sreda, 15. julij 2015

Maščobe topi rekreacija

Maščobe lahko aktivni rekreativec ali športnik razmeroma kmalu pokuri. Zahteve športne sezone so odvisne predvsem od športa samega. Maščobe so velikokrat zaloga, ki omejuje sposobnosti. Poleg tega imajo maščobe razne druge negativne lastnosti. Maščobe odpravlja redna vadba. Poleg tega nudi varovanje rekreativca ali športnika pred poškodbami ter drugimi morebitnimi posledicami športne aktivnosti.



Veliko negativnih lastnosti športne aktivnosti pridobijo z napačno prehrano in sestavinami kot so maščobe. Zato je pomembno lastnosti, ki jih imajo maščobe v prehrani. Na žalost mnogi rekreativci so prepričani, da prehrana nima posebnega pomena in je domena predvsem vrhunskih športnikov. Vendar temu ni tako. Vrhunski športniki potrebujejo jo kot treninge in vadbe zaradi izboljšanja dobri rezultatov. Na račun intenzivnih in aktivnih treningov ter drugih okoliščin v času nastopa, postanejo izredno dobri med vsemi ostalimi nastopajočimi. Rekreativec takšnih rezultatov ne more pričakovati, vendar se mora zavedati, da osnovna stopnja pripravljenosti pomeni veliko prednosti. Napake pri napačnem razmišljanju so predvsem v informacijah in aktivnostih sodobnega sveta. Največ jih prihaja iz podjetniškega in poslovnega sveta. Dobiček se velikokrat snuje na način, da se prodaja poleg izdelka ali storitve še veliko število namišljenih lastnosti. Namišljene lastnosti prikazujejo kupca, ki se z nakupom čez noč prelevi v čisto drugo osebo. Glede na tematiko prikazovanja izrednih lastnosti, se pojavljajo različne osebe in sposobnosti. V primeru športne tematike so to največkrat vrhunski športniki, vrhunski dosežki in mnoge druge podobne lastnosti. Nihče pri tem ne omenja vaje in rekreacije.

Brez slednji še tako uspešen športnik ne bi postal to kar je. Tudi njegovi začetki so skromni, nadgrajevani pa z obilo intenzivne in aktivne vadbe. Zato jih velja vzeti kot obvezne, če želimo biti vsaj malo podobni njihovim dosežkom in uspehom. Začetki so skromni, vendar zato nič slabi. Potrebni so, ker postavljajo temelj uspeha na športnem področju v prihodnosti. Maščobe največkrat zavirajo dobro izvedbo športne aktivnosti.


Ni komentarjev:

Objavite komentar