ponedeljek, 16. november 2015

Reusch, užitek gibanja

Reusch je užitek gibanja . Užitek gibanja, ki ga Reusch ponuja je danes zelo iskan. Ljudje se zavedamo, da je potrebno za svoje zdravje narediti več. Zdravo življenje je velikokrat ogroženo zaradi raznih dejavnikov. V zimskem času nas predvsem zunanje temperature ter druge klimatske značilnosti okolice odvračajo od gibanja na prostem. Reusch nam pri tem lahko zagotavlja boljše počutje. Z dobro zaščito rok se bomo raje odpravljali na plano. Ter nam bo Reusch zagotavljal varno in udobno gibanje po snežnih strminah.



Izbrati v Reusch danes ni težava. Na voljo je možno izbirat Reusch, po lastnem okusu. Gibanje na snežnih strminah je užitek, ki ga imamo v naši deželi posebno radi. Delno zaradi uspehov naših športnikov, delno pa zaradi naravnih danosti in zgodovine. Naši športniki so pisali zgodovino svetovnega smučanja, prav tako pa so naši predniki že pred stoletji sodelovali v odkrivanju priprav za lažje gibanje po snegu. Pisni viri omenjajo prvo zabeleženo gibanje po snegu pred nekaj stoletji. Zagotovo pa je bila ta aktivnost starejšega datuma. Pri tej ugotovitvi se je potrebno zgolj ozreti na alpski prostor. V vseh alpskih deželah, se je vsakdanjik v mnogih stvareh odvijal enako ali podobno. Kar pomeni, da so v vseh deželah želeli isto stvar, pri premagovanju naravnih ovir. Tako se je razvoj tudi na področju smučanja odvijal v podobno smer. Izmenjavo takratnih znanj je omogočala živahna povezava različnih krajev, dežel in tudi kultur.

Ne preseneča zato stara oprema, ki jo najdemo na podstrešjih starejših hiš in je izvorno iz sosednje ali bolj oddaljene alpske dežele. To velja za praktično vse kraje na področju Alp. Saj so se ljudje s trebuhom za kruhom velikokrat selili za krajši ali daljši čas v oddaljene kraje in dežele. Danes se to pozna na področju, ki ga zaznamuje športna oprema . Reusch je zagotovilo za neokrnjeno uživanje gibanja na snežnih strminah.

http://www.superge.si/Reusch/

Ni komentarjev:

Objavite komentar