petek, 9. marec 2018

Izpit za avto opravimo odgovorno

Izpit za avto je odgovorna naloga v celotnem procesu. Predvsem izpit za avto ni zgolj pridobitev vozniškega dovoljenja oziroma pravice do vožnje osebnega avtomobila. Izbrana avto šola mora predvsem kandidata naučiti vožnje v pravem pomenu besede.

Naučiti se voziti dobesedno

Učenje vožnje z namenom pridobiti izpit za avto je od primera do primera različno. Na to najbolj nazorno kažejo afere, ki so pred časom odjeknile ter dodobra pretresle področje učenja vožnje. Izkazalo se je, da je mogoče izpit za avto opraviti na različne načine. Žal tudi take, na katere ni nihče posebej ponosen.
Do danes se je marsikaj spremenilo, izpit za avto je postopoma postal bolj kakovosten, zaradi več nadzora.

Izpit za avto


Neprimernih in kaznivih praks se moder kandidat na široko izogiba. Izpit za avto ni zgolj potrdilo, ampak pridobivanje znanj in izkušenj potrebnih za varno vožnjo. Za varno vožnjo pa smo zainteresirani čisto vsi udeleženci v prometu.

Vsi si namreč želimo varno prispeti na cilj potovanja. Zato pa nas mora izpit za avto naučiti teorije in prakse do te mere, da bomo sposobni sami in posledično vsi udeleženci v prometu varno prispeti na cilj v vseh različnih primerih in situacijah.

Zato velja med ponudbami na trgu izbrati tisto avtošolo, ki nam nudi najboljše teoretično in praktično znanje. Kako pomembno je pridobiti najboljše možno teoretično in praktično znanje poznamo iz drugih področji. Ter tudi, kako težko je izbrati najboljšo ponudbo. V tem pogledu izpit za avto ni nobena posebnost in izjema. Med vsemi ponudbami izberemo tisto, ki nam najbolj ustreza našim ocenam ter cenjenim in spoštovanim referencami. Naše ocene so lahko zgolj občutki, vendar imajo svoje razloge in tudi položene temelje. Tuje reference izbiramo podobno kot prijatelje. Najboljše med najboljšimi, zato jih tudi cenimo in spoštujemo. Na tej osnovi si bomo tudi pridobili zdelo dobro tuje mnenje o tem, katera ponudba je najboljša. Pridobljeno dobro vozniško znanje je več kot zgolj pridobiti izpit za avto.

četrtek, 1. marec 2018

Kreatin, prehrana športnikov

Kreatin je priljubljena prehrana športnikov, atletov, rekreativcev in drugih oseb. Na tržišču je kreatin prisoten od devetdesetih let dvajsetega stoletja, prve raziskave kreatina pa so stare skoraj stoletje. V tem času je postal eno najpriljubljenejših prehranskih dopolnil. Po njem posegajo profesionalni športniki, rekreativci, atleti, bodybulderji ter razni drugi uporabnik. Običajno se uživa šest do dvanajst tednov, čemu sledi enako časovno obdobje premora.

Kreatin je odgovoren za transport visoko energijskih molekul v mišice

Povečana gibalna aktivnost potrebuje kreatin v večjih količinah. Prehranska dopolnila so potrebna, ko vnos s klasično prehrano ni ustrezen. Zaradi neustreznih količin se lahko porajajo številne težave. Prav tako pa je lahko težava izbrati kreatin. Ponudnikov in blagovnih znamk na trgu je veliko, posledično se veliko ljudi pri takšni ponudbi zmede. Največ težav imajo rekreativci začetniki, ki bi želeli hitro napredovati in dosegati cilje hitreje. Profesionalni športniki imajo načeloma manj težav, saj za ustrezen kreatin kot hrano in pijačo skrbijo strokovnjaki.

Kreatin 1 kilogram
Kreatin je najbolj znanstveno raziskan prehranski dodatek


Navodila za uživanje kreatina za povečanje mišične mase

  • Uživa se ga na dva načina, z začetnim obdobjem polnjenja ter brez tega obdobja. 
  • Začetno obdobje polnjenja traja od tri dni do en teden. 
  • V tem obdobju je priporočljiva količina tretjina grama na kilogram telesne teže. 
  • Tako odmerjen kreatin se nadalje razdeli na štiri do pet enakih odmerkov. 
  • Po preteku treh do sedem dni se dnevna doza zmanjša na količino tri do pet gramov dnevno.
Druga metoda predvideva tri do pet gramov dnevno. S to metodo se doseže maksimalno količino kreatina počasi in postopoma, časovno v približno mesecu dni. Izbira metode je odvisna od več dejavnikov. Nekateri se želijo izogniti presnovnim težavam ter neizkoriščenemu kreatinu, zato izberejo počasno in postopno metodo. Načeloma je učinkovitejša metoda predhodnega polnjenja. Izbira je vsekakor svobodna, vsak mora zase najti najboljšo metodo. Prav tako mora vsak ugotoviti sebi najprimernejši čas uživanja. Načeloma je najboljši čas za kreatin po vadbi, v času ko se uživa tudi regeneracijski napitek.

Kreatin po super ceni naročite v FlexShopu.