sreda, 3. junij 2015

Kolesarjenje po Hrvaški Istri v vseh letnih časih

Kolesarjenje po Hrvaški Istri je zanimivo, saj so vsiletni časi zanimivi. Letni časi naredijo kolesarjenje po Hrvaški Istri za zanimivo iz več razlogov. Kolesarjenje po Hrvaški Istri poteka na območju, ki ga v nekaterih delih zaznamuje mediteranska klima. To pomeni predvsem mile zime. Kolesarjenje po Hrvaški Istri je zato mogoče bistveno prej, kot v nekaterih sosednjih krajih in pokrajinah.




Zato ljudje iz teh krajev kolesarjenje po Hrvaški Istri razumejo kot začetek sezone. Kolesarjenje po Hrvaški Istri resno jemljejo tudi nekateri resni športniki. Pogoji, ki jih kolesarjenje po Hrvaški Istri nudijo, so več kot odlični. Pokrajina je razgibana, kar nudi možnost izpopolnjevanja različnih veščin in zmogljivosti. V zimskem ali pomladnem času je gneče na cestah manj. Kar pomeni, da je kolesarjenje na glavnih cestah manj nevarno. Posebno to velja za odmaknjene predele Istre. Cestne povezave lahko nudijo zelo različne izkušnje tudi glede na podlago. Poleg asfaltiranih odsekov je veliko makadamskih odsekov. Predstavljajo stare povezave, po katerih je svoj čas potekal živahen promet. Zaradi mojstrstva gradnje takratnih graditeljev, so ceste lepo in modro speljane. Kar kolesarjem prijetno koristi. Seveda pri tem ne smemo pozabiti na lastno varnost. Odmaknjene poti skrivajo lahko nekatere pasti. Ker so poti odmaknjene to pomeni hkrati manj nadzora njihovega stanja. Posebno to velja za odseke, kjer je možno vozit s povišano hitrostjo. Pri tem je potrebno imeti določeno mero varnosti, kar z drugimi besedami pomeni nekaj rezerve za reagiranje. Reagiranje mora biti kar se da kontrolirano in nadzorovano.

Izven urejenih prometnic je tudi manj možnosti za pomoč v primeru okvare. Zato velja s tem računati. Dobra izkušnja je predvsem tista, ki se konča brez neljubih zapletov. V primeru zapletov, pa je dobra izkušnja tista, katera govori o hitri zagotovitvi potrebne pomoči. Ta se lahko nudi v zelo različnih oblikah in na različne načine. Kolesarjenje po Hrvaški Istri je mogoče na mnoge raznovrstne načine.

http://www.maistra.si/Aktivnosti/Maistra_Bike

Ni komentarjev:

Objavite komentar