepovsod (sploh če veliko potujemo) in namiznimi računalniki, ki niso prenosljivi, ter jih lahko uporabljamo samo na enem mestu. Zelo pomembna stvar pri nakupu je, da ne smemo gledati samo na izgled, temveč bolj na specifikacije. Poleg računalnika pa moramo posvetovati tudi o dodatni opremi, ki jo nameravamo kupiti (tipkovnica, miška, zvočniki, prenosni trdi disk,…).

Pomemben je tudi namen uporabe. Če kupujemo računalnik, ki je namenjen službi, kjer bomo uporabljali veliko programov, si izberimo boljšega. Če pa ga imamo namen uporabljati bolj za zabavo v družini (brskanje po spletu, igranje igric), pa si izberemo slabšega, manj zahtevnega. Vse moramo tudi uskladiti s ceno. S svetovalci, trgovci ali prejšnjimi kupci naprave, pa se lahko posvetimo glede te naprave, ter se tako lažje odločimo za nakup.

Ni komentarjev:

Objavite komentar