četrtek, 17. september 2015

Tek, koristno početje

Tek je koristno početje . Koristno početje je športna aktivnost tek zaradi številnih pridobitev. Več zdravja športna aktivnost tek prinaša v prvi vrsti. Človek, katerega športna aktivnost tek zaposluje je lahko bolj zdrav, kot oseba, ki miruje. Seveda pa se mora zavedati, da je športna aktivnost tek koristna, ko se pravilno izvaja.



Napak pri izvajanju je precej. V takih primerih lahko športna aktivnost tek prinaša razne negativne lastnosti. Pravilno izvajanje lahko omogoča strokovna pomoč, nekaj pa je tudi dostopnih rešitev. Strokovna pomoč je koristna na začetku. Takrat se rekreativec zančne s športno aktivnostjo ukvarjati. Športna aktivnost je skozi dolg čas obstoja prinesla nekatera spoznanja. Med drugim se nanašajo tudi na načine izvajanja. Poleg pravilnih načinov izvajanja poznamo tudi primere slabe prakse, ki prinašajo negativne učinke. Sodijo pa v sklop izkušenj. Začetnikom daj primer slabe prakse, kot jasen prikaz nepravilnosti početja skupaj s posledicami. Pri začetnikih je zelo pomembno, da se naučijo pravilnega izvajanja aktivnosti. na ta način se bodo izognili nepravilnostim, poškodbam ter drugim negativnim posledicami. Verjetno najbolj očitna in težko popravljiva pa je naučenost na določen proces izvajanja. Določen proces izvajanja je rutina, kar pomeni, da ima točno določene osebne značilnosti. Rutino pa je kot vemo težko spremenit. Potrebno je veliko časa in volje, da se rutino spremeni v pravilno izvajanje. Vse to pa ni potrebno, če se že v začetnih korakih naučimo pravilnega izvajanja. Katero kasneje spremenimo v rutino. V veliko primerih je dilema tudi pri napredovanju. Pri napredovanju največkrat pride do potrebe po dodatni opremi.

Izbira je zahtevna, nekaj pomoči nudi znamka. V primeru, da je znamka tradicionalno povezana s športom je to lahko dobro vodilo nakupa. Kupcu znamka sporoča veliko. Ker je znamka prisotna pri vrhunskih športih, so preko rezultatov potrebne dobre lastnosti. Dobre lastnosti tako lahko znamka nudi tudi začetnikom. Tek je lahko prijetna sprostitev v naravi.

več

Ni komentarjev:

Objavite komentar