torek, 18. marec 2014

Španija skozi turistična očala


Španija je evropska država, ki leži na Iberskem polotoku, ki spada med ene izmed najbolj raznolikih dežel na evropskem kontinentu. Za slovenske državljane je vstop v državo preprost, saj smo skupaj s Španijo v Evropski uniji, znotraj katere velja prost pretok ljudi. To pomeni, da za vstop zadošča že osebni dokument ali pa potni list. To velja tako za otroke kot za odrasle. Uraden jezik, ki ga ima Španija zapisanega v ustavi, je španščina. Opozorita pa velja, da Španci niso dobri govorci tujih jezikov.

Celo v gostinski ponudbi boste lahko sredi Barcelone naleteli na težave pri komunikaciji, če ne znate niti besedice po špansko. Zato je priporočljivo, če vas zanima Španija, da se pred obiskov naučiti nekaj ključnih fraz, ki jih boste potrebovali za sporazumevanje: naročanje hrane in pijače, napotke za usmerjanje na ulici in podobno. V bolj turističnih predelih pa boste lahko naleteli tudi na ljudi, ki bodo znali angleško, italijansko ali nemško. Kar se zdravstvenih storitev teči, je Španija vključena v sistem, ki ga krije slovensko zavarovanje za tujino. Nekoliko bolj varno se boste počutili, če zraven tega sklenete še kakšno dodatno zdravstveno asistenco. Španija pa na žalost ni najbolj varna država, kar se tatvin tiče. Predvsem glavna turistična mesta, kot sta Madrid in Barcelona, so polna uličnih tatičev, ki znajo hitro izbrati pravo priložnost, da vam sunejo denarnico ali vredne predmete. Zato je zelo pomembno, da teh ne nosite v nahrbtniku, saj niti začutili ne boste, pa bo nahrbtnik že odprt in pregledan.

Dokumente in večje vsote denarje raje pustite v sefu ali pa v hotelski sobi. Španija sicer ni nevarna država, kar se osebne varnosti tiče, vsekakor pa je pomembno, da se pozanimate, kateri mestni predeli niso primerna za turiste, kar pa tako ali tako velja za vsa večja mesta po sveta. Španija je polna prijaznih ljudi in doživetij, ne zamudite jih!

Preberite več informacij o Španiji.

četrtek, 6. marec 2014

Delo v zavarovalnici je lahko priložnost in izziv

Delo v zavarovalnici je delo, ki zahteva visoko motivirane, mlade, ambiciozne kadre, pa tudi izkušene strokovnjake, saj lahko le ti s seboj prinesejo dobrodošle izkušnje, pa tudi primere dobre prakse, ki so jo pridobili na kateremkoli drugem področju in ne nujno v zavarovalniških vodah. V zavarovalnici lahko najdete veliko različnih delovnih mest, za prav vsako izmed njih pa delodajalec pričakuje prav določena znanja, spretnosti in osebnostne lastnosti. Za delo v zavarovalnici mora imeti človek določene karakteristike, med katerimi so najbolj pomembne komunikativnost, zavzetost, urejenost, biti mora pošten, hkrati pa zelo dinamičen sodelavec, ki je pripravljen na doseganje visokih ciljev, saj bo le kot takšen med sodelavci dobro sprejet. Največ priložnosti je za zaposlitev na področju prodaje zavarovanj.

Opravljanje teh del je idealen začetek za gradnjo kariere v zavarovalništvu, saj zavarovalnice običajno prosta delovna mesta na odgovornejših položajih najprej ponudijo že obstoječim sodelavcem. Delo v zavarovalnici nikakor ni za vsakogar, je pa res, da zavarovalnice veliko vlagajo v izobraževanje svojih zaposlenih, saj se zahteve trga in produkti hitro spreminjajo. Če vas zanima delo v zavarovalnici je dovolj, da obiščete spletne strani nekaterih slovenskih zavarovalnic, kot zavarovalni zastopnik pa lahko z zavarovalnico sodelujete tudi kot samostojni podjetnik, kar pa vam vsekakor omogoča še več samostojnosti in prilagodljivosti pri delu, ki ga boste za njih opravljali. Glede same izobrazbe, ki jo zavarovalni zastopnik potrebuje v bistvu ni nekih omejitev, pomembno je le, da ima zavarovalni zastopnik opravljen izpit oziroma licenco, to je dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje teh poslov.

Tako ni nekega obveznega splošnega profila, kdo je lahko zavarovalni zastopnik, pomembno je le, da se zastopnik redno izobražuje o novih produktih in vedno znova išče nove priložnosti. Za delo v zavarovalnici je pomembna predvsem poštenost, saj si le tako lahko zagotovite uspeh pri prodaji.

http://www.mojazaposlitev.si/

Zakaj na dopust v all inclusive hotel

Če imate slabe izkušnje s turistično ponudbo po kampih in apartmajih, potem je letos čas, da preizkusite all inclusive hotel. Privoščite si najbolj popolno obliko razvajanja, ki jo lahko dobite za preživljanje svojega težko pričakovanega dopusta. Bodite previdni in si čim prej rezervirajte all inclusive hotel, da ne boste sredi sezone naleteli na polne kapacitete. Vsak all inclusive hotel, ki si zasluži to ime, je s svojimi storitvami zasnovan na takšen način, da se gostom ni potrebno premakniti nikamor drugam iz neposredne bližine hotela. To je velika prednost za vse tiste, ki imajo omejen čas na dopustu.

V primeru, da vam ne uspe dobiti neprekinjen dopust za več kot nekaj dni, potem je all inclusive hotel odlična rešitev, saj ne boste zapravljali časa za nič drugega kot to, da se boste imeli odlično. Zakaj je to tako in na kakšen način je to mogoče? V osnovi je all inclusive hotel zasnovan na tak način, da se v njem in njegovi neposredni bližini nahajajo vse potrebne kapacitete za servisiranje vseh želja svojih gostov. Če si želite masažo v wellness centru, potem jo boste dobili takoj in to v samem hotelu ali čisto blizu njega. Če si zaželite nakupovati draga ličila priznanih znamk, lahko to naredite neposredno v hotelu ali povsem blizu njega. Popoln all inclusive hotel vam omogoča, da svoj kratek čas za dopust preživite tako, da nobena minuta ne gre v nič. Tudi trije dnevi so dovolj, da vam all inclusive hotel povrne večji del izgubljene energije. 

Običajno je all inclusive hotel nekoliko dražji od drugih, vendar pa je kakovost in raven storitev neprimerljivo višja. Včasih se moramo ljudje za svoj trud tudi nagraditi. Zato, ker si to zaslužimo, pa tudi zato, ker si bomo s tem povrnili izgubljeno energijo in veliko bolje zakorakali v nov delavni cikel, ki bo še bolj uspešen kot pretekli.