sobota, 22. avgust 2015

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, nova zaposlitev

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi odraža nova zaposlitev Pri kandidaturi za delovno mesto izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi pomenijo veliko. Oseba, katere izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi je aktualna, ni nujno v slabšem položaju kot drugi kandidati. Predstavitev delodajalcu , lahko izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi , bodočega kandidata predstavljajo v boljši luči. Delodajalcu izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi pomeni različno. Predvsem lahko izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi pomeni konkurenčne prednosti.



 Danes je iskanje dela na trgu dela obogateno z novo alternativo. Nova alternativa je spleta. V času, ko se išče delo, prinaša portal številne prednosti. Čas, ki ga človek potrebuje, da obišče in izkoristi portal pri pridobivanju koristnih informacij je bistveno krajši. Zato se danes portal uvršča med koristne pripomočke. Seveda s tem še nikomur ni prepovedano uporabljati klasične načine. Ker ima portal določene prednosti, hkrati pa tudi omejitve, klasični načini še vedno koristijo. Verjetno najboljša kombinacija je, da se uporablja portal in klasične načine. Sodoben način je brez oseben. Pri komunikaciji preko spleta ni klasične komunikacije. Kar je lahko v mnogih primerih ovira. Na eni strani imamo uporabnike, ki se na spletu počutijo varne, ko pridejo v stik z bodočim delodajalcem, pa je njihov nastop neuspešen. Delodajalci na drugi strani v mnogih primerih cenijo oseben stik. To pomeni, da je zanje pomembno, če se kandidat osebno zglasi ter kandidat opravi osebni razgovor. Spletni način komuniciranje je zanje zgolj formalnost, ki zadosti najbolj nujne pogoje. Hkrati pa omogoča hitre aktivnosti, kot je preverjanje, vodenje evidence in podobno.

Za osebe, ki bo uporabljajo splet, ter preko njega kandidirajo, se je potrebno na ta dejstva pripraviti, predvsem takrat, ko so prijavljeni na intervju. Kot rečeno je intervju zelo pomemben del pridobivanja dela. v vsakem primeru bodo kandidati morali opraviti intervju. Kako obsežen je intervju je pa v veliki meri odvisno od samega delodajalca. Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi pomeni v prihodnosti intervju, ki ga velja izkoristiti za kratko predstavitev

http://mojazaposlitev.si/delodajalci/nasveti/kako-odpustiti-delavca-v-skladu-z-zakonom/

Ni komentarjev:

Objavite komentar