četrtek, 6. marec 2014

Delo v zavarovalnici je lahko priložnost in izziv

Delo v zavarovalnici je delo, ki zahteva visoko motivirane, mlade, ambiciozne kadre, pa tudi izkušene strokovnjake, saj lahko le ti s seboj prinesejo dobrodošle izkušnje, pa tudi primere dobre prakse, ki so jo pridobili na kateremkoli drugem področju in ne nujno v zavarovalniških vodah. V zavarovalnici lahko najdete veliko različnih delovnih mest, za prav vsako izmed njih pa delodajalec pričakuje prav določena znanja, spretnosti in osebnostne lastnosti. Za delo v zavarovalnici mora imeti človek določene karakteristike, med katerimi so najbolj pomembne komunikativnost, zavzetost, urejenost, biti mora pošten, hkrati pa zelo dinamičen sodelavec, ki je pripravljen na doseganje visokih ciljev, saj bo le kot takšen med sodelavci dobro sprejet. Največ priložnosti je za zaposlitev na področju prodaje zavarovanj.

Opravljanje teh del je idealen začetek za gradnjo kariere v zavarovalništvu, saj zavarovalnice običajno prosta delovna mesta na odgovornejših položajih najprej ponudijo že obstoječim sodelavcem. Delo v zavarovalnici nikakor ni za vsakogar, je pa res, da zavarovalnice veliko vlagajo v izobraževanje svojih zaposlenih, saj se zahteve trga in produkti hitro spreminjajo. Če vas zanima delo v zavarovalnici je dovolj, da obiščete spletne strani nekaterih slovenskih zavarovalnic, kot zavarovalni zastopnik pa lahko z zavarovalnico sodelujete tudi kot samostojni podjetnik, kar pa vam vsekakor omogoča še več samostojnosti in prilagodljivosti pri delu, ki ga boste za njih opravljali. Glede same izobrazbe, ki jo zavarovalni zastopnik potrebuje v bistvu ni nekih omejitev, pomembno je le, da ima zavarovalni zastopnik opravljen izpit oziroma licenco, to je dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje teh poslov.

Tako ni nekega obveznega splošnega profila, kdo je lahko zavarovalni zastopnik, pomembno je le, da se zastopnik redno izobražuje o novih produktih in vedno znova išče nove priložnosti. Za delo v zavarovalnici je pomembna predvsem poštenost, saj si le tako lahko zagotovite uspeh pri prodaji.

http://www.mojazaposlitev.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar