torek, 8. marec 2011

Kako preprečiti vlom skozi vhodna vrata?

Veliko ljudi se sprašuje ali obstaja tista prava zaščita proti vlomu v hišo? Kakšna vhodna vrata naj torej zberemo, da bomo preprečili vstop nepridipravom v hišo? Predvsem je pomembno, da izberemo vhodna vrata z več točkovnim zapiranjem, kar nam zagotavlja vrata manj prehodna in manj občutljiva na vlome. Poznamo različne tipe vhodnih vrat, ki nam zagotavljajo različno varnost v primerjavi s pametjo vlomilcev. Na spletnih forumih je zaslediti mnenja, da je eden bolj varnih sistemov sistem pet točkovnega zaklepanja, s klasičnim ali elektronskim odpiranjem in zapiranjem. Tako lahko vrata odpiramo tudi s pomočjo daljinca ali s pomočjo prstnega odtisa.

Vhodna vrata so lahko aluminijasta, lahko so lesena ali pa iz PVC, vsa so približno enako varna vendar, pa so med temi najdražja aluminijasta vhodna vrata. Za dodatno zaščito poskrbimo z okovjem, tako je poleg vrat pomembno, da kupimo tudi pravilno okovje, ki nam bo zagotavljalo varnost pred nepridipravi. Obstajajo, tudi vhodna vrata brez kljuke, kjer je potrebno, biti pozoren, da se ne zaklenemo ven. Obstajajo sistemi, ki se jih s pravilnim pritiskom, da normalno odpreti tudi od zunaj, brez ključa, nekateri pa pred hišo skrijejo ključ, če bi se pomotoma zaklenili pred hišo. Pri skrivanju ključa pred hiš bodite pozorni, da ne boste skrili ključa tako, da bo vlomilcu še lažje.

Okna = problem, zakaj?

Po drugi strani pa bodite pozorni, da poleg neprebojnih super neprehodnih vrat ne boste postavili okna, ker vlomilec se potem ne bo ukvarjal z vrati ampak zgolj z oknom, ki je veliko bolj prehodno in predstavlja lažjo pot za vlom. Ena izmed najbolj ranljivih stvari za vlom je vsekakor strešno okno, ki je praviloma težko dostopno, vendar pa pazite vsi tisti, ki imate strešno okno na takem mestu, ki bi bilo lahko dostopno vlomilcem. Več informacij o vhodnih vratih si lahko preberete tukaj.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar