petek, 25. avgust 2017

Internet oskrbuje in vsebuje različna omrežja

Internet oskrbuje in vsebuje različna omrežja.

Internet vsebuje in oskrbuje elektronsko pošto, video igre, internet telefonijo, mobilna omrežja, svetovni splet ter aplikacije. V Sloveniji se je začel splet začel uveljavljat v devetdesetih letih, desetletje kasneje je začela nastajati osnova za današnjo podobo. Današnja podoba spleta praktično nima nobene zveze z preteklostjo, saj so praksa, načini uporabe in druge vsebine nekaj povsem drugega. Dostop do spleta je danes v trenutku, pred dvema desetletjema se je v mnogih krajih čakalo veliko več časa zgolj za dostop do spleta. Poglavitni vzrok je bila slaba tehnična podpora glede na število zainteresiranih uporabnikov. Spletnih vsebin v slovenskem jeziku je bilo za vzorec, poglavitni vir informacij so bile tuje spletne strani. Mnoge takrat najbolj znane spletne strani so danes pozabljene, pomnijo jih predvsem takrat na internetu aktivne generacije ali posamezniki. Danes Slovenska gospodinjstva množično uporabljajo internet, tri četrtine oseb starih od šestnajst do štiriinsedemdeset let redno uporablja internet. Štiriinšestdeset odstotkov pa uporablja internet vsak dan ali skoraj vsak dan. Najbolj množično internet uporablja populacija stara med petintrideset in štiriinštirideset let. Starejše generacije ga uporabljajo manj pogosto. Med populacijo staro med petinštirideset in štiriinpetdeset let je oseminsedemdeset odstotkov uporabnikov, nekaj več kot polovica uporabnikov starih od petinpetdeset in štiriinšestdeset let ter manj kot tretjina uporabnikov starih med petinšestdeset in štiriinsedemdeset let. Na internet pristopajo najmlajše generacije v največjem številu preko pametnih telefonov, populacija med petindvajset in štiriintrideset večinoma preko prenosnega računalnika, populacija med petintrideset in štiriinštirideset let pa večinoma preko preko tabličnega računalnika. Nekoč množičen namizni računalnik je danes na tretjem mestu po priljubljenosti za pametnim telefonom in prenosnim računalnikom. Z njim na internet najbolj množično dostopa populacija stara med petintrideset in štiriinštirideset let.

Internet je v dveh desetletjih doživel velike spremembe, predvsem je za današnje čase značilen bistveno bolj enostaven dostop ter neprimerno večja ponudba spletnih vsebin. Našo ponudbo lahko preverite na https://www.t-2.net/paketi.

Uporaba interneta se povečuje

četrtek, 17. avgust 2017

Komet kopalke, dobra odločitev

Komet kopalke so vedno dobra izbira, ki temelji na dolgoletni tradicionalni kakovosti. Podjetje Komet obstaja že več kot pol stoletja, proizvodni program so tudi kopalke. Komet poleg kopalk proizvaja žensko in moško spodnje perilo, moške pižame ter ženski spalni program. V začetku je bila med izdelki tudi otroška konfekcija za prihodnost pa načrtujejo številne novosti. Izbrati prave Komet kopalke pomeni predvsem zavedati se svojih želja ter zahtev. Vsaka oseba ima postavo z individualnimi lastnostmi, ki jih lahko v javnosti kaže na različne načine. Nekaterim so kopalke Komet zgolj oblačilo za poletne dni ter plavalne aktivnosti, bolj zahtevni pa želijo tudi točno določen estetski učinek. Tudi v primeru zahtev po oblačilu za poletne dni velja razmisliti o različnih vrstah oziroma krojih ter drugih tehničnih lastnostih, ki vplivajo na uporabniško izkušnjo. Kroj moških Komet kopalke je lahko slip ali bokser, ženske kopalke so lahko eno delne ali dvodelne, lahko imajo razne dodatke, ki pomagajo optično popraviti točno določene lastnosti. Enodelne ženske kopalke Komet so izdelane iz enega kosa blaga, trebušni del je prekrit. Dvodelne kopalke so za razliko sestavljene iz spodnjega in zgornjega dela. Osnova za izbiro je kroj, saj v največji meri vpliva na prileganje postavi ter uspešnost optične korekcije za tiste, ki si to želijo. Boke je mogoče poudariti z izbiro močnejših barv in vzorcev v višini bokov. Zožimo pa jih lahko z izbiro modela v temnejši barvi spodnjega dela ter svetlejšim zgornjim delom. Močnejša stegna se lahko optično popravijo tako, da izberemo kopalke, ki stegna objamejo z nožnim izrezom kopalk na mestu nožnega pregiba. Manjše prsi je mogoče optično popraviti z modeli, ki imajo podložene penaste košarice ter raznimi drugimi modeli s podobnimi dodatki in učinki, s tiskom močnejših barv, naborki in podobnimi poudarki na prsnem delu. Komet kopalke so pestra paleta izbire za kupce ženskega in moškega spola.

https://www.nama.si/oddelki/perilo/zanjo/kopalke

Komet dvodelne kopalke

sreda, 16. avgust 2017

Petrol zaposlitev, klasične in dolgoročne priložnosti

Zaposlitev v podjetju Petrol je priložnost za kandidate, ki iščejo klasične kot dolgoročne priložnosti. Zaposlitev v Petrolu je v prvi vrsti priložnost za vse, ki imajo sposobnost poiskati trajne rešitve za področje energetike ter trgovine. Petrol je delniška družba, ki trguje z energenti ter blagom za široko potrošnjo. V Sloveniji je več kot polovica bencinskih servisov Petrolovih, ponudbo bencinskih servisov dopolnjujejo številne avtopralnice, bari, hitri servisi ter avto mehanične in vulkanizerske delavnice. Zaposlitev je zato za priložnost delovanja na področju trgovanja z naftnimi derivati, trgovanja z blagom za široko porabo ter storitvami, na področju plinske in električne energije ter področju ekološke dejavnosti. Trgovanje z naftnimi proizvodi je osrednja poslovna dejavnost ter nudi največ priložnosti za zaposlitev v Petrolu. Področje trgovanja z naftnimi proizvodi prinese približno osemdeset odstotkov prihodkov brez trošarin. V mnogih primerih je zaposlitev v Petrolu na področju trgovanja z naftnimi proizvodi združena z trgovanjem z blagom za široko uporabo in storitvami. Področje trgovanja z blagom za široko porabo in storitvami predstavlja manj kot dvajset odstotkov celotnih čistih prihodkov brez trošarin. Dolgoročno zanimiva zaposlitev v Petrolu je področje plinske energije. Na področje plinske energije je dolgoročno zanimiva alternativa klasičnim virom ogrevanja, Petrol ima na tem področju skoraj dve desetletji izkušenj. Sestavni del Petrolove oskrbe z energenti je gradnja omrežji, distribucija in trženje plina. Podobno zanimiva Zaposlitev v Petrolu je področje električne energije, z njo je Petrol obogatil ponudbo energentov. Ekološki projekti so področje, ki vključuje izgradnjo in upravljanje naprav za čiščenje komunalnih odpadnih voda. Po vsebini in načinu delovanja je področje ekološki projekti povsem skladno z energetiko. Področji delovanja je veliko, kandidat se lahko odloči za prijavo preko spletnega obrazca. Z izpolnjenimi polji in ocenitvijo kompetenc omogoča podjetju Petrol pridobiti podatke, preko katerih bo lahko za kandidata našlo najbolj ustrezno delovno mesto. Zaposlitev v firmi Petrol predstavlja nabor številnih poklicev, ki jih uvrščamo v skupino poklici prihodnosti.

Zaposlitev - Petrol d.d.

ponedeljek, 14. avgust 2017

Ležišča so pametna naložba

Ležišča je pametna naložba vsakega uporabnika. Ležišča v prvi vrsti omogočajo hitro izplačilo naložbe. Učinkovitost naložbe lahko tudi preprosto izračunamo, potrebujemo zgolj znanje osnovnošolske matematike. Naložbo ovrednotimo z številom uporab v ustrezni enoti. Ko na enak način ovrednotimo alternativne naložbe, spoznamo kako dobra naložba so ležišča. Dodatno so učinki naložbe v ležišča neposredni za investitorja ter lahko dolgotrajni ali dolgotrajnejši. Takšna dejstva najbolj koristjo, ko izbiramo ležišča višjega cenovnega razreda. Z enako naložbo bi lahko kupili marsikaj drugega, zato temu primerno kolebamo med eno in drugo možnostjo ali več različnimi možnostmi. Ležišča so brez dvoma tiste naložbe, ki imajo prioriteto oziroma bi morale imeti prioriteto. Zdravje je dobrina, ki ni stalnica ter tudi ni naprodaj. Lahko pa investiramo v boljše zdravje in podaljšanj vitalnosti v poznih letih. Na nakup najbolj optimalnega ležišča vpliva predvsem naše telo ter naše spalne navade. Problemi s hrbtenico zahtevajo naložbo v ortopedska ležišča, spalne navade pa zahtevajo predvsem premislek o trdoti ležišča. Spanje na trebuhu pomeni, da človekova teža pritiska na tako ležišče kot tudi nekatere organe. Pretrdo ležišče lahko ustvari pretirano in posledično bolj ali manj za organe škodljivo silo. Zato je v takem primeru smiselno izbrati mehkejše ležišče. Ravno nasprotno trdoto ležišča pa zahteva položaj spanja na hrbtu. V tem primeru mora imeti telo čim večjo podporo. Poglavje zase je spanje na boku. Poleg samega ležišča pa je smiselno naložbo razširiti v spalnico oziroma prostor namenjen spanju. Pri tem višina naložbe ni nujno visok učinek naložbe, dosežemo ga tudi z preureditvijo naložbe. Namesto prestižnega pohištva ali velikega števila kosov pohištva lahko izberemo cenovno ugodnejšega ali manjše število kosov pohištva ter z razliko izberemo klimatsko napravo. Optimalna temperatura in vlaga v prostoru sta višja učinka naložbe, kot več prostora za obleke in druge stvari. Ležišča so napredovala, s tem ima vsak večjo možnosti osebno primerne izbire.

Nakup udobnega ležišča

četrtek, 3. avgust 2017

Razvajanje v dvoje, aktivni ali sproščujoč počitek

Razvajanje v dvoje je prijeten, bolj ali manj aktivni počitek na Rogli. Aktivno razvajanje v dvoje je namenjeno predvsem tisti, ki so aktivni rekreativci ali športniki. Prednost zanje je vrhunska oskrba pred ali po športni aktivnosti. Masaže, plavanje v bazenu, savne ter razne druge storitve wellness centra nudijo posebno razvajanje v dvoje za aktivne. Aktivnosti na prostem so naravnane na letni čas. V zimski sezoni tri do štiri mesece vlada zimsko vzdušje, izkoristiti ga velja za smučanje, deskanje, tek na smučeh, izlete v zasneženo pokrajino ter razne druge zimske aktivnosti. Ko skopni sneg se ponudijo priložnosti za številne poletne aktivnosti na prostem. Pohorje lahko z izhodiščem na Rogli odkrivamo s kolesom ali peš, poti so označene, možno je najeti vodiča. Poti so speljane tako, da je mogoče izkusiti peš ali na kolesu naravne in kulturne znamenitosti v okolici. Poletje tisoč petsto metrov nad morjem je razvajanje v dvoje že zaradi bistveno nižjih temperatur v primerjavi z dolino. Rogla je ima odlično povezavo, kar pomeni hitro in udobno potovanje. Zato je na ta način razvajanje v dvoje tudi dostopno. Iz vroče doline se preko sodobne avtoceste v hipu znajdemo na planoti s temperaturami okrog dvajset stopinj Celzija ter s kisikom bogato ozračje. Mnogim je že zgolj biti na Rogli razvajanje v dvoje, kar je zgolj potrdilo doživetega priznanega zdravilnega učinka. Na njem temelji dejavnost zdraviliškega turizma, ki je posebno ugoden za bolnike z pljučnimi boleznimi in težavami z dihali. Planota aktivnim nudi pestro ponudbo najrazličnejših športov, kot so kolesarjenje, pohodništvo, raziskovanje kulturnih in naravnih znamenitosti ter številne druge možnosti. Športna dvorana je možnost za aktivno preživet prosti čas v primeru neugodnih vremenskih razmer ali v primeru specifičnih želja. Možno pa je razvajanje v dvoje doživeti bistveno bolj ležerno in sproščujoče. Omenjeni wellness center je odlična iztočnica, doživetje je mogoče nadgraditi z kulinaričnim razvajanjem ter na številne druge načine. Na Rogli obstajata dva wellness centra : Planja in Natura. V wellnes centru Planja razvajanje lahko začnemo z aktivnim plavanjem v bazenu, razvajanjem v savnah, z masažami, negami ter drugimi storitvami wellness centra. Wellnes center Natura slovi po pristni povezanosti z naravo, iz nje črpa navdih. Kaže se v izvedbi centra, za katerega so značilni svetle barve, vonj in toplina lesa. Izjemno naravno okolje je vključeno tudi v številne storitve wellness centra. Parna savna učinke bogati z pohorskimi zelišči, panoramska savna ponuja pogled na Kamniško Savinjske Alpe, obloga črne magme ima prijeten vonj po borovih iglic. Poleg naštetih posebnosti, pa so na voljo tudi klasične wellness storitve. Poleg parne je mogoče tudi razvajanje v dvoje v finski savni in infrardeči savni. Dotik narave je ponudba masaž v wellness centru. Najbolj priljubljena je hišna masaža Dotik nature, pri kateri gre za preplet masažnih tehnik z dodanimi snopki zdravilnih zelišč. Gorska masaža stopal je priporočljiva za pohodnike, kolesarje, smučarje ter druge aktivne obiskovalce. Aktivno razvajanje v dvoje v izbrani aktivnosti na prostem se lahko zaključi z masažo za rekreativce ali wellness masažo. Ljubezen gre skozi želodec, zato je za dobro razvajanje v dvoje koristno razvajanje z okusi iz kuhinje. Gurmani ne bodo izpustili priložnost za okušanje tipične pohorske kuhinje. Kuharski mojstri na Rogli so znani po svojem združevanju tradicije s sodobnimi načeli priprave hrane. Blagovna znamka Okusi Rogle združuje in ohranja kulinarični tradicijo pohorske planote. Ponudba temelji na lokalno pridelanih živilskih in kmetijskih proizvodov. Ena izmed stvari, ki jih gurmansko razvajanje v dvoje ne sem zamuditi je pohorski lonec. Ne gre pa zamuditi tudi drugih dobrot kot so pohorska bunka, gobova juha, pohorski furež, pečena pohorska jagnjetina, pohorski pečeni štruklji ter številne druge dobrote. Razvajanje v dvoje je priložnost za aktivni ali bolj sproščujoč obisk Rogle.

https://www.rogla.eu/si/

Razvajanje v dvoje na Rogli

sreda, 2. avgust 2017

Dodatno zdravstveno zavarovanje je celostna pomoč

Dodatno zdravstveno zavarovanje je takojšnje zdravljenje poškodb ali bolezni. Sodoben čas zaznamuje naglica in hitenje, v istem času želimo iz dneva v dan opraviti več, bolje in hitreje. Takemu tempu življenja primerno je dodatno zdravstveno zavarovanje. Enako se za nas zdravnik specialist ter vse drugo zdravstveno osebje potrudi, da smo v najkrajšem možnem času spet sposobni opravljati svoje dnevne aktivnosti ter uživati kakovostno življenje. Sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje nas tudi nauči bolje skrbeti za svoje zdravje. Ker smo takoj oskrbljeni na najboljši možni način, s tem pridobimo tudi številne izkušnje ter najboljše nasvete s strani zdravnikov specialistov ter drugega zdravstvenega osebja. Boljše zdravje, preprečevanje bolezni, preventiva pred poškodbami in drugimi težavami je od takšnih strokovnih nasvetov zelo odvisno. Zdravniki specialisti so osebe, ki so se za določeno področje dodatno izobraževali in izpopolnjevali. Zato nam sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje omogoča pridobivati izkušnje z njihovim zdravljenjem. Številne drobne napake počnemo iz dneva v dan, tega se velikokrat niti ne zavedamo, predvsem se ne zavedamo njihovega vpliva na naše zdravje ter zdravstveno stanje. Poleg nasvetov je sama strokovna pomoč, ki jo dodatno zdravstveno zavarovanje omogoča, porok za boljše zdravstveno stanje ter podaljšanje naših življenjskih sposobnosti. Človeški organizem je zelo kompleksen ter potrebuje za ohranjanje funkcionalnosti več kot strokoven pristop. Dodatno zdravstveno zavarovanje nam preko zdravnikov specialistov omogoča, da se poleg strokovnosti uvede komponenta temu primerih izkušenj. Človeški organizem je pri vsakem človeku drugačen in individualen, zato so teorija velikokrat ni dovolj za uspešno in učinkovito zdravljenje. Izkušnje pri spoznavanju individualnih posebnosti zelo koristijo za učinkovito in uspešno zdravljenje. Razlike v primerjavi z našimi vrstniki ali povprečno primerljivo populacijo so lahko majhne, vendar odločilne za uspešno diagnozo, določitev najbolj primernih postopkov zdravljenja ter posledično hitro in učinkovito odpravo nastalih težav. Dodatno zdravstveno zavarovanje je hitra in učinkovita pomoč, ko jo najbolj potrebujemo za popolno okrevanje. Oglejte si ponudbo WIZ zavarovanj.

Dodatno zdravstveno zavarovanje

torek, 1. avgust 2017

Celulit, nezaželena estetska napaka

Celulit je nezaželena estetska napaka številnih oseb. V sodobnem času je celulit domena tudi vedno mlajših generacij, vzrok so poslabšane prehranjevalne navade, skromne gibalne aktivnosti ter številni drugi vzroki. V vsakem primeru pa lahko celulit lahko odpravimo že zelo zgodaj, če smo dosledni in pripravljeni storiti vse za njegovo odpravo. Osnovni problem je v zaznavanju, ki je bolj očitna in intenzivna v toplejših delih leta. Pozimi je celulit lažje skriti pod oblačili in obutvijo. Poleti je situacija postavljena na glavo, na žalost pa tudi učinkovitost. Pozimi imamo več priložnosti, da celulit učinkovito bistveno odpravimo. Najbolj očitno je to pri rekreaciji, ki poskrbi za večjo porabo in odstranjevanje odvečnih snovi pod kožo. Odstranjevanje je bolj učinkovito po naravni poti, človek mora zgolj redno izvajati izbrano rekreacijo na prostem. V nekaj mesecih do toplejših dni je tudi dovolj časa, za več preverjanj, morebitne spremembe ter številne druge ukrepe. Po mesecu ali dveh bi moral biti celulit zmanjšan že z redno in dovolj intenzivno vadbo na prostem. Kar se zgodi v večini primerov, v preostalih izjemnih primerih pa imamo dovolj časa za posvetovanje s strokovnjaki. Večje učinke lahko dosežemo s spremenjeno prehrano in spremembami v prehranjevalnih navadah. Redna in intenzivna vadba zahteva prilagoditev prehranjevalnih navad sama po sebi. Bolj intenzivne vaje brez učinkovite prehrane preprosto ne bomo mogli izvajati. Pri tem je potreben strokoven pristop, ki zahteva optimalno prehrano pred in po vadbi. V nekaterih primerih pa tudi med vadbo. Delno si lahko pomagamo tudi sami z opazovanjem in vnašanjem sprememb. Hrana je lahko pred vadbo neprimerna v količini in kakovosti. Kar občutimo kot oviro pri gibalni aktivnosti. Z ustreznimi spremembami ovire lahko odpravimo ter njihovo odpravljanje tudi občutimo. Enako mora biti prehrana primerna po vadbi, pri tem je prav tako pomemben nadzor. Celulit lahko učinkovito odpravimo z kombinacijo spremenjene prehrane ter bistveno bolj intenzivnimi gibalnimi aktivnostmi.

Celulita se lahko lotimo tudi s celostnim pristopom z metodo Linea Snella.

Celulit - stegno