ponedeljek, 26. januar 2015

Varčevanje za pokojnino je dobra odločitev

Varčevanje za pokojnino je dobra odločitev . Motiv lahko varčevanje za pokojnino dobi na zelo različnih koncih in iz zelo različnih virov. Varčevanje za pokojnino je kot prvo dobrodošel ukrep , ki ga narekujejo vsem znan dejstva. Znan dejstva, ki narekujejo varčevanje za pokojnino je, da bomo v jeseni življenja potrebni bistveno več počitka, moči bodo pošle, delovne aktivnosti se bodo zmanjšale, pojavile se bodo zdravstvene težave, nezmožnost opravljanja raznih aktivnosti. Vse skupaj pospešuje kriza, negotovost na finančnih in drugih trgih, ter ukrepov držav in večjih skupnosti za zajezitev krize. Varčevanje za pokojnino v veliki meri pripomore, k lajšanju pričakovanih težav. Utrujenost in želja po počitku nas bosta prisilila, da bomo potrebovali nadomestilo za izgubljene priložnosti prihodkov. Enako nas zmanjšane možnosti in sposobnosti za delovne aktivnosti prisilijo k črpanju ostalih virov, ki jih največkrat predstavlja prav varčevanje za pokojnino. Varčevanje za pokojnino nas tudi obvaruje pred bolečimi posledicami varčevalnih ukrepov, ki velikokrat posežejo prav na zmanjšanje raznih pravic. Temu primerno pripomore varčevanje in razmišljanje o vseh posledicah jeseni življenja. Zdravje je vrednosti, ki jo nenazadnje najbolj varujemo in cenimo. V tem času je pogostost obolenj in zdravstvenih težav večja, zaradi vseh mogočih varčevalnih ukrepov pa velikokrat do njih nismo v polnosti upravičeni ali je upravičenost zmanjšanja na račun varčevanja. Ker pa si kljub temu zdravljenju in lajšanju bolezenskih težav nočemo odreči, bo takrat zelo koristno imeti vir, ki nam bo omogočal pridobivanje vseh potrebnih zdravstvenih storitev. Zato je zelo modro oblikovati in ustvariti ta vir takrat, ko za to obstajajo realne možnosti. Realne možnosti so optimalno namenjanje prihodkov virom, ki bodo potrebni za zagotavljanje zdravstvenih storitev. Načinov je več, izbira pa odvisna od posameznika, njegovih varčevalnih navad, delovnih aktivnosti in navad ter drugih osebnih lastnosti posameznika. Varčevanje za pokojnino je ustvarjanje vira, ki omogoča veliko mero brezskrbnosti v jeseni življenja.

sobota, 10. januar 2015

Izračun zavarovanja je odgovornost

Izračun zavarovanja je velika odgovornost zavarovalnice. Velika odgovornost je izračun zavarovanja zaradi vseh posledic, ki jih ima. Dober izračun zavarovanja ima za zavarovalnico pozitivne spremembe. Pozitivne spremembe, ki jih ima izračun zavarovanja se odražajo v množici lastnosti. Zavarovalnici v bistvu omogočajo obstoj, napredek in razvoj. Slab izračun izračun zavarovanja je tisti, ki se kaže v negativnih lastnostih in posledicah za zavarovalnico. Izračun zavarovanja je lahko napačen in slabo opravljen iz različnih razlogov. Predvsem je izračun zavarovanja slab, ko napačno oceni potencialnega zavarovanca. Potencialen zavarovanec je oseba, ki da realno oceno izračuna zavarovanja. Realna ocena je lahko izražena v sila preprosti obliki. Zavarovalnico na drugi strani zanima predvsem sklenitev zavarovanja ter seveda odvijanje dogajanja v času trajanja zavarovanja. Zaželeno je, da se dogodki v času trajanja zavarovanja čim bolj približajo predvidevanjem. Predvidevanje je za zavarovalnico zelo pomembno, saj je med drugim od dobrega predvidevanja odvisna poslovna uspešnost zavarovalnice. Izračun zavarovanja vsak zavarovanec in zavarovalnica ocenjujejo različno, zelo pomembno pa je, da je na koncu uravnovešeno porazdeljen seštevek pravic in dolžnosti. Pravice in dolžnosti zavarovanca in zavarovalnice so dogovorjene in sklenjene. V najboljšem primeru se dogovora o pravicah in dolžnosti v vseh podrobnostih držita tako zavarovanec kot zavarovalnico. Zelo pomembna je poštenost in spoštovanje dogovorjenega za aktivnosti in dejanja zavarovalnice in zavarovanca v prihodnosti. Poštenost in spoštovanje dogovorjenega je temelje dobrega sodelovanja tudi v prihodnosti. Vsak odklon od poštenosti in spoštovanja dogovorjenega lahko bolj ali manj krha temelje dobrega sodelovanja v prihodnosti. Temelje dobrega sodelovanja je na drugi strani moč utrjevati. Za utrjevanje temeljev dobrega sodelovanja je zelo dobrodošel pošten odnos in kakovostna komunikacija. Kakovostna komunikacija poteka med zavarovancem in zavarovalnico na osnovi pravil dobrega sporazumevanja. Zavarovalnica mora spoštovati zavarovanca, predvsem pa mora poznati njegov način sprejemanja informacij. Izračun zavarovanja je dogovor med zavarovalnico in zavarovancem, ki se kot dober izkaže predvsem s sodelovanjem v prihodnosti.

Več si preberite tukaj.

ponedeljek, 5. januar 2015

Mobing na delovnem mestu je lastnost slabega delovnega okolja

Mobing na delovnem mestu je lastnost slabega delovnega okolja . Delovna okolja so med seboj različna. Za uspešna delovna okolja je poleg drugega značilno urejeno komuniciranje med zaposlenimi ter človeški odnos. V takem okolju mobing na delovnem mestu praktično nima možnosti za nastanek, saj ga zaposleni preprečujejo prav z urejenim komuniciranjem in človeškimi odnosi. Obratno je mobing na delovnem mestu značilnost delovnega okolja, ki namesto k uspehu in napredku, z več ali maj posamezniku strmi k rušenju dobrega komuniciranja in človeških odnosov. V veliko primerih mobing na delovnem mestu povzročajo ljudje, za katere je značilna neuspešnost, zavist, ljubosumje, občutek ogroženosti in podobno. Ker vse te lastnosti niso sposobni rešiti na človeški način, torej z izboljšanjem samega sebe, se odločijo napasti žrtev, ter na ta način rešiti svojo nesposobnost reševanja lastnih problemov. Mobing na delovnem mestu je za vsako delovno okolje zelo škodljivo, saj delovna aktivnost ne more biti uspešna kot v dobrem delovnem okolju. Dobro delovno okolje aktivno spremlja morebiten mobing na delovnem mestu. Zavedajo se, da lahko mobing na delovnem mestu ogroža njihovo dobro in uspešno poslovanje. Dobro delovno okolje je zato zanimivo tudi za razna okolja od zaposlenih, prek konkurence do razvojnega potenciala v okolici. Delovno mesto v dobrem delovnem okolju je s pričo današnjih vedno bolj zaostrenih odnosov na trgu, vedno bolj cenjeno in iskano. Pritok novih sodelavcev, ki prinašajo nove ideje, pozitivne spremembe, možnosti za uspeh, je lahko več kot dobrodošla konkurenčna prednost. Pridobivanje in iskanje konkurenčnih prednosti pa je eden ključnih ciljev vsakega dobrega poslovanja. Zato gre pričakovati, da se bo tudi pri nas sčasoma začelo vedno bolj ceniti delovna okolja, kjer so odnosi med sodelavci urejeni in človeški. Po vsej verjetnost se bo to zgodilo spontano in nezavedno. Mobing na delovnem mestu vsako dobro delovno okolje, ki si želi uspešnega nastopanja na trgu, preprečuje in odstranjuje na razne načine.