sobota, 13. junij 2015

Smučarska kondicija, gibanje in tekmovanje

Smučarska kondicija ima danes plemenit namen, ki ga odlikuje zdravo gibanje in želja po tekmovanju. Želja po gibanju je starodavna človekova želja , je danes izražena predvsem v rekreacijske namene. Smučarska kondicija v preteklosti ni bila namenjena rekreaciji ampak opravljanju ranih profesionalnih aktivnosti.



Rekreacija je bila redkeje zastopana. Smučarska kondicija danes je poleg v rekreacijske namene, izkoriščena tudi v tekmovalne namene. Tekmovalni nameni so izraženi že dolgo časa, do danes se je precej razvilo in od prvih začetkov precej spremenilo. Smučarska kondicija za tekmovalne namene je bolj iskana na območju Alp. Na območju Alp je smučarska kondicija za tekmovalne namene bolj iskana, ker je največ tekmovalcev v svetovnem merilu s tega področja. Podobno je smučarska kondicija v rekreacijske namene bolj izražena in priljubljena na območju alpskega prostora. V drugih delih sveta ni tako priljubljeno. Smučarska kondicija danes razveseljuje mnoge rekreativce, ima pa v zadnjem času veliko konkurenčnih športov. Pred leti je bilo smučanje bolj priljubljeno, danes ljudje iščejo tudi druge oblike rekreacije. K tem dejstvu veliko prispevajo zimske razmere, razmere na slovenskih smučiščih ter mnoge druge značilnosti. Zaradi tega se ljudje ne odločajo več za smučanje tako množično kot nekoč, ampak pogledujejo tudi za drugimi športi, ki se jim zdijo boljša izbira iz takega ali drugačnega razloga. Danes je napredek in posledično spremembe moč opaziti tudi na tekmovalnem področju.

Smučanje ni edini način gibanja po snegu, vedno bolj priljubljeni postajajo tudi drugi načini gibanja po snežni površini. Slovenci smo tudi v teh novih prijemih gibanja po snegu dobro zastopani, tako na rekreacijskem kot tudi tekmovalnem področju. Očitno nam sneg in gibanje na snegu leži, ter se hitro oprimemo novih pogruntavščin. Rekreacija bo v prihodnje postala še bolj zaželena in iskana. Smučanje ima zato še veliko priložnosti za izboljšanje, predvsem v slovenskem prostoru. Smučarska kondicija ima priložnosti v samih danostih.


Ni komentarjev:

Objavite komentar