torek, 8. marec 2011

Kako izbrati najboljša PVC okna?

Pri gradnji hiše ali obnove nepremičnine se v enem trenutku soočimo z dvema vprašanjema, kakšen tip oken izbrati, ali naj bodo to lesena ali PVC okna ali aluminij okna, ter na drugi strani se soočimo z vprašanjem toplotnih izgub in zadostnega vira svetlobe. Kako izbrati prava okna za novogradnjo ali obnovo? Predvsem pa je ta objava namenjena soočanje z glavnimi vprašaji, ki se vam pojavljajo med nakupom, torej kakšne so prednosti, cena in katera so najboljša PVC okna. Soočiti moramo prednosti in slabosti posameznih proizvajalcev in  ponudnikov oken. Kakšen tip oken pravzaprav poznamo?

Na tržišču lahko kupimo različne tipe oken, tako lahko kupimo klasična lesena okna, kjer bomo dobili najboljšo zračnost, vendar zaradi tega nekoliko manjšo toplotno izolativnost okenskega okvirja. Drugi tip oken so okna narejena iz aluminija, kjer pridobimo trdnost v okvirju vendar pa je aluminij prevodnik toplote tako, da preko okvirja izgubljamo veliko količino toplote. Proizvajalci so to slabost rešili, tako, da so ločili zunanjo in notranjo stran okna in je tako zunanji del okna narejen iz aluminija notranji pa iz plastike ali lesa, vmes pa imamo posebno izolativno snov, ki preprečuje uhajanje toplote. Ena izmed najbolj enostavnih izbir in najboljša izbira so verjetno PVC okna, kjer je njihova prednost nižja cena, nizki stroški vzdrževanje, visoka stopnja toplotne in zvočne izolativnosti.

Okna že od 120 EUR

Večin slovenskih proizvajalcev PVC oken uporablja REHAU profile, ki jih dodatno utrdijo z aluminijem, kar pomeni, da tudi večja okna ohranijo strukturno stabilnost. Cena PVC okna se v povprečju giblje med 120,00 EUR in 180,0 EUR za okno 100 x 100 cm, ki je eno najbolj  prodajnih oken za opremljanje novogradnje in pri obnovi. Seveda v primeru, da se lotite obnove razmislite ali boste rajši obzidali nova okna ali okna prilagodili širini in višini obstoječe okenske odprtine. Več informacij o PVC oknih prejmete tukaj.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar