nedelja, 17. november 2019

Moderne spalnice niso več le prostor za počitek


Če je spalnica včasih veljala za prostor, kjer se je predvsem spalo in odlagalo kakšno garderobo, je dandanes ta prostor dobiva večjo vlogo. Nekatere moderno pohištvo za spalnico spominjajo celo na dnevne pa tudi delovne sobe. Osnovni namen pa je vsekakor ostal; osrednjo vlogo ima še vedno ležišče, ki je lahko nekoliko širše. Poleg njega je pomembna tudi postavitev omar, ki so v zadnjem času nižje, kot smo jih bili navajeni v preteklosti.

Če kupujete popolnoma novo spalnico ali pa je nameravate vsaj delno ali v celoti prenoviti, je pred nakupom ali naročilom po meri najbolje, da si pogledate, kaj je v trendu oziroma nekaj vnaprej narejenih spalnic. S pomočjo tega lahko pridete do izjemno dobrih in tudi drugačnih zamisli oziroma idej.

Moderne spalnice


Ne pozabite na barve v spalnici

Moderne spalnice dajejo veliko vlogo oziroma pomen tudi barvam, v katere so odete stene. Strokovnjaki priporočajo uporabo pastelnih barv. Nekateri še vedno najraje prisegajo na belo barvo, ki v resnici paše v vsak prostor in take je primerna tudi za spalnega.

Med bolj priljubljenimi barvnimi odtenki so še svetlo modra, svetlo zelena, svetlo oranžna in svetlo vijolična. Vsak odtenek se ponaša s svojimi specifičnimi lastnostmi. Pozanimajte se, kaj je značilno za vsakega in se odločite na podlagi tega.

Komode in lepotilne mize

Poleg omar, izjemno priljubljene so večje drsne omare, moderne spalnice zahtevajo tudi komode, nazaj v modo pa prihajajo tudi lepotilne mize, ki so bile nekoč v takih prostorih zelo zaželene in tudi uporabne.

Veliko predlog, kako naj moderne spalnice izgledajo, dobivamo tudi iz tujine. Proizvajalci radi pogledajo izven naših meja in kaj hitro kakšen svetovni trend za pohištvo prinesejo k nam oziroma v svoj način izdelovanja pohištva. Pri nas in tudi v svetu je v zadnjem času značilno, da se v ospredje torej vrača vrsta pohištva, ki se je uporabljala nekoč; lepotilne mize smo, na primer, že omenili.

Poskrbite za primerno razsvetljavo v spalnici

Moderne spalnice velik poudarek dajejo tudi na razsvetljavo. Poleg osrednje razsvetljave morate poskrbeti še za kakšno dodatno, ki jo lahko v obliki simpatične lučke postavite tik ob postelji oziroma na nočno omarico.

V zadnjem času je še posebej popularna LED razsvetljava, ki se uporablja tudi v spalnih sobah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar