nedelja, 23. avgust 2015

Hujšanje optimalna prehrana

Hujšanje je optimalna prehrana . Optimalna prehrana je pogoj za zdravo življenje . Človek dnevno potrebuje hrano v zelo raznolikih količinah. Raznolike količine so odgovor na različne zahteve. Zahteve se lahko spreminjajo sezonsko. To pomeni, da imamo različne potrebe v posameznih delih leta. Pozimi so potrebe in zahteve drugačne kot poleti, hkrati pa različne kot jeseni ali spomladi.



O tem je najbolj zgovorne dokaz mati narava. Opazovanje narave nas lahko prepriča v to, da se narava vedno optimalno oskrbuje z vsem potrebnim. Ljudem zelo blizu je živalski svet. Opazovanje živalskega sveta je najbolj zgovoren dokaz o pravilnosti in smiselnosti uravnavanja prehrane glede na zahteve, možnosti in potrebe. Hujšanje je v naravi prav tako prisotno kot pri človeku. Zato hujšanje ni nobena novodobna znanost. Ampak je hujšanje del človeškega aktivnosti od najstarejših časov do danes. Hujšanje danes v veliko primerih ni prisotno, ker se človek tega ne zaveda ali se noče zavedati. Vsako hujšanje ima svoj smisel in namen. Hujšanje poznajo predvsem osebe, ki to jemljemo kot naravni proces ali pa osebe, katere ga morajo izvajati iz takšnih ali drugačnih razlogov. Naravni proces je podoben naravnemu. V različnih obdobjih leta imamo različne potrebe. Zato v določenih delih leta spreminjamo količino in kakovost hrane. V zimskih mesecih je hrana drugačna zaradi pogojev, ki so takrat prisotni. Zunanje nizke temperature zahtevajo drugačno prehrano. Hkrati pa v poletnem času visoke temperature podobno zahtevajo drugačno prehrano kot pozimi. Kakovost hrane je zelo pomembna.

Raznolikost je lahko naravnana naravnemu procesu primerno. Z točno določeno hrano si zagotovimo koristne snovi za prihodnost. Značilno je, da sezonska hrana prinaša učinke takoj, v nekaterih primerih pa lahko koristi čez čas. Čez čas koristi predvsem sezonska hrana, ki svoje učinke nudi preko kopičenja v določenem časovnem odboju. Ter seveda trošenju v drugem časovnem obdobju. Hujšanje je lahko naravno naravnan proces.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar