petek, 22. maj 2015

Indeks telesne teže, pomaga dosegati rezultate

Indeks telesne teže pripomore, da doseganje rezultatov izvajamo na zdrav in optimalen način. Zdrav način doseganja indeks telesne teže upošteva vrsto aktivnosti in dejavnosti, ki so zdravju in telesnim značilnostim človeka primerni. To pomen, da je lahko indeks telesne teže tudi nekoliko spremenjen. Predvsem pa je doseganje primerne teže povezano z vrsto aktivnostmi, ki so lahko drugačne glede na zdravstveno stanje človeka ter telesne značilnosti tega istega človeka.



Optimalen način doseganja idealne teže je prav tako lahko prilagojen značilnostim človeka ter njegovemu zdravstvenemu stanju. Pri izvajanju gibalnih vaj, prehranjevanju, ter mnogih drugih aktivnosti, velja upoštevati telesne značilnosti človeka ter njegovo zdravstveno stanje. Telesne značilnosti so predvsem tiste, ki vplivajo na proces prebave ter druge značilnosti. Indeks telesne teže je zato predvsem osnovno vodilo. Glede na gibalne in druge značilnosti je potrebno indeks telesne teže prilagoditi. V veliki meri dosežemo idealen indeks telesne teže že če se zavedamo zdravega načina življenja, ki ga v vsakdanjiku upoštevamo in uresničujemo. Potem, ko se enkrat uvrstimo v ritem zdravega življenja, postane indeks telesne teže samoumeven ter lahko dosegljiv. Rezultati, kot so več volje do gibana, večje gibalne sposobnosti in podobno, človeka motivirajo pri izvajanju vaj ter upoštevanju mnogih napotkov pri doseganju optimalne teže.

Z optimalno telesno težo se človek tudi na splošno bolje počuti. Že pri enem samem obroku, ki je preobilen, človek ima občutek, da se ne počuti najbolje. To pomeni, da bo naslednjič pri obedovanju pazil na obilnost porcije. Slab občutek pri preobilnem obroku se kaže v mnogih negativnih znakih. Zato si jih človek na noben način noče ponovit ter se ponovno soočiti s temi negativnimi znaki. Motivacija je torej zagotovljena, zato je dobro, da se z navodili za doseganje idealne telesne teže soočimo čim prej. Na ta način bomo prej dosegli željene rezultate, naše počutje bo indeks telesne teže prej naredil boljše.


Ni komentarjev:

Objavite komentar