četrtek, 10. december 2015

Skladi, pozitivna alternativa

Skladi so izbrana pozitivna alternativa . Za dosego tega naložbenega cilja skladi naložbeniku ponujajo veliko možnosti. Investicija je lahko časovno bolj ali manj odmaknjena, lahko je bolj ali manj zahtevna, ima pa lahko še številne druge zahteve, katerim lahko skladi ustrezajo. Pri časovni odmaknjenosti je zelo pomembno, da skladi ustrezajo trenutku. Kar pomeni, da so skladi skladni z trendi. Tako so lahko izbrani skladi v času izbire naravnani na pričakovani večji donos v prihodnosti. O tem, lahko govori trend, ki je znan.



Seveda pa se je potrebno zavedati delovanja trga, kot številnih drugih dejavnikov. Ki vplivajo na končni izid. Prednost takšne naložbe je v tem, da jo je mogoče na različne načine oblikovati in tudi uporabljali. Cilj naložbe je lahko določen namensko, lahko pa ima bistveno bolj osnovne cilje. Namenski cilj se odraža v točno določenih laksnostih, kot so čas, donos in drugimi lastnostmi. V primeru, da imamo osnovne cilje, pa gre za bolj splošno določene lastnosti. Čas v tem primeru ni točno določen, ampak je čas lahko v prihodnosti poljubno prilagojen trenutni potrebi v prihodnosti. Donos je vedno zaželen, vendar izražen na različne načine. Pri namenskih ciljih je višina določena in zahtevana. V primeru, da se višina ne doseže, cilj ni izpolnjen. Posledično naložbenik z naložbo ne bo zadovoljen. Splošno določen cilj je naravnan na splošno znane lastnosti in trende. Za razliko od namenskega cilja višina ni individualno ampak splošno določena.

 Izbira, glede na pričakovanja, je temu primerno selekcionirana in tudi izbrana. Možnosti so pri naložbah v sklade velike. Skladi se lahko oblikujejo in tudi izberejo na številne načine. Prilagoditi je možno veliko lastnosti. S tem bo naložbeni lažje izpolnil svoje cilje ne glede na njihovo naravo in njihove lastnosti. Dobrodošle pri tem so koristne informacije. Skladi so izbrani dobro s premišljenim odločanjem, dobrimi informacijami in realno zastavljenimi cilji.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar