nedelja, 5. julij 2015

Ožilje, pretok krvi

Ožilje zagotavlja pretok krvi . Pretok krvi koristi vsem organom, ki jo potrebujejo za optimalno delovanje. Optimalno delovanje srce in ožilje organom zagotavljajo s tem, da niso prisotne težave, kot to so slabokrvnost, človek ima zdravo srce, na splošno ni bolezni srca in ožilja. Srce in ožilje z optimalno oskrbo organov zagotavlja številne funkcije. Slednje najbolje spoznamo, ko se pojavijo težave kot so slabokrvnost, ko ima človek nima zdravo srce ali ga na splošno pestijo bolezni srca in ožilja.



Človek mora za zdravo srce in ožilje skrbeti redno in vedno. V otroštvu je srce in ožilje zdravo. Težave so predvsem pri raznih boleznih ali prirojenih napakah, kot je slabokrvnost ali ko so prisotne druge bolezni srca in ožilja. Zdravo srce človek potrebuje vedno, najbolj pa v odrasli dobi. Takrat se mnoge funkcije odvijajo manj aktivno in intenzivno zaradi staranja. Srce in ožilje takrat potrebuje zdravo srce. Dobre lastnosti otežujejo bolezni srca in ožilja, slabokrvnost in podobno. So posledica raznih vzrokov. V sodobnem življenju veliko dejavnikov vpliva na bolezni srca in ožilja, slabokrvnost in podobne bolezni ter težave. Človek se mora nevarnosti teh bolezni zavedati čim prej. Na ta način lahko preventivno zagotovi zdravo srce za starejša obdobja življenja. Srce in ožilje se s tem že v času, ko težav ni, oskrbi z mnogimi koristnimi učinki za optimalno delovanje. Velik prispevek pri preventivi ima zdrava prehrana. Koristna je predvsem tista, ki na srce in ožilje pozitivno vpliva z koristnimi učinkovinami.

Človek mora poleg hrane skrbeti za redno gibanje. Redno gibanje zagotavlja zdravo srce. Z dovolj s kisikom obogatene krvi lahko organizem deluje optimalno. V primeru pospešenega delovanja se proces oskrbe organov ter proces zagotavljanja kisika v krvi pospešuje. Človek lahko s tem naredi veliko dobrega za ožilje , ter si na ta način zagotovi zmanjšano tveganje za slabokrvnost, bolezni srca in ožilja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar