torek, 19. maj 2015

Bolezni srca in ožilja, resna težava

Bolezni srca in ožilja so resna težava Resna težava so bolezni srca in ožilja, ker lahko privedejo do najhujših posledic. Bolezni srca in ožilja preprečujemo na različne načine. Predvsem se je potrebno zavedati, kaj v prvi vrsti povzroča bolezni srca in ožilja. Za bolezni srca in ožilja je velikokrat kriv holesterol. To je voskasta snov, ki je tudi ključna sestavina živalske celice. Vsak holesterol ni krivec za bolezni srca in ožilja.



Ločimo dober in slab holesterol. Bolezni srca in ožilja so predvsem posledice slabega holesterola. Krvi tlak , ki zanaša nad optimalno vrednostjo je lahko vzrok za nastanek težav s srcem in ožiljem. Poleg tega lahko vzroki v boleznih srčnih zaklopk, koronarna obolenja, srčna kap, revmatične bolezni srca in mnogo drugega. Srce je organ, ki omogoča življenje. Preko srca se organizem oskrbuje s krvjo. Poleg tega v procesu delovanja srce kri bogati s kisikom. To se zgodi tako, da kri iz enega dela srca v drugega potuje preko pljuč. Za dobro delovanje srca je potrebno srce krepiti. Krepko srce pridobimo s pomočjo gibanja in povečane fizične aktivnosti. Na ta način srce deluje s povečano zmogljivostjo. Srce preko povečane aktivnosti odgovarja na povečane zahteve organov po boljši oskrbi s krvjo, ki je dodatno obogatena s kisikom. Na ta način organizem lahko zgotavlja boljšo moč ter izpolnjuje vse dane zahteve človeka.

Zato je priporočljivo gibane. Za dobro gibanje je dobrodošlo tudi vedenje o gibanju. Koristi predvsem gibanje, ki je prilagojeno sposobnostim in zahtevam. Sposobnosti so predvsem pri začetnikih skromne in omejene. Zato je potrebno tem razmeram prilagoditi vadbo. Vsako pretiravanje bolj škodi kot koristi. Človek se lahko preobremeni, kar lahko pomeni uvod v resne težave. S povečano vadbo nad primernostjo ne bo človek nič pridobil. Velko bolje je, da vztraja v zmerni aktivnosti, ki bolezni srca in ožilja lahko v veliki meri preprečuje.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/bolezni-srca-in-ozilja-lahko-preprecimo.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar