torek, 17. marec 2015

Pametna ura, za napredne

Pametna ura je pripomoček, ki so ga napredni uporabniki že zdavnaj osvojili. Napredni uporabniki se zavedajo zmožnosti, ki jih predstavlja pametna ura . V sodobnem času želimo biti ljudje na različne načine dobro informirani. Informiranost je danes vedno bolj nuja. Z informacijami si olajšamo življenje, omogoča pa nam tudi razgledanost in dobro podlago za mnoge dnevne odločitve. Pametna ura je izbira predvsem razgledanih uporabnikov. Zavedajo se, da lahko pametna ura prinaša mnogo koristi.



Koristi, ki jih pametna ura prinaša temeljijo na sami zasnovi ure in sposobnostih uporabnika za njihovo uporabo. Dobra in koristna uporaba se kaže v pridobivanju informacij, ki nam lahko prinesejo prihranek pri dnevnih opravilih, omogočajo opravljanje dnevnih opravil, ter nudijo mnoge druge koristi. Pametna ura nas lahko tudi motivira in uči. Motivacijo nam pametna ura daje pri raznih aktivnostih. Lastnosti teh aktivnosti so zelo različne, za izboljšanje pa je velikokrat potrebno vložiti energijo in trud. Meritev napredka nam omogočajo pametne ure. Z meritvijo napredka bomo motivirani, ne glede na rezultat meritve. Dobri rezultati nas nagradijo, manj dobri rezultati pa motivirajo k izboljšanju doseženega. Motivacija posameznika je zelo dobrodošla povsod, zato je pametna ura tudi praktična. Tako imamo motivacijo zagotovljeno na vsakem koraku oziroma takrat ko jo potrebujemo.

Pametna ura pa je največkrat sorazmerna s sposobnostjo lastnika. Med lastniki in potencialnimi kupci so velike razlike. V prednosti so predvsem mlajše generacije, ki jim tehnologija pametne ure ni tujke. Starejše generacije bodo pametne ure sprejele z nekaj odpora, predvsem to velja za tiste, ki niso seznanjeni s sodobno tehniko ali je ne uporabljajo. Mlajši bodo pri pametnih urah lahko tudi dobro izkoristili potencial. Pri izkoristku potenciala vseh naprav z imenom pametni, imamo uporabniki včasih težave. Velikokrat so težave predvsem v odporu, ki ga nudi nesposobnost soočenja z uporabo. Pametna ura je lahko koristen pripomoček pri zelo raznolikih vsakdanjih opravilih.

 http://www.bigbang.si/pametne-ure

Ni komentarjev:

Objavite komentar