sreda, 25. junij 2014

Zavarovalnica omogoča varnost

Zavarovalnica je organizacija, ki omogoča varnost družbe ter vseh dobrin družbe. Zavarovalna storitev sestoji iz vrste različnih kategorij. Zavarovalna polica nam skladno z v njej zapisanimi pogoji, nudi koristi z nastopom zavarovalnega primera.

Sleherna zavarovalnica svojo dejavnost temelji na osnovi zavarovanja premoženja. Govorimo o premoženju, ki ga določeno premoženje želi oseba zavarovati. Pomembnost in vrednost zavarovanja, ki ga zavarovalnica zavarovancu zavaruje izvira iz vrednosti dobrin ter njihovega zahtevnega pridobivanja. Pomisliti velja samo na vrednost nepremičnine, katere vrednost ni zgolj v njeni ceni na trgu ampak tudi v lastnost, kot je dom, varno zavetje doma in vrsto drugih vrednosti, ki jih je težko ovrednotiti na trgu. Predvsem je za posameznika nevarna izguba dobrine, kot je nepremičnina. Ogrožajo jo predvsem naravne in druge nesreče. Z izgubo uporabnih vrednosti stvari, kot je nepremičnina lastnik ne izgubi samo vrednosti, ampak veliko več. Zavarovalnica z zavarovanjem stvari, kot je nepremičnina omogoča zavarovancu nadomestitev škode, ki je nastala z naravno ali drugo nesrečo.
Zavarovalnica zavarovancu nadomestilo za nastalo škodo povrne na podlagi v zavarovalni pogodbi navedenih pogojev. V zgodovini človeštva je zavarovalnica nastala skladno z zavedanjem vrednosti dobrin. Prvi pisni viri v kateri se omenja zavarovalnica oziroma njena daljna predhodnica segajo v stari vek. Predhodnica današnje zavarovalnice je nastala na osnovi želje po zavarovanju karavan, ki so bile na poteh izpostavljene roparjem. V takratni obliki je zavarovalnica združila lastnike karavan, kateri so se dogovorili, da bodo vzajemno krili škodo vsakemu lastniku karavane iz njihovega kroga, v primeru roparskega napada. Postopoma se je zavarovalnica razvijala z širitvijo možnosti zavarovanja vse do današnjih oblik, ko je možno zavarovati večino dobrin posameznika.

Zavarovalniški produkti, ki jih zavarovalnica nudi potencialnemu sklenitelju zavarovanja so različna in raznovrstna. Prilagajajo se sodobnemu času in potrebam, ki jih narekuje razvoj. Zavarovalnica bo tudi v bodoče doživljala spremembe, katere bo narekoval prostor, čas in razvoj.

http://www.vzajemna.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar