torek, 29. november 2016

Internet marketing, pomembna pridobitev


Internet marketing je pomembna pridobitev namenjena vsem uporabnikom spleta. Splet obstaja že približno pol stoletja, internet marketing je nekoliko mlajšega datuma. Razvijati se je začel v devetdesetih letih minulega stoletja. Internet je najprej uporabljala ameriška vojska, računalniške povezave so omogočale hiter in enostaven prenos informacij na velike razdalje. V osemdesetih letih se je splet postopoma začel uveljavljati tudi v civilni sferi, pravi preboj pa je internet dosegel v devetdesetih letih. Kmalu je postalo jasno, da so možnosti uporabe praktično neskončne in neizčrpne. Eno od področji je tudi marketing, ki je s spletom dobil čisto nove dimenzije poslovanja. Za internet marketing je značilno, da klasične načine trženja izvaja virtualno. Prednosti so velike, kažejo pa se v hitrosti, preglednosti, korespondenčnosti ter raznih drugih lastnostih. Hitrost je za klasičen način trženja praktično nepredstavljiva. V klasičnem načinu trženja si ni bilo mogoče zamisliti, da lahko v naslednjem trenutku na trgu ponudi blago ali storitev velikemu številu kupcev na različnih koncih sveta. Število kupcev je omejeno z uporabniki, vendar bistveno večje v primerjavi z klasičnim načinom trženja. Prednosti internet marketing ne nudi zgolj profesionalnemu trženju blaga ali storitev, ampak tudi fizičnim osebam. Fizične osebe so v tem primeru uporabniki spleta, ki trženje blaga ali storitve ne opravljajo kot svojo pridobitno dejavnost. Gre za prodajo raznega blaga v načeloma manjših količinah. Obstaja pa možnost, da internet marketing fizično osebo spremeni v podjetnika. Vse je odvisno od njegove poslovne žilice, sposobnosti komuniciranja ter nenazadnje sposobnosti uporabe spleta. Ker splet ne pozna meja, internet marketing lahko postane del regionalnega ali globalnega tržišča. Omejitve so načeloma komunikacijske narave, vendar splet nudi tudi za takšne ovire pomoč oziroma uporabna orodja. Bolj sposobni pa jih ne potrebujejo pretirano, saj komunikacijo obvladajo ter si lahko pomagajo na številne druge načine. Internet marketing je možnost trženja blaga, storitev, informacij ter drugih predmetov trženja za pravne in fizične osebe.

Bodywarm, učvrsti in neguje tkivo


Bodywarm terapija učvrsti in neguje tkivo . Koža postane elastična, bodywarm poskrbi za odpravo neprijetnega izgleda povešene in ohlapne kože. Ta težava je pogosta pri hitrih dietah, ki sicer poskrbijo za učinkovito zmanjševanje telesne teže v kratkem času. Pogosto se teh diet lotevajo osebe, ki imajo iz profesionalnih ali drugih razlogov željo po hitrem zmanjševanju telesne teže. Razlika ni velika, zmanjšanje se doseže v razmeroma kratkem času. Pustijo pa na koži posledice, ki so na videz neprijetne. Koža se hitremu procesu zniževanja telesne teže ne more tako hitro prilagoditi, zato se tkivo povesi. Včasih se to zgodi osebam, ki sicer nimajo celulitisa. Neprijetno presenečene iščejo rešitev za neprijetno težavo. Težo so uspele učinkovito zmanjšati, tkivo se temu ni bilo sposobno pravočasno prilagoditi. Rešitev je v aktiviranju procesov za utrjevanje tkiva. Koža z njimi postane elastična, ter se zlahka prilagodi novo nastalim razmeram z hitro izgubo telesne teže. V sodobnem času so vedno bolj obsežne zahteve po naravnih pristopih in metodah za izboljševanje zdravja telesa in duha. Za bodywarm je značilen naraven pristop, saj na telo učinkuje zgolj z povečano temperaturo okolice. S pomočjo vlažene atmosfere, ozonoterapije, aromaterapije in kromoterapije postane koža mehka in elastična. Sproščujoča terapija bodywarm učinkovito deluje tudi na manj zahtevna in srednje zahtevna celulitna stanja. Znani so tudi učinki odpravljanja težav povezanih z zastajanjem tekočine v telesu. Primer težav zastajanja tekočine v telesu so otekle noge. Samo bodywarm sproščanje pa že samo po sebi koristi za sprostitev napetosti ter vzpostavitev ravnovesja v telesu. Terapija je enostavna, zahteva zgolj sproščujoče mirovanje v nadzorovanem okolju. Naprava bodywarm izgleda kot savna za telo, na katerega učinkuje povišana temperatura. Glava je pri tem zunaj okolja s konstantno temperaturo sedem in trideset stopinj Celzija, kar omogoča prijetnejše občutke kot jih poznamo iz klasične savne. Bodywarm je naraven in sproščujoč način povrnitve napete kože.

Tukaj

nedelja, 27. november 2016

Savna za dva, razvajanje z odliko


Savna za dva je prestižno razvajanje v vseh letnih časih . V jesenskih dneh savna za dva nudi blagodejne učinke za človeško telo in dušo. Poglavitni učinki se kažejo v pospešenem razstrupljanju, prečiščenih dihalih poteh, koža je bolje prekrvavljena. Poleg tega savna za dva prinaša tudi sprostitev in umiritev. Različni narodi in kulture so vsak po svoje v praksi izrazili pojem savna. Večina ljudi pozna pojem finska savna, poznamo pa še turško savno, Sanarium savno, infrardečo savno, zeliščno savno ter rimsko savno. Finska savna za dva se termah Zreče nahaja v idealnem okolju. Sodi v sklop ponudbe Savna vas, kjer je moč uživati v sinergiji klasičnega pojmovanja bivanja na območju Pohorja ter zdravilnih učinkih številnih savn. Finska savna je v osnovi samostojna koča ali z lesom obit prostor, temperatura v njej je ogret od štirideset do sto stopinj Celzija, zrak v prostoru pa je suh. Infrardeča savna za dva je koristna zaradi prodrtja učinkov pod kožo. S tem ogrejemo tudi notranje organe, kar prinese veliko zdravilnih učinkov za organizem in telo. Pospeši se prekrvavitev telesa, izboljša se prebav, zviša pa se tudi poraba kalorij. Zeliščna savna za dva je ena od izpeljank finske savne, v termah Zreče se višji temperaturi zraka ter vlagi, dodaja zelišča z območja Pohorja. Zelišča in vroč zrak sta učinkovini, ki vplivata na preobremenjen živčni sistem, prenapete mišice ter nudita blagodejne učinke za pljuča. Takšna savna za dva je idealna za vse, ki se ne marajo izpostavljati višjim temperaturam. Obisk je možno vse leto, terme Zreče pa nudijo nekatere izredne ponudbe. Učinki so dobrodošli vse leto, v jesenskem in zimskem času za odtenek bolj. Jesenski čas je znan kot muhast in spreminjajoč. V tem času savna za dva poskrbi za pripravo organizma na hladnejše zimske dni. Savna za dva je lahko idealna priprava za pripravo na zimske dni.

Tukaj

ponedeljek, 21. november 2016

Razvajanje v dvoje, odlična sprostitev


Razvajanje v dvoje je odlična sprostitev . Sprostitev je danes nujno potrebna, razvajanje v dvoje pa odlična možnost. Človeški organizem je danes bistveno bolj obremenjen, kot je bil obremenjen organizem naših prednikov. Živeli so bolj umirjeno, stresa praktično niso poznali, imeli so čas zase in družino, dihali so svež zrak, jedli zmerno in zdravo, našli so čas zase, za svoje najdražje in prijatelje. Vse to nam danes nudi razvajanje v dvoje, na Rogli v objemu Pohorja. Rogla je sama po sebi odlične kraj za sprostitev, mnogim bi koristilo zgolj na njenem območju uživati za nekaj dni. Paket razvajanje v dvoje je prestižnejša ponudba, saj vključuje dve nočitvi, raznolik zajtrk s katerim odlično začnemo dan, večerjo z možnostjo okušanja regionalnih jedi, kulinarično razvajanje z divjega vrta in kozarcem penine v soju sveč, neomejeno kopanje v bazenu hotela Planja, vstop v savne Wellness centra Planja ali gorskega Welleness centra Natura za goste hotela Natura z vključenim programom vrtinčenja zraka in piling, razvajanje v dvoje v kopeli z meliso in kozarcem penine ali s sproščujočo masažo v Wellness centru Natura, ter možnostjo podaljšanega počitka in poznega odhoda iz sobe. Vse našteto v izdatni meri poskrbi za regeneracijo organizma in pripravo na nove izzive prihodnosti. Zrak na Rogli je vedno sproščujoč sam po sebi, v poletnih mesecih prija velika temperaturna razlika v primerjavi z dolino, jeseni so čarobne v tisočih barvah narave, pozimi nas v otroško vedro razpoloženje spravijo snežne poljane, spomladi pa razvajanje v dvoje poteka v naročju prebujajoče se narave. Potrebno je zgolj pobrati šila in kopita, ter svoj naporen delavnik ter urnik poln obveznosti odložiti v kot. Rogla je odlično povezna s sodobnimi prometnicami, potovanje je enostavno, kot bi mignil bomo na cilju deležni obilne in blagodejne sprostitve. Razvajanje v dvoje nam je na dosegu rok, velja ga zgrabiti z obema rokama.

Več

torek, 15. november 2016

Adwords oglaševanje ustvari dobro ime

Adwords oglaševanje lahko ustvari dobro ime oglaševalcu. Za ustvarjanje dobrega imena ima adwords oglaševanje več kot odličen globalni medij . Izbira medija za oglaševanje je ključno za doseganje učinkovitosti. Brez medija je oglaševanje nesmiselno, tudi medij z malo občinstva ima malo možnosti za doseganje postavljenih ciljev. Za adwords oglaševanje je značilno, da gre za medij z izredno velikim občinstvom v domačih logih kot globalu. Dodana vrednost medija je v tem, da se lahko oglaševanje prilagodi ciljni publiki na najbolj možen način. Medij je prvenstveno namenjen iskanju spletnih vsebin, spletnih strani ter raznih drugih stvari. Verjetno ni potrebno poudarjati, da je vsak uporabnik zgodba zase. Določene lastnosti pa so kljub temu enake ali podobne ter tvorijo večje ali manjše skupine uporabnikov. S tem lahko adwords oglaševanje že pri različnih ključnih besedah doseže zanimanje občinstva oziroma uporabnikov iskalnika. Toliko bolj pa takrat, ko jim je ključna beseda pisana na kožo oziroma pondi tisto kar išče. Zato lahko govorimo o zelo naprednem mediju za oglaševanje. Te lastnosti bi težko našli na drugih, predvsem klasičnih medijih. Ti niso ponujali niti približek tistega, kar nudi adwords oglaševanje. Samo oglaševanje na klasičnih medijih je bilo bolj podobno vplačilu dragega loterijskega listka z zelo različnimi nagradami ter seveda možnostjo nobenega zadetka. Poleg tega so ponujali velik razmik med oglasom ter učinkom, zato možnosti za učinkovanje po načelu »kuj železo dokler je vroče« ni bilo. Posebno odličen pa je adwords oglaševanje za ustvarjanje dobrega imena. V preteklosti je bilo zato potrebno veliko dobrih izkušenj, ki so se zgodile v daljšem časovnem obdobju. Danes adwords oglaševanje omogoča neprimerno več dobrih izkušenj v bistveno krajšem času. Posledično si oglaševalec v bistveno krajšem času ustvari dobro ime z ponudbo ter drugimi pripadajočimi ali poprodajnimi storitvami. Adwords oglaševanje omogoča med dejanskimi ali potencialnimi kupci ustvariti dobro mnenje o ponudniku in njegovi ponudbi.


sobota, 12. november 2016

Salomon, inovativno podjetje


Salomon je inovativno podjetje , ki vnaša v športni, rekreacijski in splošni vsakdanjik številne pozitivne spremembe. Salomon je podjetje s skoraj sedmimi desetletji izkušnjami na področju športne opreme. V bližnji zgodovini je podjetje doživelo nekaj lastniških sprememb, ostaja pa zvesto svojemu razvojnemu potencialu ter iskanju vedno novih izboljšav. Danes je Salomon prodajni program predstavlja ponudbo za tek, treking, smučanje, plezanje in snowboard. Prisoten je v več kot štiridesetih državah sveta ter na petih kontinentih. Salomon zgodba se je začela leta tisoč devetsto sedem in štirideset v mestu Annecy na vzhodu Francije. Annecy je mesto in občina v vzhodni francoski regiji Rona-Alpe, leži ob slikovitem jezeru Annecy. Mesto leži na nadmorski višini štiristo oseminštirideset metrov ter velja za pomembno vozišče prometnih povezav med Francijo, Italijo in Švico. V bližini mesta so tudi odlične možnosti za raznovrstno rekreacijo, sama okolica pa je vplivala na razvoj pojdeta. Začetki podjetja Salomon niso bili v ničemer povezani z športom in športno opremo, vendar so bili pomembni za prehod na področje opremljanja športnikov. Širjenje dejavnosti podjetja je pripomoglo k zorenju ideje o izdelavi športne opreme blagovne znamke Salomon. Med prvimi znanilci prehoda na področje športne opreme najdemo smučarske čevlje in smuči. Že v tem času se je kazala izjemna motivacija za doseganja razvoja in napredka na področju športne opreme. Tempo razvoja je ostal do današnjih dni praktično nezmanjšan, vidimo pa ga že z preprostim pogledom opreme in primerjavo s konkurenco. Razvojni center podjetja je v istem okolju, kjer je blagovna znamka začela svoje prve korake. Očitno gre za motivacija razvoja izredno naklonjenemu okolje, saj novosti blagovne znamke dobesedno dežujejo. Težko bi našli drugo blagovno znamko, ki ponuja v istem času toliko novosti. Vse novosti so znane predvsem rekreativcem in profesionalnim športnikom. Začetniki se na njihove dobre in bogate izkušnje lahko brez dvoma zanesejo. Salomon je blagovna znamka, ki kaže na mnogih področjih smeri razvoja.

http://www.hervis.si/store/Znamke/Salomon/1_130http://www.hervis.si/store/Znamke/Salomon/1_130

nedelja, 6. november 2016

Dolce Gusto, kavin napitek po meri


Dolce Gusto je priprava kave na enostaven način. Z vidika naprav je Dolce Gusto paleta ponudbe za najrazličnejše potrebe in zahteve. Potrebe so tako praktične narave, kot tudi estetske. Prostor ima svoje značilnosti, kombinacija barv in materialov ni naključje. Zato ne želimo, da bi z dodanim novim elementom pokvarili ustvarjeno ravnovesje. Dolce Gusto ima paleto ponudbe, ki se z barvami, obliko in drugimi lastnostmi brez težav vključi v okolico ter ne poruši skladja prostora. Med ponudbo izstopata aparata z minimalističnim designom v različnih barvnih kombinacijah ter vrhunski tako oblikovalski kot tudi praktičen dosežek. Drugi del potreb je praktične narave, v osnovi Dolce Gusto izberemo zaradi želje po pripravi kavinega napitka ter raznih drugih hladnih in toplih napitkov. Priprava je hkrati enostavna ter zaradi vgrajene tehnologije izjemna. Vgrajena tehnologija izvira iz dežele, kjer je pitje kave eno najpomembnejših razvad ob tem pa ni vseeno kakšna kava ustreza posamezniku. Poznajo nekaj ducatov različnih izvedb, že najbolj osnovna ima tri vrste. Tem zahtevam primerno so se razvile izkušnje, ki so vgrajene v Dolce Gusto. Z njim lahko tekmujete v konkurenci mojstrov priprave kave na ducat načinov, ob tem pa ne potrebujete posebnega prostora in raznih drugih dodatkov. Naprava je lahko postavljena kjerkoli, tudi v pisarni ali kakšnem drugem podobnem prostoru. Zato je naprava Dolce Gusto dodatno opremljena z nekaterimi posebnimi lastnostmi, ki omogočajo odličnost uporabe v takšnih prostorih. Ena takšnih lastnosti je samodejni izklop naprave, poleg nje pa je še nekaj drugih izjemnih lastnosti. Te zagotavljajo vedno brezhibno delovanje, ustreznost najstrožjim higienskim pogojem ter izjemno enostavno uporabo. izkušnje priprave kave obsegajo vsa področja od priprave do vzdrževanja naprave. Na vzdrževanje naprave pogosto pozabljamo, v tem primeru je ta postopek premišljen v vseh tudi najmanjših podrobnostih. Dolce Gusto predstavlja izjemno novost v pripravi kave ter drugih napitkov kot tudi vsem potrebnem za brezhibno delovanje.

http://www.merkur.si/aparati/priprava-toplih-napitkov

sobota, 5. november 2016

Bolečina v kolenu, pogoste napake


Bolečina v kolenu se zgodi, ko napačno ravnanje rekreativcev ali športnikov povzroči preseže meje dovoljenega. Pogosto izraz bolečina v kolenu slišimo od rekreativcev in športnikov. Takoj se pojavi vprašanje, zakaj. Osebe vendar aktivno skrbijo za zdravo življenje , imajo zdrav življenjski slog ter na splošno nadpovprečno skrbijo za svoje zdravje. Na žalost ima zdrav življenjski slog tudi veliko napak v izvajanju, del teh napak prikazuje bolečina v kolenu. Koleno je kompleksna celota sestavljena iz kosti, meniskusa ter vezi in mišic. Kompleksna celota zahteva tudi kompleksno obravnavanje. Kosti imajo svoje zahteve, prav tako vezi, mišice in drugi deli. Najpogosteje se bolečina v kolenu pojavi pri rekreativcih, ki povečujejo zahtevnost vadbe ali nastopov. Želijo preteči daljšo razdaljo, osvojiti višji vrh ali kako drugače povečati svoje dosežke. Zato se pojavijo večje obremenitve na kolenski sklep ter posledično lahko nastane bolečina v kolenu. Obremenitve se nam zdijo na prvi pogled nerazumljive, vendar so lahko tudi zelo enostavne. Predstavljamo si, da sklep pri povečani aktivnosti obremenjujemo z dodatno silo, poveča se tudi gibalna aktivnost vseh delov, obremenjen je celoten sistem. Pri teku tekač z bistveno večjo silo deluje na koleno oziroma kolenski sklep kot oseba, ki ne teče ter je na splošno bistveno manj aktivna. Podobno več je raznih drugih obremenitev. Da je bolečina v kolenu pri rekreativcih večja velikokrat poskrbijo kar rekreativci sami. Izpuščajo ogrevanje in ohlajanje, nimajo pravilne opreme, neprimerna je prehrana, obremenitve presegajo zmožnosti, pojavlja pa se še celi niz drugih napak. Ogrevanje pred aktivnostjo je pogosta napaka, ki jo rekreativci velikokrat počnejo nezavedno. Mudi se jim, z aktivnostjo bi radi čim prej opravili ter imajo številne druge izgovore. Druga pogosta napaka je preobremenitev, ki se zgodi iz različnih razlogov. Nekateri bi radi bili čez noč sposobni doseganja dosežkov, priprave pa sicer trajajo bistveno dlje. Bolečina v kolenu je slaba izkušnja, kateri se je moč tudi izogniti.

sreda, 2. november 2016

Radlje ob Dravi, slikovito mesto


Radlje ob Dravi v širši okolici slovi slikovito mesto . Slikovitost mesta daje Drava, širno dravsko polje ter obronki Kozjaka in Pohorja. Radlje ob Dravi veljajo kot središče osrednjega dela Dravske doline, na področju industrije, uprave ter trgovina. Drava predstavlja pomembno vodno bogastvo Evrope, njen tok se začne na južnem pobočju Tolbaškega polja jugozahodno od mesta San Candido. V Slovenijo vstopi preko Labotske doline na vzhodu zvezne dežele Koroške. Prvo večje mesto ob vstopu v Slovenijo je Dravograd, Radlje ob Dravi ležijo ob levem bregu dvajset kilometrov nizvodno. Reka je skozi stoletja narekovala tok življenja. Dravsko polje je obogatila z naplavinami, poplave pa so od ljudi terjale iznajdljivost ter učenje naravnih zakotnosti vodnega toka. Okolico mesta Radlje ob Dravi najbolje opiše rekreacijska pot. Dolga je dvanajst kilometrov, na poti popotniki premagajo štiristo deset metrov višinske razlike. Radlje ob Dravi popotniki obkrožijo v času od dveh do treh ur, odvisno od kondicijske prave, postankov ter številnih durih dejavnikov. Poleg pohodništva lahko aktivni obiskovalci poti tečejo ter telovadijo na različnih orodjih. V rekreacijsko pot, ki obkroži Radlje ob Dravi, so vključene tudi Gozdna in zgodovinska učna pot Stari grad, Vodna učna pot Dobrava ter Vodna in učna pot Vuhreščica. Pod se začne na parkirišču pri dvorcu Radlje ter nadaljuje po Gozdni in zgodovinski poti Stari Grad ali Trim stezi do Starega gradu, obišče Hudo luknjo ter vodohran nad Radljami. V nadaljevanju obišče Župankovo domačijo, preko gozda do igrišča na Spodnji Vižingi, nakar se iz gozdnega območja usmeri na območje ob reki Dravi. Tu se priključi vodnim učnim potem Vuhreščica in Dobrava. Sklenitev poti od se od Vodnega parka Reš usmeri proti Kulčevem klancu oziroma dvorcu Radlje. Po naporni poti se prileže okrepčilo, kakršno so Radlje ob Dravi pred kratkim pripravile s kulinaričnim festivalom praženega krompirja. Konkurenca slovenski ekipi je v Radlje ob Dravi prišla iz Švedske, Črne gore, Islandije, Madžarske, Avstrije in Nemčije.

Več

Dom, kakovost bivanja

Dom zagotavlja kakovost bivanja vsem, ki živijo pod njegovo streho. Kakovost bivanja je ena od značilnosti, ki definira vsak sodoben dom. Eden od pogojev za času primerno bivanje je bilo vedno vzdrževanje primernih bivanjskih značilnosti. Te so v temperatura zraka, vlažnost zraka, čistoča zraka ter druge značilnosti. Spremenjene zahteve in standardi kakovosti so povezani z razvojem znanosti in tehnologije. Pogled v dom izpred nekaj stoletji bi nam razkril prostore s slabo razsvetljavo, skromno kakovostjo zraka, majhnimi možnostmi nadzora temperature in vlažnosti zraka ter podobno. Napredek je postopoma pripeljal do danes znanih standardov in lastnosti sodobnega doma. Prelomna trenutka sta bila predvsem industrijska revolucija ter električna energija. Industrijska revolucija je omogočila večjo dostopnost dobrin, električna energija pa je postopoma omogočala cel niz izboljšav. Izdelke za široko potrošnjo so preko industrijske revolucije v dom začeli ljudje prinašati že v devetnajstem stoletju, bolj množično pa v dvajsetem. Poseben razmah je bil po drugi svetovni vojni, ko se je med prebivalce ponovno vrnil optimizem in volja do življenja. Električna energija je postopoma izboljševala kakovost življenja v domovih. Ena prvih pridobitev je bila razsvetljava, preprosta žarnica je bila prava revolucija. Za današnje čase komaj omembe vredna svetilnost, je takrat bila bleščeča in velika novost. Kmalu so spoznali, da je mogoče preko elektromotorja ter drugih naprav električno energijo izkoristiti na mnogih področjih, olajšati številna opravila, nadomestiti energente ter jo na splošno uporabiti v velikem obsegu. Električni aparati so danes praktično samoumevni, kako pomembni so izvemo predvsem ob raznih prekinitvah dobave električne energije. Za trenutek ali daljše obdobje ostanemo nemočni, dom pa pridobi lastnosti njegovega daljnega prednika. Takšnega življenja si ne moremo predstavljati, kakovost se drastično spremeni. Koristi le, da bolj cenimo sodoben dom ter vse pridobljene koristi napredka in razvoja. Dom je prostor, ki nam omogoča bivanje in opravljanje številnih življenjsko bolj ali manj pomembnih nalog.